Křovinořez Dolmar MS 340

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?)
7.8.2009 18:37

Omezovače jsou na tryskách z toho důvodu, aby byl zajištěn provoz při ekonomickém a nízkoemisním provozu motoru.Pokud bude omezovač nastaven špatně, tak je to prostě chyba při montáži. Většinou jsem zatím narazil na chybně nastavené omezovače u L, což je nepříjemné, ale nepoškodí to motor. Já jsem omezovače přenastavil tak, abych měl v dorazu konečnou hranici, kdy již dále nelze ochudit směs - zvýšit otáčky. Sice tím omezovač neplní hlavní důvod osazení, neboť od této polohy mohu více obohatit směs, než je třeba pro správný provoz, ale nastavení mám stejně v rozsahu předchozího nastavení, tak je to z pohledu emisí a spotřeby v pořádku. Stejně tak digitální zapalování zajistí, že se motor nepoškodí překročením max. otáček, ale při chudém nastavení H to nepomůže a motor se může poškodit nedostatkem mazání. Přesto je to plus v tom, že se otáčky omezí, neboť se eliminuje jeden faktor, který má vliv na poškození motoru.   

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 7.8.2009 18:37

Omezovače jsou na tryskách z toho důvodu, aby byl zajištěn provoz při ekonomickém a nízkoemisním provozu motoru.Pokud bude omezovač nastaven špatně, tak je to prostě chyba při montáži. Většinou jsem zatím narazil na chybně nastavené omezovače u L, což je nepříjemné, ale nepoškodí to motor. Já jsem omezovače přenastavil tak, abych měl v dorazu konečnou hranici, kdy již dále nelze ochudit směs - zvýšit otáčky. Sice tím omezovač neplní hlavní důvod osazení, neboť od této polohy mohu více obohatit směs, než je třeba pro správný provoz, ale nastavení mám stejně v rozsahu předchozího nastavení, tak je to z pohledu emisí a spotřeby v pořádku. Stejně tak digitální zapalování zajistí, že se motor nepoškodí překročením max. otáček, ale při chudém nastavení H to nepomůže a motor se může poškodit nedostatkem mazání. Přesto je to plus v tom, že se otáčky omezí, neboť se eliminuje jeden faktor, který má vliv na poškození motoru.   

host - 72.142 (?), 26.6.2016 9:56

Zdravím Vás, neviem či tu je ešte niekto aktívny. Kúpil som tiež túto Dolmarku a hneď mám s ňou problém. Po naštartovaní ide to vysokých otáčok na volnobehu a nijakým spôsobom to neiem znížiť. V tých otáčkach je tak minútu a následne zdochne. Na pridávanie plynu vôbec nereaguje. Pritom postupujem presne podľa návodu. Nevie mi niekto poradiť v čom môže byť chyba?

host - 105.167 (?), 26.6.2016 12:37
Vygooglil jsem, že je to 2T smraďoch, moje hoby je 4T. Šel bych s tím krámem tam, kde ste ho koupil.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz