Koupit křovinořez OleoMac 746T nebo 753T?

host - 71.146 (?)
17.5.2014 21:00

Zdravým, mám osobne 746T od roku 2004 kosím s tým strojom iba ja.

Funguje bez problémov akurát večer po práci je cítiť váhu stroja, bolí chrbát ale pri výkone 1,8kw ani ľahší model nieje ani pri konkurencii.

753T je vykonnejší model ale ju má sused žerie ako tank veľká spotreba oproti 746T dosť postatný detail.Kosím cca 8000m2 ročne 2x.Pozor aby ste nemal kopec do svahu je to trápenie kvôli váhe potom doporučujem ľahší stroj.Pokiaľ je to rovina tak volil by som bubnovú kosačku akurát si bubon vyžaduje väčšiu údržbu, hlavne pokiaľ su miestami kamene krivý sa bubon tak isto motor sa zatrepe vyžaduje na jeseň servis.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 170.6 (?), 15.1.2013 20:01

Tak jsem si OM753T včera taky pořídil s cenou cca 7 tis.Kč. Počkám do léta a pak uvidíme (ta cena se mi zdá opravdu velmi nízká).pak se podělím o zkušenosti.Sv.

host - 10.147 (?), 18.1.2013 22:02

Ja som isiel do Sola 142. Este som zakupil aj lopatku s obracackou Fiskars za polovic!

host - 153.6 (?), 11.7.2013 18:57

Sekám v lese každý den 5 az 8 hodin s nejakou tou pauzou na cigárko a svaču, dělám v partě 4 lidí a prošla nám různá řada křovinořezů rukama, Honda 43 ccm se nám rozpadla po 3 týdnech odešla hlava, Husqvarna dobrá dokud šla startovat 4 týdny a začali problémy konečná servis díly moc to trvá, Stihl 41 ccmdobrý antyvybrační sistém 4 týdny a hlava odešla a po výměně taky zas tak 4 týdny a ten servis vše trva, Hitaši 47 ccm druhá sezona bez jakého koli problemu, ale pomalejší servis zaplat tomu, že jede jak pila a servis není potřeba, maximální spokojenost.Oleo Mac 753 T druhá sezona a jeden servis upadená přepážka ve výfuku rezonovalo to, ale makalo, jediná nevýhoda ta spotřeba, ale zas super výkon a když se člověk naučí dávkovat s plynem tak i ta spotřeba je dobrá, maximální spokojenost.Je to jen můj názor a moje zkušenost.

host - 124.31 (?), 11.7.2013 19:42

Už jsem to někde psal, objem ničím nenahradíš. A 753 objem má.Křovák s motorem nad 50 ccm s 3 nožem 400 x 4 mm nezná bratra a pracovní rychlost je vyšší než s levnou bubnovkou ve vysoký trávě. Každopádně, jak někdo psal že víkend na půl hektaru, to je nesmysl, pokud to je celistvá plocha tak je to na 5 hodin max.DV

host - 3.23 (?), 11.7.2013 22:08

Ale 40 cm třísrp, či ako to voláte, to je zasa experiment. Tiež som sa čudoval. Teoreticky. Mám 746 v sérii 30 cm nôž, ale ani 753 sa nedodáva s iným. Teda teoreticky by plošný výkon u oboch mal byť rovnaký. Dolmar tiež dáva len 30-ku nôž, podobne aj Hitachi. Len HQ u 555 má štandardne 35-ku a Stihl v prípade lesných modelov (asi od fs 490) tiež. Takže možno by som skúsil nejak tam vtrepať tú 35-ku a možno by to utiahla aj 746. Ale viac už asi nie, už dosť, že tam nie je kryt. Je to podobné ako so strunou, tiež ju mám poväčšinou tak nad 45 cm. S tou spotrebou je to tak, nie je až tak vysoká, len je potrebné nerobiť hektické pohyby s páčkou, kľudne ísť naplno, na 50%, na 25% ale prechádzať pokiaľ možno medzi týmito režimami plynule a pomalšie "nevibrovať" ako to mnohí majú vo zvyku a efekt sa dostaví. Páči sa mi aj to, že motor má pomerne dosť momentu aj pri nižších otáčkach a nie vždy je potrebné ho točiť (stiesnené priestory, prekážky, nižšia záťaž). V starších príspevkoch porovnávajú niektorí 51 cm OM-objemu so 42 cm Stihl-u. Podľa mňa je víťaz jasný, i keď tie nemecké silentbloky sú o niečom inom. Žiadny OM nemá taký pekelný výkon ako MS 4510 (2,3 kW), ale keby si to rozdal so 753, v hanbe by asi neostal ani jeden.

host - 59.39 (?), 11.7.2013 23:21

Já mám nožů víc, všechny od Oregonu, 4mm síla. Průměry 300 a 400. Je fakt, že s tou 400 dělám spíš řídký porost, lopuchy, kopřivy a klacky do 1cm. Díky většímu průměru je vyšší obvodová rychlost, setrvačnost 4mm silného nože je obrovská úspora výkonu a následně paliva. Rozběh nože je pomalejší, ale jak už se točí, stačí na většinu půl plynu a semtam 3/4. 300 mm krásně zvládá stařinu a stoletý drny, větší klacky, živý i kolem 5 cm. Pro rychlou práci je brousím naostro, ale je nutné dodržet úhel ostří jako origo, jinak se rychle tupí a kámen ho urazí. Strunu beru jen na dodělávky, kamení, kolem ovocných stromků a mulčování trávníčku před domem. S nožem 300 mm v husté trávě mi nádrž 1,1 L vydrží hodinu a čtvrt, někdy i dýl, což je dobré, to se poseká tak 2000 metrů. Motor 52 ccm.  K tomu srovnávání OM se Stihl, nebo HQ: renomované značky používají osmi až desetikanálové motory, propracovanější karbec i zapalování atd. Pak je jisté, že 46 ccm výkonově stíhá jednoduššímu ale objemnějšímu motoru levnější koncepce. Ten ale zase není náchylný na seřízení, starou směs, kvalitu paliva

host - 204.216 (?), 12.7.2013 12:35

Neviem, čo všetko sa považuje za renomovanú značku, ale viem, že OM 746/753 sú už staršie modely (viac ako 10 ročné), hoci karbes s poloaut. sytičom používa stihl až v súčasnosti (2 roky dozadu) v novej profi rade (fs 360, 400). Pravdaže sa jedná o Walbro, čo je jednotka v karburátoroch a nie nejaká Zama, s ktorou experimentuje HQ. Tiež postarší profi Dolmar nemá ani primer. Takže v karbesu veľmi nič lepšie nevymysleli, ak nerátam ten nový Stihl Fs-460, 490... s tzv. M-tronicom.  Neviem koľko kanálov používajú Taliani, tam môže byť určitý rozdiel a s tým súvisí i tá menšia hospodárnosť. Už len 1,4 l nádrž je dnes anachronizmus, takže to budí dojem, že to žerie ako tank. Zapaľovanie, tam je variabilné,  je to dané modulom, veľmi nič sa tam nedá vymyslieť, len ten spomenutý M-tronic.

OM môžno chýba dekompresor, dnes sa už "nosia" nie 32 mm trubky, stačia zrejme aj 28 mm, o niečo by klesla hmotnosť, slabšie je to spomenuté tlmenie, len M10 na výstupe a to je asi všetko.

Hq X-torq, stihl, nové technológie = zlepšené vyplachovanie valca = menej emisií a menšia spotreba, možno o málo vyšší výkon. To je celý prínos. Aj OM má v súčasnosti asi 43 ccm stroj s profi tlmičmi "BC 430T" spĺňajúcu normu EURO 2. (len neviem, či s kat. alebo bez, lebo to riešenie s kat. nie je najlepšie.)

host - 142.253 (?), 3.5.2014 19:54

400-ku nôž nerobí nikto, iba ak na kolene v ČR.

host - 110.80 (?), 10.5.2014 17:18

vloni jsem 400mm trojzub viděl, od Oregonu v jedné zahradní prodejně, byl úplně dole v regálu a zaprášený, škoda že jsem si ho nekoupil

Martin Horňák

host - 71.146 (?), 17.5.2014 21:00

Zdravým, mám osobne 746T od roku 2004 kosím s tým strojom iba ja.

Funguje bez problémov akurát večer po práci je cítiť váhu stroja, bolí chrbát ale pri výkone 1,8kw ani ľahší model nieje ani pri konkurencii.

753T je vykonnejší model ale ju má sused žerie ako tank veľká spotreba oproti 746T dosť postatný detail.Kosím cca 8000m2 ročne 2x.Pozor aby ste nemal kopec do svahu je to trápenie kvôli váhe potom doporučujem ľahší stroj.Pokiaľ je to rovina tak volil by som bubnovú kosačku akurát si bubon vyžaduje väčšiu údržbu, hlavne pokiaľ su miestami kamene krivý sa bubon tak isto motor sa zatrepe vyžaduje na jeseň servis.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz