Krovinořez Dolmar MS-4200 E? Solo? Husqvarna
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 13.7.2014 8:53
Není bubnovka, jako bubnovka, mě na Dakru rychlost vyhovovala, sekal jsem do rozhozených pokosů, které jsme nechali tak a potom obraceli, až bylo třeba. Místa s velmi hustou trávou jsme po bubnovce rozhodili na menší vrstvu. Bubnovka seče a když sundáte řadkovací kurtnu, tak zrovna rozhodí trávu. Na velkých plochách jednoznačně bubnovku a proč? Jen jsem za ní chodil a řídil a za krátkou dobu jsem posekal lán louky. Pojezd dokázal bubnovku i mě vytáhnout do velkých svahů, z kopce zase brzdil. Po práci s bubnovkou jsem nebyl zdaleka tak unavený, jako po celodenním máchání křovinořezem, který jsem musel na sobě mít a nosit celou dobu. Křovinořez má výhodu v členitém terénu, meze, kamenitý terén, velké rovnější plochy tam na bubnovku nemá, ovšem cena.
|
|
 |
|
 |
 |
|
zdeva - (5) - 139.174 (?), 13.7.2014 10:43
Chyb mohlo být víc - buď šmejd bubnovka, tupé nože anebo některý z nožů zaseknutý. Já používám bubnovku Samson - nástavec k Vari už poctivých 15 let bez jediného problému (pokud odmyslím to, že jsem počátečním špatným skladováním nechal zareznout šrouby na spodním talíři bubnu a pak přemýšlel, jak vyměnit olej... nechtělo se mi je odvrtávat a tak jsem v místě vypouštěcího šroubu flexou vyřízl díru... a takhle to slouží už deset let..) Pokud jsou ostré nože, tak zůstane strniště jako z reklamního prospektu! Rychlost a pohodlí sečení jsou skutečně nesrovnatelné. Poohlédněte se po svém okolí, jistě na někoho s bubnovkou narazíte... poptejte se, vyzkoušejte a uvidíte. Ze svých zkušeností bych to zhodnotil asi tak: kdyby se mi bubnovka neopravitelně pokazila, tak bych se hned sebral a pořídil novou, i když mám (jak jsem již psal v předešlém příspěvku) profesionální křovinořez Stihl 450. To sečení je opravdu někde úplně jinde...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 13.7.2014 12:39
No bubnovka mohla být zrovna ten Samson, byla v převodovce 316,nedržel plyn a nože jsem brousil.Pamatuju že nešel jeden vyšroubovat, protože neseděly díry.Bylo to uhozené.Pořád jsem hledal, jestli tam nejde zařadit jiný kvalt.Nic mimo čudlíku na odpojení?? jsem nenašel.Zajímám se o to, protože u mě to je tak že když budu sekat křovinořezem to co sekám, tak si budu muset brzy koupit nový.Jak se znám, tak poučen s diskusí pod 12 tisíc nepůjdu.Bubnovka by mi stačila přímopřipojitelná k Vari motoru, protože vršek mám.Např.BDR 650 V.Ta je za 14 tis. Křovinořez bych šetřil a sebe taky.Omlouvám se zakladateli vlákna.Tady to někdy ujede jinam podle potřeby.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 89.237 (?), 13.7.2014 12:52
Já mám zkušenosti s Blanicí a Vari Lucinou. S ohledem na počet otáček bubnu nemůže být nedoseknutí, nebo vynechání způsobeno velkou pojezdovou rychlostí. Problémy kromě již zmínených (ostrost, pohyblivost nožů) také sekanou trávou. Pokud je polehlá. Při hodne vysoké trávě se může stát, že se ohne(pokud je sekačka dělaná na nižší trávu- viz rozdíl mezi Blanicí a Adélou, nebo Lucinou) a pak při pravé straně zůstane nedoseknuta- řešení je zmenšit záběr. Také může činit problém ve vedení sekačky. Když ji nedám volnost, tak se může trochu zvedat buben. Totéž při přejezdu nerovností se může přední strana bubnu hodně zvednout.
FO
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 13.7.2014 13:04
Sekal jsem s bubnovkou Dakr RZS 69 k Vari a byl to tank bez jediné poruchy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.2 (?), 14.7.2014 12:33
Pokud to jen trochu jde, umoznuje to teren, uvazoval bych urcite o sekacce, ac neni tak skladna.Prece jen, krovinorez clovek musi nosit, je to vetsinou namahavejsi, nez sekacka.Solo krovinorez zkusenost vlastni nemam.Pokud jde o Husqvarnu, ci Dolmar, jednotlive typy neznam, nevim,co, kde dela Cina, ci nedela, ale vim, ze mi Husgvarna stara i novejsi Dolmar chodi bez problemu, rekl bych, ze tj.tak na podobne urovni technicke.Neco ma lepsi, jedna znacka, neco druha.Hlucnost takrka stejna, vibrace,tak nejak podobne, zalezi,jaky typ stroje tj.Spolehlive mi to pracuje oboji.Husgvarna ma asi vyssi ceny, ale rozsirenejsi servis.Nebojim se zadne z tech dvou znacek.Stihl nemam, ale asi bych se ho nebal koupit po strance kvality, asi dobre, byva vsak za vyssi cenu.Pokud jde o Solo, to mi prijde nejmene rozsirene uzivatelsky, tam bych osobne vahal, nevim.At dobre vyberete.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.2 (?), 14.7.2014 12:45
Jestli tj.seceni neudrzovaneho pozemku, vykon masiny, tam bych pod 1,4 kw vykonu nesel, spise bych koukal po necem nejlepe 1,8 kw okolo 2 kw, tak nejak.Mam zkusenost, ze 1,6 kw vykonu v neudrzovanem porostu, ze tj.slabe vykonem.Nakonec tj.pak vetsi drina, nez se silnejsi, tezsi masinou.Kdyz tj, opravdu neudržovane..S vykonem sice vetsinou roste hmotnost a cena, ale pokud ta prace te masine odpovida, nema cenu delat kompromis velky, je to stroj na roky.Je potreba, aby byl clovek spokojeny, masina to zvladala a clovek taky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
fernet1986 - (2) - 244.160 (?), 15.7.2014 18:08
Dobrý den, všem (s vyjímkou jednoho pána) děkuji za konstruktivní příspěvky. Schválně jsem si chvíli počkal, na vícero reakcí, abych se dozvěděl, co nejvíc informací.
V úvodu zdůvodním vyzaření 4T, poměr cena/výkon o proti 2T vychází jednoznačně v jejich nesprospěch.
Bohužel, z většin příspěvků jsem se dočetl, že doporučujete stroj o výkonu nad 1,4 kW nejlépe 2kw a cenově od 12,5 tis (japonec), ale nejlépe od 15 tis.
Nakonec jsem se proto rozhodl, že se mi nevyplatí kupovat letos křovinožez, výhodnější pro mě bude zakoupení terra vari s bubnovou sekačkou. Pravděpodobně použité a příští rok, připadně letos na podzim, +vyrobit si sedačku.
Letos se pokusím zbytek pole dosekat kosou, nebo zvážím půjčovnu.
Práce s křovinořezem je namahavá a od určité cenové hladiny mi připadne nevýhodná, pokud jde tedy o můj případ a nikoli tech. služby.
Ještě jednou děkuji za Vaše postřehy a přeji hezký den.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.2 (?), 16.7.2014 11:44
Kdyz se pozeptate, urcite pujcovna v okoli bude.Nebo dobry kamarad stroj treba pujci, pro jednu sezonu vzdy na par dni.Taky existuji firmy, ktere jsou schopny to u posekat v ramci sluzby, ale tam pak platite praci.Jestli tj.mechanizaci pristupne a neni tam vylozene nejaka zeleza, dreviny,tak velky traktor s rotackou, zaplatit naftu cca.2 nebo 3-hodiny prace a je to bez driny.Pokud je pristup a dovoluje to charakter pozemku trktorem s rotacni sekackou by to melo byti za par hodin.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|