Kolik utáhne travní traktor? Aneb universálnější pomocník na zahradu

host - 25.2 (?)
11.7.2011 19:22

Rider je bezvadna věc i na sečeni vysoke travy(nepouživaš mulčovani)ale běžny vyhoz.Travni traktor ma z meho pohledu nevyhodu v nemožnosti použiti jinych než travnikařskych pneumatik.Měli jsme možnost si travni traktor vyzkoušet a protože nas neuspokojil s variabilitou tak jsme zvolili repasovanou Kubotu s bubnovym sečenim před strojem.Ma vykon 25 hp, a pro zahradnictvi plně dostačuje, na rozdil od travniho i ridru lze agregovat rotavator, postřikovač,hrubkovač a pod. Ale je dobre se rozhodnout a volit nejen nejbližšiho prodejce ale i servis.Rider, travni traktor i komunalni lze v současnosti na většině ČR sehnat ruznych značek, od evropskych, Japonskych tak i USA.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 154.78 (?), 13.6.2011 23:54

Tak já bych vzal čtyřkolku. Ale možná je v tom i to, že také je práce na zahradě a v lese koníčkem a další využití by bylo jen tak se projet.Stále v nás jsou ti malí kluci, kteří chtějí nějakou hračku.

PS: Nerozhodnej jak střední rolník v době sklizně-to je dobrý, ještě jsem neslyšel

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 14.6.2011 8:07

Zdravím, ještě se vrátím k hydrostatu, nemusíte se mnou souhlasit, ale nepamatuji si, že bych opravoval hydrostat (snad jen jeden, protože protrženým guferem unikl olej), který poháněl jen sekačku. Nejvíce poruch je v zimě, kdy majitel nasadí sněhovou radlici, nabuje řetězy na kola a myslí si že má buldozer. Standa.

hrazda - (2) - 65.194 (?), 15.6.2011 7:29

Dobrý den, čtu diskusi a jsem před rozhodnutím jaký traktůrek si koupit. Mám zahradu tak 2000 tis.m2 rovina nějaké stromky a chci to pouze na sekání a sem tam v zimě odhrnou sníh z chodníku. Vybral jsem si Husqvarnu a Jonsereh s výkonem 12,5 hp a teď nevím jestli je to správná volba? Pokud můžete poraďte.hrazda

host - 3.23 (?), 15.6.2011 14:08

Myslím, že 12,5 kobyly je málo, věřte že mám 18 silných koní v motoru Kohler jak píšu výše a když přijedu až po třech týdnech v období zeleného pekla v červnu a je mokro, tak s tím bojuju a něco raděj položím bubnovkou, seberu až trochu proschne. Záleží na tom, jestli jste luf%ták, nebo trvalé bydlení, pak přerostlá tráva nehrozí. A ještě si myslím, že člověk má podporovat české výrobky jako je jsou Wisconsin, Secogroup nebo Karsit, ty vyrábějí zde v republice (doufejme)

host - 176.243 (?), 14.6.2011 13:17

Ahojte, připojím malý dotaz: máte někdo zkušenosti s přívěsem "profi dělník". Je to bytelné vozidlo za čtyřkolku? A hlavně co ten jeřáb, je to použitelné pro zvedání a nakládání těžších věcí? Řekněme že mám pražec 200 kg, zvedne to a nebo ne?

Ještě jsem ten přívěs nikde neviděl. Chci se u nich v Lázních Bělohrad zastavit, ale mám to z vysočiny trochu z ruky a zatím tam naplánovanou pracovní cestu nemám (jak na potvoru jezdím na jiné strany republiky).

Honza

host - 3.99 (?), 17.6.2011 16:41

Ahoj, to je zajimava otazka. Mam oboji a mohu trochu srovnat. Puvodne jsem koupil zahradni trakturek J. Deere LX279, vzadu i s kouli, jednu sezonu sekal. Potom jsem prisel na napad, ze si koupim jeste neco lepsiho - malotraktor. Jednu sezonu jsem s nim sekal a prisel nato, ze malotraktor neni pro me vhodny. Vetsina pozemku ve svahu, dosahuje i 28 stupnu.

Sekacka je postavena na sekani, jezdi i vcelku rychle, ma snadne ovladani a snadnou manipulaci. I kdyz ma kouli, pripojil jsem za ni jednou karu z auta, 2x1x0,5 m, naplnil posekanou travou a malem me to zabilo, kdyz se to na posekane louce utrhlo a nalozena kara tlacila zahradni traktor z vrsku dolu rekl bych tak rychlosti 80 km/h. Trakturek vazi 280 kg, samotna kara asi 230kg. Trakturek karu i s nakladem utahne (17 HP), ale podle terenu to muze byt i velmi nebezpecne. A vozit nejakch 100 kg, to lze kolikrat snadneji na kolecku, kdyz pocitam vyndani kary, pripojit, a zase zaparkovat. Mnoho zalezi na okolnostech. Dlouhodobe reseni to ale neni, trakturek na to neni delany.

Sekani malotraktorem se u me ukazalo mnohem obtiznesi, traktor vazi se sekackou kolem jedne tuny a dosazitelnost, diky teto vaze je mnohem horsi nez u zahradniho trakturku. Staci nepatrna rosa nebo vlhka trava a traktor stoji tam kde sekacka diky sve male vaze jeste jede a seka. Traktor take klouze a manipulace s nim je mnohem horsi ve srovnani se zahradni sekackou. Traktor je postaveny jako nosic naradi a muzete s nim zase tahat naves cely den a jine veci. Na to je take postaveny.

Muzu-li to shrnout, potrebuje-li nekdo jednou za rok odvest par prkynek, pokud to dovoli teren, lze to i se sekackou, potrebujete-li casto prevazet naklady a jine veci, poridte malotraktor, travu lze sekat i s malotraktorem. Ja potrebuju predevsim sekat, prevazeni a transport nakladu si udelam radeji autem, proto si necham sekacku a traktor i se sekackou prodavam

Rekl bych, ze hodne zalezi na posouzeni, co chci ted ci v budoucnu delat a jake mam pro to podminky.

Petr

host - 25.2 (?), 11.7.2011 19:22

Rider je bezvadna věc i na sečeni vysoke travy(nepouživaš mulčovani)ale běžny vyhoz.Travni traktor ma z meho pohledu nevyhodu v nemožnosti použiti jinych než travnikařskych pneumatik.Měli jsme možnost si travni traktor vyzkoušet a protože nas neuspokojil s variabilitou tak jsme zvolili repasovanou Kubotu s bubnovym sečenim před strojem.Ma vykon 25 hp, a pro zahradnictvi plně dostačuje, na rozdil od travniho i ridru lze agregovat rotavator, postřikovač,hrubkovač a pod. Ale je dobre se rozhodnout a volit nejen nejbližšiho prodejce ale i servis.Rider, travni traktor i komunalni lze v současnosti na většině ČR sehnat ruznych značek, od evropskych, Japonskych tak i USA.

host - 175.210 (?), 21.12.2011 11:29

Zkuste si projít toto.   

Jiří

Bresev - (2) - 167.156 (?), 11.7.2011 15:48

Mám wisconsin W1618 18 HP. Klidně zvládne na dvoukoláku cca 250kg do kopce na 1/4 plynu. S nasazenými řetězy zvládl i 300 kg betonové pražce, taky do kopce. Jinak by se s tím 3 chlapi pořádně zapotili. Vyvezl jsem tak 6 pražců. Jistě by to neměla být jeho každodenní práce, ale občasná pomoc.

gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 180.10 (?), 11.7.2011 22:09

Já mám nějaký obyčejný rider 11,5HP 180kg. Dal jsem na něj kouli z auta. Přívěs plný hlíny tahá po rovině v pohodě (přívěs váží 200kg hlína asi 300kg). Když je suchá tráva, je schopný se i postavit na zadní, jen aby vytáhl přívěs z nějaké díry. Když je mokro, tak sotva utáhne prázdnou káru.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz