host - 128.12 (?), 31.5.2009 14:35
Ahoj, mam Stihl FS 130 od roku 2006 (kupovana na jar). Aby bola nejaka predstava kolko ju pouzivam, tak od tej doby som s nou vykosil odhadom tak do 50l benzinu. Benzin kupujem samozrejme len na znackovej benzinke a olej davam VYHRADNE znackovy priamo od vyrobcu Stihl. Na oleji sa setrit rozhodne nevyplati, tych par deci oleja do roka je uz jedno kolko stoji. Za ten cas som na nej raz nastavoval karburator, lebo zdochynala na volnobehu, zvladol som to sam podla navodu (inak navod je super, podrobne rozpisany s obrazkami.) Vykonovo ma 1,4kW a celkom to aj staci, kosim prevazne so silonom, velku zahradu, na jar travu aj 50cm vysoku! Samozrejme zalezi na hrubke toho co kosis.. Ak je trava velmi hruba, alebo ak kosis nejake zarastatene miesta kde je burina a podobne, treba dat nejaky kovovy zaci nastroj a s tym uz pokosis aj tenke kriky a kadeco.. Co sa tyka starej zmesi po sezone, ja pouzivam na jar radsej novu, lebo vraj sa benzin s olejom po case nejak rozklada a neni to uz vraj ono.. Vzdy si uz na jesen kupim len tolko benzinu aby mi akurat vystacil a neostal do jari. Taktiez nenechavam po sezone v krovinoreze benzin, ale necham motor bezat az kym nespali vsetok benzin a nezhasne.
Jano
|