křovinořez Al-ko FRS 4125

host - 244.114 (?)
24.7.2006 0:45
Kup si místo křovinořezu bubnovou sekačku-třeba na inzerát ji jistě seženeš za podobnou cenu.Dá se s ní posekat i dost těžký terén . Mám obojí a křovinořez už téměř nepoužívám.Je to nesrovnatelné.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 59.52 (?), 24.7.2006 0:00, zobrazeno: 69022x

Vážení,

již delší dobu sleduji tuto rubriku a rád bych si nechal poradit od zkušených.

Mám potřebu křovinořezu na zahradu cca 500 m2, která se seče 3 - 4 do roka. Povrch je natolik nerovný a nestabilní, že není možné použít lištovou sekačku. Porost je většinou divoká tráva, dost kopřiv a evtl. nějaký ten bodlák.

Z příspěvků pana J.S. na toto téma, které jsem si pozorně přečetl, usuzuji, že použít strunu je utopie, takže nůž bude nutností.

Slyšel jsem o novince FRS 4125 ( viděl jsem i pod jménem TEXAS v Globusu) - 33 ccm-0,9 kW. Měl jsem možnost si ho i vyzkoušet a výsledek nového stroje mne velmi příjemně překvapil - nedusí se a jede svižně. Mám však obavy o životnost motoru a převodového ústrojí, neboť stroj nese označení "Made in PRC". Překvapilo mne však, že stroj má na sobě nezvykle hodně  kovových součástek.

Jde dát na první zkušenost nebo se i u výše uvedené frekvence sekání dá očekávat do budoucna nějaký negativní projev kvality stroje ? Cena je totiž velice překvapivá Kč 4 590,- včetně DPH.

Díky za Vaše ohlasy

host - 244.114 (?), 24.7.2006 0:45
Kup si místo křovinořezu bubnovou sekačku-třeba na inzerát ji jistě seženeš za podobnou cenu.Dá se s ní posekat i dost těžký terén . Mám obojí a křovinořez už téměř nepoužívám.Je to nesrovnatelné.

host - 191.58 (?), 5.6.2008 8:28

Ahoj zahradnici, okukoval jsem taky tento stroj, nemate s nim nekdo vice zkusenosti?

Prodavac v Baumaxu mi ho dokonce prekvapive doporucil oproti jinemu vyssimu a drazsimu modelu Al-ka s tim, ze FRS4125 se vyslovene povedl, ze pry ze 125 prodanych kusu byla jedina reklamace (pry delal v servisu Al-Ka).

Nejedna se o strasi verzi BC4125 - nemel bych pripadne tedy koupit ten?

Zarazilo mne, ze chteji pomer olej: benzin 1:25. Bezne se ted dava 1:40 nebo 1:50, ne?

Diky za nazory. FV

host - 180.1 (?), 16.6.2008 21:34

Dobrý den, s tímto strojem jsem spokojený ale bohužel jsem ztratil pružinu k odvíjení struny. Kde bych li sehnal. Děkuji za informaci.Čermák

host - 143.70 (?), 30.6.2009 15:06
Mam stejnou zkusenost, nahradni jsem za 75kc koupil v Kobras na Cernem Moste

host - 110.201 (?), 30.6.2009 20:59

Mám podobnou zkušenost - u FRS 410 se mi opakovaně rozskočila strunová hlava, při poslední nedobrovolné rozborce už jsem všechny komponenty nedohledal. Naštěstí tchánovi zbyly dvě strunové hlavy z křovinořezu Stihl (typ nevím), který mu předloni ukradli z dílny, a světe div se - pasuje to na AL-KO jak řiť na hrnec. Od té doby mám po problémech, jen dolévám benzín s olejem, doplňuju strunu a občas rozeberu a vyčistím.

host - 93.223 (?), 10.7.2009 10:17

Dobrý den, já vlastním stroj FRS 4125, jsem s ním vcelku spokojen, výkon mi přijde dostatečný. Ta strunová hlava stojí za prd, mám už 3tí a je zase na kusy. Spíš bych se ale rád zeptal zda jde na tento stroj dát pilový kotouč, popřípadě jaký. Nepotřebuji toho s tím udělat mnoho ale nechce se mi na to rát pilu a ohýbat se. Díky za reakce.

host - 231.226 (?), 10.7.2009 10:52

mám ten stroj 3 roky... super...tá hlava má výrobnú vadu / jeden zub je zle vylisonaný, má slabší prítlak, preto sa rozpadáva až sa potratia súčiastky.../ po pol roku som kúpil inú hlavu za 360 sk a už je pokoj... pílové kotúče dostať bežne kúpiť asi od 800 sk, ale nevidím dôvod to kupovať, to už je lepšia motorová píla... pílou na krováku si iba narobíte kopu pahýlov ktoré budu chcieť prežiť a vyrašia 10x viac... je lepšie ich raz a navždy vystrihnúť až od zeme a je pokoj... ale o tom tu už bolo písané... Juraj

host - 215.183 (?), 4.6.2010 22:23

nejlepší zkušenost mam s hlavou od TECOMEC, je to prý výrobce a hlavy dodává přímo evropským výrobcům. Musíte si jen zkontrolovat závit ve str. hlavě. Měla by tam být matice se závitem M10 na 1,25mm. Jo a hlava i lépe pasuje než půvdoní originál. Zdraví Zdeněk

5r - (6) - 65.37 (?), 13.7.2009 10:07

dobry den, pilovy list som skusal tento vikend, islo mi to celkom dobre, pilil som nalet hruby aj 5 cm v priemere, samozrejme nie na jednu supu ale pekne pomaly (stroj treba drzat na vysokom plyne), inak mensie veci do priemeru 2,5 - 3 cm idu priamo z jazdy bez problemov, pilovy kotuc som nekupoval specialny - nevedel som ci to pojde tak som kupil obycajny ako do cirkularu priemer taky ako je trujzuby noz, hrubka 2,4 alebo 2,6 uz nepamatam 0 stal tri stovky (po novom 10 eur), od stihlu to ide od sest /sedem stoviek.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz