Křovinořez Hecht MTS 40
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 37.70 (?), 10.7.2008 8:13, zobrazeno: 14334x
Mám asi jeden rok křovinořez Hecht MTS 40. Až na drobnosti (upadený vzduchový filtr a nefunkční vypínač) fungoval celkem dobře. Když jsem naposledy sekal, tak asi po jedné hodině provozu motor zhasl a už nešel nastartovat. Benzín byl na dně a tak jsem dolil nový, ale problém se startováním nepřestal. Když je motor studený, tak se podaří nastartovat, ale když se začnou otáčky snižovat tak chcípne. Svíčka háže jiskru, a na doporučení od servisního technika jsem vyměnil v karburátoru všecha těsnění i membránu. Beze změny. Vyčistil jsem i sítko ve výfuku, ale také bez výsledku. V servisu mi také řekli, že zapalováním to nebude. Nůže mi ještě někdo poradit jak dál?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.70 (?), 10.7.2008 9:31
Ten vzduchový filtr upadl, protože kryt byl utažen tak, že zalisovaná matka se z plastu vytáhla. Takže ten nízký kompresní poměr by signalizoval na poškozený válec?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.70 (?), 10.7.2008 9:40
J.S. díky za tip. Podívám se ten píst a uvidím. Měl jsem na to podezření, ale taky jsem se toho trochu bál. Ale víc možností už asi nebude. Ještě jednou dík.
|
|
 |
|
 |
 |
|
durkovic - Stříbrný Zahrádkář (121) - 23.222 (?), 10.7.2008 10:24
zdravím,
chcel by som sa spýtať či maju tieto krovinorezy v nádržiach tiež taký filter paliva, čo sa pripája na hadičku??? Ak by tam nebol je dobre to dokúpiť, pomože to v niečom (ochrana proti vtiahnutiu nečitôt do karburatoru atd) videl som že je dostať taketo palivove filtre do nádrže aj univerzalne.
diky za radu, mam Hecht 132, zatial spokojnosť
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.70 (?), 11.7.2008 8:05
Pro J.S. Měl jste pravdu. Je to poškozený píst. Včera jsem to rozdělal a zjistil zapečené kroužky a tři docela hluboké rýhy na pístu. Tady bude muset být nový píst. Válec se zdá OK. Tak se pokusím sehnat píst jako náhradní díl. Co jsem se informoval v servisu, tak to nebude žádná levná záležitost. Takže závada se našla, ale moc radosti z toho nemám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.118 (?), 11.7.2008 9:47
Pokud motor přestává běžet po zahřátí, je pravděpodobně závada v zapalování.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|