Křovinořez do 10.000,- Kč

host - 25.2 (?)
13.7.2011 20:55

Těch vyrobcu křovinaku jsou mraky, a pokud se rozhodne pro vyžinač a nikoli křovinak tak se i do ceny pohodlně vejde.Jako pomucka nakonec muže sloužit i Heureka.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

prasil - (34) - 241.39 (?), 10.7.2011 14:01

Solo 137SB je určitě dobrá volba, na e-shopech se dá do 10tis sehnat i 142SB a za necelých 13tis profi 142. Za tu samou cenu je farma (dobrá farma) Dolmar 340. Sám sekám s 137SB cca 2000m2 zahradu ve svahu a naprostá pohoda. P

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 10.7.2011 21:09

Vždy mne pobaví zmínka o e-shopových cenách. A víte proč? Nebýt e-shopů vznikalo by tu možná o polovinu dotazů méně! "Kolik mám dávat a jaké vazeliny do úhlového převodu vyžínače, na co jsou ty dírky v tom plechu před řidítky u vyžínače, dává se řetěz na pilu tou špičkou dopředu nebo dozadu?" a podobné otázky "odborně" obsloužených zákazníků z většiny e-shopů nejsou nic nového. Navíc při první poruše dobrá polovina hořekuje jak jim "prodejce" poslal rozebraný a dokonce úplně jiný stroj s odmítnutím reklamace. Nic proti tomu, ale pak ať tito "šetřílkové" nechodí za servisem k ostatním prodejcům a nevynucují si reklamace. Právě na tom "zbavení se" zodpovědnosti za následný servis a především pak záruční, je postaven ten cenový rozdíl! Nemusím být nutně vlastníkem kamenného obchodu, abych prodával to samé zboží, ale, musím ho prodávat s vědomím, že pokud bude třeba, musím zajistit následně odpovídající servis jak na odborné, tak i díly zajištěné úrovni.  A to většina e-shopů nedělá. Další položkou cenového rozdílu je nutný sklad alespoň nejprodávanější části sortimentu a to také většina e-shopů nemá. Toto lze při kontaktním prodeji odbourat dohodou se zákazníkem na termínu dodání podobném jako e-shop a ta vlastní cena se takto dá také domluvit. Dobrý obchodník totiž téměř vždy zapřede hovor na další stroje nabídky a určitě ukáže zájem s cenou "cosi udělat" pokud uvidí zájem zákazníka o další zboží. No a to co by mělo být až na prvním místě je doporučení správných nástrojů k údržbě stroje, doplňkových nástrojů sekání, řezání atd. a částí výbavy obsluhy co se týče OOPP. Toto je v e-shopech jednoduše odhozeno do položky "ostatní také s tímto strojem kupují: ". Často jen zírám co je kupujícím doporučováno za "penězotahy"!!

Trochu jsem odbočil od tématu, ale dotaz zněl do 10 000,- Kč a to 137SB i MS 330U jsou. Vari sice také, ale na 1500m2? Zatím všechny Hondy s GX35 v okolí u obcí a TS odešly do tří let! Podíval jsem se na video se zvukem na zmíněném odkazu a to "umírání" motoru při větším záběru mi přišlo nějak povědomé. Mám Hondu 435, opravdu na "dosekávání", přesně takto se ten motor totiž chová. Při záběru na který jsem zvyklý např. z vyžínání pasek, poklesají otáčky celkem výrazně a zejména při použití trojcípu se evidentně motor s vysokou tvrdou travinou, nebo nálety trápí. Vím každý stroj chce své, ale já nemám čas sekat 200 m2 hodinu. 

Martiq - (5) - 45.159 (?), 13.7.2011 9:48

Ještě jsem objevil tento - Marunaka TH 34 DX - Motor Kawasaki, 1,5kW, 34ccm, cena 9.600,-Kč. Je SOLO lepší volba?

host - 93.163 (?), 13.7.2011 10:47
pri Kawasaki by som si nebol isty uvadzanym vykonom. Viem ze SOLO ked ich pouzivalo tak malo problem s Kawasaki pretoze oni trvali na uvadzani vykonu podla ich noriem, kym SOLO uvadza podla EU noriem. Pri 48ccm Kawasaki vyrobca udava 3 HP kym SOLO podla svojich 2,4 HP. Je rozdiel vykon zatazeneho motora a samostatneho. Europsky vyrobcovia uvadzaju konkretny vykon stroja, kym azijsky len motora. Potom vsetci tu padaju na rit ked Marunaku ponukaju v takych vykonoch.

Martiq - (5) - 106.124 (?), 13.7.2011 12:52

Teď jsem se bavil s jedním prodejcem a ten mi tvrdil, že 2-takt už skoro rok neprodal, že lidé kupují jen 4-takty, mají lepší "krouťák" a že Hondy drží a ani po třech letech neodcházejí. Zmínil jsem tedy ABG 550 (výrazna podobnost s VARI 435 i cenově) a prodejce tvrdí, že bych s ním neměl mít problem. V pátek nejpozději musím jít koupit, zkuste prosím ještě poradit. Děkuji za dosavadní příspěvky!

host - 161.15 (?), 13.7.2011 21:55
Tak takovému prodejci bych nevěřil. Tvrzení že 4 - takt má vyšší kroutící moment je zavádějící. Stejně tak by mne zajímalo co a kde prodává, že mu jdou na odbyt hlavně 4 - takty. Zatím nejsou na trhu silnější provedení. Sekal jsem z mnoha křoviňáky a sáhl bych bez většího rozmýšlení po silnějším dvoutaktu. 4 - takt jde o něco pomaleji do otáček, je složitější a celkové stroje jsou těžší. Jedinou výhodu vidím v absenci oleje v palivu.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 14.7.2011 8:18

On mohl prodat více 4T, protože stačí pár prodaných kusů do jednoho místa, trochu to opentlit "vyšším krouťákem" a podobnou polívkou a prodávám to co mi leží skladem. Dnes hodně lidí "jde" po hluku, to je super argument a při obsahu 35 cm3 na sekání 300 m2 kolem plotu v satelitních sídlištích to je víc než dost výkonu a na desítky let. Ten olej v palivu spíš vidím jako -, ne jako +, ale při práci kterou ten křovák musí dělat vydrží i dvě sezony. Pravda je že "satelitní přespávači" dobře slyší na pravidelnou roční servisní údržbu a tady je pro prodejce opět kšeft, alespoň s olejem.

Martiq - (5) - 106.124 (?), 14.7.2011 11:52

Víte co je zvláštní, před rokem jsem to sekal s půjčenou Husqvarnou 325RDx (Výkon 0,9 kW, Zdvihový objem válce 24,5 cm3). Sekal jsem podobnou katastrofu jako mám dnes (tráva, plevel 1,5m) a to jsem ten motor jenom lechtal. Rozjížděl jsem ho jen tak něco přes polovinu a pouštěl. Pár krát jsem namotal trávu, ale výkon opravdu stačil. Nadřel jsem se na těch 1500m2, ale to jen proto, že jsem si neupravil popruhy a neměl to vyvážené. Chápu, že Husvarna je asi jiná "liga" ale nestačil by výkon např. i ta 1kW u konkurence?

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 14.7.2011 12:05

S kvalitně ostrým nástrojem, nebo účinnou strunou a při práci stylem "až to bude, tak to bude", stačí i těch 0,9 kW. Určitě ta Honda stačit bude, i ten no name by stačil, tady jde o to jak dlouho budete mít těch 1600 metrů volných a potřebu to sekat. Jde i o to jak dlouho budete mít možnost sekat to tímto stylem tedy tzv. "na pohodu". Protože postup jakým jste to sekal tou HQ je to nejhorší pro stroj. Pro vás asi opravdu ta Honda bude to nejlepší.

host - 25.2 (?), 13.7.2011 20:55

Těch vyrobcu křovinaku jsou mraky, a pokud se rozhodne pro vyžinač a nikoli křovinak tak se i do ceny pohodlně vejde.Jako pomucka nakonec muže sloužit i Heureka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz