Krovinořez Dolmar MS-4200 E? Solo? Husqvarna
|
|
 |
 |
host - 89.237 (?) 12.7.2014 11:59
Mám také bubnovku, sekám na horách a velké svahy mě donutí použít křoviňák. Bubnovku jsem volil Blanici s motorem Tecumseh, který má tlakové mazání, takže s ním zvládám i velké svahy. Je hodně míst, kam s ní ale nemohu. Dále sekám velkou plochu zamokřenou, kam s bubnovkou nemohu. Jinal ale souhlasím, že nejdříve co jde bubnovkou, pak to co nejde, křoviňákem. Křoviňák má ale ještě výhodu ve skladnosti. Ještě k Blanici. Jedinou nevýhodu vidím v kolech. Využil bych větší foukaná. Ke křovinořezu. I když sekám nekdy plochu, která by šla s křovinořezem menšího výkonu, nikdy bych tenm svůj neměnil. Přesto, že to je jen, jak se tady dozvídám "čínská ludra", ale výkonu 2,3kW při 8kg. váhy.
FO
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 11.7.2014 18:34
na 5000 m cena do 10 tisíc a sekat bodliaky? Ste uplne vedla, bud 5 čínanov a vyhodit po každom 3 použití, alebo íst do profi triedy s výkonom nad 2 kW a priplatit dalších 9 tisíc. Bodliaky dokážu narást do gigantických rozmerov a priemer stonky možu mat i 5 a viac cm.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 12.7.2014 10:34
Pána 130 stačí presvedčit, že napríklad Hecht je vyrobený v Japonsku a bude toho plný net. Na dolmare som ani na jednom dieli nevidel china alebo P.R.C, tak pravdepodobne nemám Dolmar, ale olejomág.
|
|
 |
|
 |
 |
|
zdeva - (5) - 139.174 (?), 12.7.2014 11:05
Nooo... já bych tedy jednoznačně doporučil to, co máte v zadání v závorce - (začínají bubnovky)! Sekat půl hektaru křoviňákem totiž pokládám za částečný masochismus. Pokud sečete 2-3x ročně, tak žádný bodlák ani nálet nestihne narůst natolik, aby jej bubnovka v naprosté pohodě nezvládla, rychlost a komfort sečení je úplně někde jinde. A to vám garantuji, že vím o čem píšu. Vlastním totiž oboje a křovinořezem (Stihl 450 - ano, vím, že je na mou potřebu hoodně naddimenzovaný, ale z nějakých krámů jsem už dávno vyléčený) jen dosekávám kolem plotů a stromků. Nedovedu si představit, co by mě mohlo donutit sekat větší plochu křoviňákem - bubnovkou je to přelítnuté za zlomek toho času a v naprosté pohodě!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 89.237 (?), 12.7.2014 11:59
Mám také bubnovku, sekám na horách a velké svahy mě donutí použít křoviňák. Bubnovku jsem volil Blanici s motorem Tecumseh, který má tlakové mazání, takže s ním zvládám i velké svahy. Je hodně míst, kam s ní ale nemohu. Dále sekám velkou plochu zamokřenou, kam s bubnovkou nemohu. Jinal ale souhlasím, že nejdříve co jde bubnovkou, pak to co nejde, křoviňákem. Křoviňák má ale ještě výhodu ve skladnosti. Ještě k Blanici. Jedinou nevýhodu vidím v kolech. Využil bych větší foukaná. Ke křovinořezu. I když sekám nekdy plochu, která by šla s křovinořezem menšího výkonu, nikdy bych tenm svůj neměnil. Přesto, že to je jen, jak se tady dozvídám "čínská ludra", ale výkonu 2,3kW při 8kg. váhy.
FO
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 12.7.2014 14:22
"Čínskou" na kolech si koupil Pavel Drvoštěp (140.103) a stále ji bude vylepšovat, přitom se ztrácí objektivita a všechno kolem se zdá být čínské.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.103 (?), 12.7.2014 19:29
Díky za info. Já hlupák myslel, že mám pořádnou mašinu od Dolmaru.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 12.7.2014 20:00
Na Dolmaru nemusíte nic bastlit /// Na takovou plochu bych si křovinořez nekupoval jako hlavní stroj. Je ovšem nejlevnější, i když si obsluha dá do těla i kdyby měl poctivé 3 kW a takový by měl poctivou hmotnost se kterou se musí kývat při sečení a nosit celou dobu. Tady bych v případě křovinořezu sekal na víckrát a potom stačí menší výkon, než horní profi, cena je příznivější. Když se bude sekat celou šichtu, výkon zrychlí práci a sníží únavu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 12.7.2014 22:16
to by potom 140.103 nemal čo robit. Takto aspon 10 hodín seká a týžden upravuje. Preto Dolmar nekupovat!!! Radšej fúrikorez od čínanov, na tom aspon máte vždy čo opravovat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 13.7.2014 6:49
Dobrý den.Nemohu se nezeptat těch pánů co sekají tou bubnovkou i s tím křovinořezem.Tedy znají oboje. Já z křovinořezem sekám tak 5 tisíc metrů, pokukuju tedy z těch důvodů zde popsaných taky po té bubnovce.Je tam ale problem který jsem nevyřešil, když jsem si jí půjčil.Ona jede rychleji než seká.S křovinakem uberu a přizpůsobím se, změním směr podle trávy atd.Co je mi platná rychlost, když se mi to prostě nelíbí, jak je to posekané.Kdo to má pak hrabat.Nebo kde je chyba.?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|