Koupe benzinove sekacky

host - 209.65 (?)
3.6.2009 19:55

Já používám bezproblémový a spolehlivý stroj Honda HRX 537 C1 HXEA a při 14-ti denní frekvenci sekání u husté, šťavnaté trávy počítejte cca 1 hod na 1000 m2 a cca 1 ltr benzínu. Pokud tráva z důvodu nepřízně počasí přeroste, není problém ani se sečí vysoké trávy. Dnes jsem sekal 4 000 m2 přes měsíc staré trávy (60 cm výška) a nebyl problém krom toho, že je nutno takto vysokou trávu sekat na 2x (poprvé na nejvyšší možnou výšku seče - strniště zůstává nevzhledné a podruhé už na konečnou požadovanou výšku - strniště čisté, krásný travní drn). S výškou, hustotou a u některých druzích porostu je nutno zmenšovat rychlost jízdy. Pokud počítáte se sečí přerostlé trávy, volte stroj s plynule nastavitelným pojezdem (nejlepší a bezproblémovou v tomto směru je hydrostatická převodovka).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 166.97 (?), 2.6.2009 22:22, zobrazeno: 4065x

Dobry den,

narazil jsem na tyto stranky a jsem opravdu rad, je zde mnoho pro mne uzitecneho... ale k veci... Mam pozemek cca 2000m ktere budu muset sekat, premyslim mezi levnym trakturkem MTD 155/96 T, nebo mezi benzinovou sekackou. Nemam s tim zkusenosti, proto nevim, jestli jeste normalni sekacka bude na pozemek stacit... mozna by asi bylo lepsi koupit dobrou sekacku, nez-li levny trakturek... Muj pozemek je v mirnem svahu, sklon bohuzel nevim, proste to neni rovina... Jelikoz me zde stale jeste nekdy jezdi velka auta, protoze stavim dum, neni zcela rovny obcas nejake ryhy od kol atd... Chtel bych sekacku s velkymy koly, pojezdem, moznost mulcovani, ale hodil by se i bocni vyhoz, ted mam travu dost vysokou prevazne 80cm mozna i vice, casem bych sekal casteji, ale v tuto chvili tak jednou za dva mesice. Za jak dlouhou dobu mohu tak ty me 2000 metru posekat? Prosim poradte mi typ a znacku s kterou mate v danych podminkach dobre zkusenoti... uprednostnuju kvalitu a spolehlivost... Dekuji Vam vsem! Napadly me akce v Mountfieldu... ale klidne koupim i pres net...

host - 209.65 (?), 3.6.2009 19:55

Já používám bezproblémový a spolehlivý stroj Honda HRX 537 C1 HXEA a při 14-ti denní frekvenci sekání u husté, šťavnaté trávy počítejte cca 1 hod na 1000 m2 a cca 1 ltr benzínu. Pokud tráva z důvodu nepřízně počasí přeroste, není problém ani se sečí vysoké trávy. Dnes jsem sekal 4 000 m2 přes měsíc staré trávy (60 cm výška) a nebyl problém krom toho, že je nutno takto vysokou trávu sekat na 2x (poprvé na nejvyšší možnou výšku seče - strniště zůstává nevzhledné a podruhé už na konečnou požadovanou výšku - strniště čisté, krásný travní drn). S výškou, hustotou a u některých druzích porostu je nutno zmenšovat rychlost jízdy. Pokud počítáte se sečí přerostlé trávy, volte stroj s plynule nastavitelným pojezdem (nejlepší a bezproblémovou v tomto směru je hydrostatická převodovka).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz