Křovinořez do 10.000,- Kč
|
|
|
|
|
|
|
|
prasil - (34) - 241.39 (?), 10.7.2011 14:01
Solo 137SB je určitě dobrá volba, na e-shopech se dá do 10tis sehnat i 142SB a za necelých 13tis profi 142. Za tu samou cenu je farma (dobrá farma) Dolmar 340. Sám sekám s 137SB cca 2000m2 zahradu ve svahu a naprostá pohoda. P
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 10.7.2011 21:09
Vždy mne pobaví zmínka o e-shopových cenách. A víte proč? Nebýt e-shopů vznikalo by tu možná o polovinu dotazů méně! "Kolik mám dávat a jaké vazeliny do úhlového převodu vyžínače, na co jsou ty dírky v tom plechu před řidítky u vyžínače, dává se řetěz na pilu tou špičkou dopředu nebo dozadu?" a podobné otázky "odborně" obsloužených zákazníků z většiny e-shopů nejsou nic nového. Navíc při první poruše dobrá polovina hořekuje jak jim "prodejce" poslal rozebraný a dokonce úplně jiný stroj s odmítnutím reklamace. Nic proti tomu, ale pak ať tito "šetřílkové" nechodí za servisem k ostatním prodejcům a nevynucují si reklamace. Právě na tom "zbavení se" zodpovědnosti za následný servis a především pak záruční, je postaven ten cenový rozdíl! Nemusím být nutně vlastníkem kamenného obchodu, abych prodával to samé zboží, ale, musím ho prodávat s vědomím, že pokud bude třeba, musím zajistit následně odpovídající servis jak na odborné, tak i díly zajištěné úrovni. A to většina e-shopů nedělá. Další položkou cenového rozdílu je nutný sklad alespoň nejprodávanější části sortimentu a to také většina e-shopů nemá. Toto lze při kontaktním prodeji odbourat dohodou se zákazníkem na termínu dodání podobném jako e-shop a ta vlastní cena se takto dá také domluvit. Dobrý obchodník totiž téměř vždy zapřede hovor na další stroje nabídky a určitě ukáže zájem s cenou "cosi udělat" pokud uvidí zájem zákazníka o další zboží. No a to co by mělo být až na prvním místě je doporučení správných nástrojů k údržbě stroje, doplňkových nástrojů sekání, řezání atd. a částí výbavy obsluhy co se týče OOPP. Toto je v e-shopech jednoduše odhozeno do položky "ostatní také s tímto strojem kupují: ". Často jen zírám co je kupujícím doporučováno za "penězotahy"!!
Trochu jsem odbočil od tématu, ale dotaz zněl do 10 000,- Kč a to 137SB i MS 330U jsou. Vari sice také, ale na 1500m2? Zatím všechny Hondy s GX35 v okolí u obcí a TS odešly do tří let! Podíval jsem se na video se zvukem na zmíněném odkazu a to "umírání" motoru při větším záběru mi přišlo nějak povědomé. Mám Hondu 435, opravdu na "dosekávání", přesně takto se ten motor totiž chová. Při záběru na který jsem zvyklý např. z vyžínání pasek, poklesají otáčky celkem výrazně a zejména při použití trojcípu se evidentně motor s vysokou tvrdou travinou, nebo nálety trápí. Vím každý stroj chce své, ale já nemám čas sekat 200 m2 hodinu.
|
|
|
|
|
|
|
Martiq - (5) - 45.159 (?), 13.7.2011 9:48
Ještě jsem objevil tento - Marunaka TH 34 DX - Motor Kawasaki, 1,5kW, 34ccm, cena 9.600,-Kč. Je SOLO lepší volba?
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.163 (?), 13.7.2011 10:47
pri Kawasaki by som si nebol isty uvadzanym vykonom. Viem ze SOLO ked ich pouzivalo tak malo problem s Kawasaki pretoze oni trvali na uvadzani vykonu podla ich noriem, kym SOLO uvadza podla EU noriem. Pri 48ccm Kawasaki vyrobca udava 3 HP kym SOLO podla svojich 2,4 HP. Je rozdiel vykon zatazeneho motora a samostatneho. Europsky vyrobcovia uvadzaju konkretny vykon stroja, kym azijsky len motora. Potom vsetci tu padaju na rit ked Marunaku ponukaju v takych vykonoch.
|
|
|
|
|
|
|
Martiq - (5) - 106.124 (?), 13.7.2011 12:52
Teď jsem se bavil s jedním prodejcem a ten mi tvrdil, že 2-takt už skoro rok neprodal, že lidé kupují jen 4-takty, mají lepší "krouťák" a že Hondy drží a ani po třech letech neodcházejí. Zmínil jsem tedy ABG 550 (výrazna podobnost s VARI 435 i cenově) a prodejce tvrdí, že bych s ním neměl mít problem. V pátek nejpozději musím jít koupit, zkuste prosím ještě poradit. Děkuji za dosavadní příspěvky!
|
|
|
|
|
|
|
host - 161.15 (?), 13.7.2011 21:55
Tak takovému prodejci bych nevěřil. Tvrzení že 4 - takt má vyšší kroutící moment je zavádějící. Stejně tak by mne zajímalo co a kde prodává, že mu jdou na odbyt hlavně 4 - takty. Zatím nejsou na trhu silnější provedení. Sekal jsem z mnoha křoviňáky a sáhl bych bez většího rozmýšlení po silnějším dvoutaktu. 4 - takt jde o něco pomaleji do otáček, je složitější a celkové stroje jsou těžší. Jedinou výhodu vidím v absenci oleje v palivu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Martiq - (5) - 106.124 (?), 14.7.2011 11:52
Víte co je zvláštní, před rokem jsem to sekal s půjčenou Husqvarnou 325RDx (Výkon 0,9 kW, Zdvihový objem válce 24,5 cm3). Sekal jsem podobnou katastrofu jako mám dnes (tráva, plevel 1,5m) a to jsem ten motor jenom lechtal. Rozjížděl jsem ho jen tak něco přes polovinu a pouštěl. Pár krát jsem namotal trávu, ale výkon opravdu stačil. Nadřel jsem se na těch 1500m2, ale to jen proto, že jsem si neupravil popruhy a neměl to vyvážené. Chápu, že Husvarna je asi jiná "liga" ale nestačil by výkon např. i ta 1kW u konkurence?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 13.7.2011 20:55
Těch vyrobcu křovinaku jsou mraky, a pokud se rozhodne pro vyžinač a nikoli křovinak tak se i do ceny pohodlně vejde.Jako pomucka nakonec muže sloužit i Heureka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|