křovinořez

host - 213.71 (?)
22.2.2007 11:55
Bubnová sekačka má 3 ocelové nože, volně otočné, takže sečou tehdy, až se odstředivou silou nejvíce vysunou. Toto má výhodu, že při nárazu na pevnou překážku není nebezpečí ulomení nože, nebo jeho držáku. Slabší nálety to zvládá hravě, silnější je nutno odstranit vyřezáním, nebo vyseknutím. Zároveň tímto sečením dochází ke srovnání terénu, protože krtičáky a hromádky od mravenců a pod. se doslova vypařují :))) a dochází k rozhození do stran. Je nutno si dát pozor na kameny a pařezy, které více vyčnívají - odstranit. Potom již pouze balada. Nože mají možnost otočení a potom se teprve brousí obě strany. Kdybyste ještě koupil VARI, které dále použijete, jako víceúčelový stroj - doprava,orba, tak vyřešíte více problémů naráz. Jinak se dá pořídit takový stroj jednoúčelový, nebo i na inzerát za podstatně nižší cenu - to i celá souprava!!!! a když to nekoupíte od zemědělce, který s tím dělal hektary, nebo od člověka, který to zničil neodbornou obsluhou, máte přesto vystaráno - životnost je opravdu dlouhá. My jsme kupovali novou soupravu, ale potom jsem pomohl rodině koupit - resp.ohodnotit ve 2 případech výhodnost koupě a jsou max. spokojeni. My máme sestavu od r. 1996 a hlavní zátěž je orba a přibližování v lese. Zatím jsem dělal pouze údržbu -nic se nepokazilo. J.S.      
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 71.66 (?), 21.2.2007 8:52, zobrazeno: 37284x

vážení

zaujali mě vaše příspěvky a tak žádám o radu. zdědili jsme několik pozemků vždy asi tak 2000m2, v hrozném stavu - nálety atd.bohužel je nás více vlastníků, ostatní nemají zájem a tak větší investice  do techniky nehrozí. hledám nějaký slušný křovinořez který by prvně vymítil nálety a pak zvladl ůdržbu 2xročně.zatím jsem si vyhlédl husk.235 za 14000.diky za rady

host - 212.22 (?), 21.2.2007 11:15
Nevím, zda by nebylo prozíravější dát takový dotaz do „malé mechanizace“.
Je škoda, že jste neuvedl jestli jsou pozemky rovné, lehce dostupné, nebo kamenité či dokonce svahové a kolik těch pozemků je. Lépe by se posuzovalo zda jste vybral správně.

host - 71.66 (?), 22.2.2007 8:16

Pozemky jsou 4, ale nebudu je obhospodařovat všechny najednou, doufám že si je rozdělíme a  v budoucnu mi zůstane 3000m2. je to rovina ale pozemky jsou nerovné,rozryté od divočáků, plné náletů z hraničního remízku a lesa.

host - 164.178 (?), 22.2.2007 8:43
Tak v tom případě aspoň ty největší nerovnosti srovnejte a pořiďte si na ně bubnovou sekačku. I když se vám to možná bude zdát jako momentálně složitější řešení, než to ,,jen prolétnout " křovinořezem, tak věřte tomu, že v budoucnu a už i při prvním sečení to oceníte.
Práce s bubn. sekačkou je nesrovnatelně rychlejší i pohodlnější.
Mám oboje a vím, o čem mluvím !

host - 213.71 (?), 22.2.2007 9:18
Mohu 100% potvrdit předchozí příspěvek, podle toho co vidím kolem sebe. Používáme bubnovku a klasickou sekačku. Na větší plochy jednoznačně vhodnější po všech stránkách od spotřeby, časové náročnosti až  po zatížení obsluhy. Jediná nevýhoda jsou velké terénní nerovnosti, ale i to se dá eliminovat, např. způsobem směru sečení, nebo jak bylo uvedeno úpravou terénu. J.S.

host - 212.22 (?), 22.2.2007 9:37
No, potěš pánbůh za takovou nadílku.
 Nyní se Vám to možná nezdá moc, ale strávit podstatnou část sezóny sečením časem Vás také omrzí a to nehledě na narůstající věk. Tím nechci říci, že by to křoviňákem nešlo, naopak první posečení by bylo asi vhodné z důvodu několikaletých dřevitých výhonků, ale potom už budete kosit pouze travní hmotu. I když křovinořez s parametry 36.3 cm³   1.3 kW / 1.8 hp   7.3 kg  se mi zdá být na určenou zátěž slabší, ale nechci říct že by to s ním nešlo. Rozhodně bych Vám doporučoval větší díry v zemi zapravit a pořídit si bubnovou (jednobubnovou) sekačku. Cenově by to nemusel být až takový rozdíl. V tom mě páni 164.178 a JS předběhli, ale s jejich příspěvky souhlasím.
Snad bych jen doplnil, že vzhledem k tomu že to budete síct 2x za sezónu, není z důvodu vysoké trávy vhodná čtyřkolečková sekačka, která je konstruovaná na nižší trávu.

host - 71.66 (?), 22.2.2007 11:17
díky za rady a zvládne bubnová sekačka i nálety a jaký typ?

host - 164.178 (?), 22.2.2007 11:30
Při každoročním sečení s žádnými nálety problém mít nebudete.
Na to první sečení si třeba půjčte křovinořez z půjčovny (aspoň potom pořádně oceníte naše rady ).
A jaký typ ? Záleží na tom, jestli chcete jedno nebo víceúčelový stroj. Pokud víceúčelový, tak bych volil Vari, s jednoúčelovými zkušenosti nemám,ale obdobných bude celá řada.......

host - 213.71 (?), 22.2.2007 11:55
Bubnová sekačka má 3 ocelové nože, volně otočné, takže sečou tehdy, až se odstředivou silou nejvíce vysunou. Toto má výhodu, že při nárazu na pevnou překážku není nebezpečí ulomení nože, nebo jeho držáku. Slabší nálety to zvládá hravě, silnější je nutno odstranit vyřezáním, nebo vyseknutím. Zároveň tímto sečením dochází ke srovnání terénu, protože krtičáky a hromádky od mravenců a pod. se doslova vypařují :))) a dochází k rozhození do stran. Je nutno si dát pozor na kameny a pařezy, které více vyčnívají - odstranit. Potom již pouze balada. Nože mají možnost otočení a potom se teprve brousí obě strany. Kdybyste ještě koupil VARI, které dále použijete, jako víceúčelový stroj - doprava,orba, tak vyřešíte více problémů naráz. Jinak se dá pořídit takový stroj jednoúčelový, nebo i na inzerát za podstatně nižší cenu - to i celá souprava!!!! a když to nekoupíte od zemědělce, který s tím dělal hektary, nebo od člověka, který to zničil neodbornou obsluhou, máte přesto vystaráno - životnost je opravdu dlouhá. My jsme kupovali novou soupravu, ale potom jsem pomohl rodině koupit - resp.ohodnotit ve 2 případech výhodnost koupě a jsou max. spokojeni. My máme sestavu od r. 1996 a hlavní zátěž je orba a přibližování v lese. Zatím jsem dělal pouze údržbu -nic se nepokazilo. J.S.      

host - 212.22 (?), 22.2.2007 15:06
Pokud s tím nechcete orat a td. zkuste se podívat na tuto stránku:
http://zahradni-technika.zeleneudoli.cz/bubnove-sekacky/c-2500/
Lze to sehnat i levněji.
Nápad se zkouškou křoviňáku při prvním sečení (ať víte co by Vás čekalo) také není špatný!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz