Krovinořez Dolmar MS-4200 E? Solo? Husqvarna

host - 89.237 (?)
12.7.2014 11:59

Mám také bubnovku, sekám na horách a velké svahy mě donutí použít křoviňák. Bubnovku jsem volil Blanici s motorem Tecumseh, který má tlakové mazání, takže s ním zvládám i velké svahy. Je hodně míst, kam s ní ale nemohu. Dále sekám velkou plochu zamokřenou, kam s bubnovkou nemohu. Jinal ale souhlasím, že nejdříve co jde bubnovkou, pak to co nejde, křoviňákem. Křoviňák má ale ještě výhodu ve skladnosti. Ještě k Blanici. Jedinou nevýhodu vidím v kolech. Využil bych větší foukaná. Ke křovinořezu. I když sekám nekdy plochu, která by šla s křovinořezem menšího výkonu, nikdy bych tenm svůj neměnil. Přesto, že to je jen, jak se tady dozvídám "čínská ludra", ale výkonu 2,3kW při 8kg. váhy.

FO

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 192.242 (?), 11.7.2014 18:34

na 5000 m cena do 10 tisíc a sekat bodliaky? Ste uplne vedla, bud 5 čínanov a vyhodit po každom 3 použití, alebo íst do profi triedy s výkonom nad 2 kW a priplatit dalších 9 tisíc. Bodliaky dokážu narást do gigantických rozmerov a priemer stonky možu mat i 5 a viac cm.

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 130.125 (?), 12.7.2014 10:25

Pán 140.103 opäť nesklamal.Spôsobom len sebe vlastným pomiešal pravdu, polopravdu a úplný nezmysel.

host - 192.242 (?), 12.7.2014 10:34

Pána 130 stačí presvedčit, že napríklad Hecht je vyrobený v Japonsku a bude toho plný net. Na dolmare som ani na jednom dieli nevidel china alebo P.R.C, tak pravdepodobne nemám Dolmar, ale olejomág.

zdeva - (5) - 139.174 (?), 12.7.2014 11:05

Nooo... já bych tedy jednoznačně doporučil to, co máte v zadání v závorce - (začínají bubnovky)! Sekat půl hektaru křoviňákem totiž pokládám za částečný masochismus. Pokud sečete 2-3x ročně, tak žádný bodlák ani nálet nestihne narůst natolik, aby jej bubnovka v naprosté pohodě nezvládla, rychlost a komfort sečení je úplně někde jinde. A to vám garantuji, že vím o čem píšu. Vlastním totiž oboje a křovinořezem (Stihl 450 - ano, vím, že je na mou potřebu hoodně naddimenzovaný, ale z nějakých krámů jsem už dávno vyléčený) jen dosekávám kolem plotů a stromků. Nedovedu si představit, co by mě mohlo donutit sekat větší plochu křoviňákem - bubnovkou je to přelítnuté za zlomek toho času a v naprosté pohodě!

host - 89.237 (?), 12.7.2014 11:59

Mám také bubnovku, sekám na horách a velké svahy mě donutí použít křoviňák. Bubnovku jsem volil Blanici s motorem Tecumseh, který má tlakové mazání, takže s ním zvládám i velké svahy. Je hodně míst, kam s ní ale nemohu. Dále sekám velkou plochu zamokřenou, kam s bubnovkou nemohu. Jinal ale souhlasím, že nejdříve co jde bubnovkou, pak to co nejde, křoviňákem. Křoviňák má ale ještě výhodu ve skladnosti. Ještě k Blanici. Jedinou nevýhodu vidím v kolech. Využil bych větší foukaná. Ke křovinořezu. I když sekám nekdy plochu, která by šla s křovinořezem menšího výkonu, nikdy bych tenm svůj neměnil. Přesto, že to je jen, jak se tady dozvídám "čínská ludra", ale výkonu 2,3kW při 8kg. váhy.

FO

host - 216.69 (?), 12.7.2014 14:22
"Čínskou" na kolech si koupil Pavel Drvoštěp (140.103) a stále ji bude vylepšovat, přitom se ztrácí objektivita a všechno kolem se zdá být čínské.

host - 140.103 (?), 12.7.2014 19:29

Díky za info. Já hlupák myslel, že mám pořádnou mašinu od Dolmaru.

host - 216.69 (?), 12.7.2014 20:00
Na Dolmaru nemusíte nic bastlit /// Na takovou plochu bych si křovinořez nekupoval jako hlavní stroj. Je ovšem nejlevnější, i když si obsluha dá do těla i kdyby měl poctivé 3 kW a takový by měl poctivou hmotnost se kterou se musí kývat při sečení a nosit celou dobu. Tady bych v případě křovinořezu sekal na víckrát a potom stačí menší výkon, než horní profi, cena je příznivější. Když se bude sekat celou šichtu, výkon zrychlí práci a sníží únavu.

host - 192.242 (?), 12.7.2014 22:16

to by potom 140.103 nemal čo robit. Takto aspon 10 hodín seká a týžden upravuje. Preto Dolmar nekupovat!!! Radšej fúrikorez od čínanov, na tom aspon máte vždy čo opravovat.

host - 176.91 (?), 13.7.2014 6:49

Dobrý den.Nemohu se nezeptat těch pánů co sekají tou bubnovkou i s tím křovinořezem.Tedy znají oboje.           Já z křovinořezem sekám tak 5 tisíc metrů, pokukuju tedy z těch důvodů zde popsaných taky po té bubnovce.Je tam ale problem který jsem nevyřešil, když jsem si jí půjčil.Ona jede rychleji než seká.S křovinakem uberu a přizpůsobím se, změním směr podle trávy atd.Co je mi platná rychlost, když se mi to prostě nelíbí, jak je to posekané.Kdo to má pak hrabat.Nebo kde je chyba.?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz