Kawasaki alebo Honda?

host - 180.190 (?)
11.4.2008 0:08

Dobrý.Samozřejmě se jedná o stejný typ motoru FJ180V který je vyráběn ve dvou verzích, a to verze s rozstřikem a verze s olejovým filtrem tzv. tlakovým mazáním.Nejedná se o žádnou tzv. verzi jak píšete pro východ méně hodnotnou nebo ošizenou. Každé z těchto řešení má své výhody a není pravdou, že vždy potřebujete nutně tlakově mazat a kupovat a měnit filtry. MB.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Shemik - (17) - 83.94 (?), 23.7.2010 17:56

Díky za reakci (-: Tak to je síla s tím lankem :-o No, ale pokud koupím sekačku normálně v kameném obchodě, tak servis bude věc prodejce, ne? Tedy aspoň takto jsem uvažoval, že to koupím u normálního prodejce, abych se na něj pak mohl obracet s těmito věcmi a nebudu muset nikde nic honit sám. Je fakt, že to pak i přes toho prodejce může déle trvat, pokud těch servisů bude méně, nicméně pokud tu alespoň nějaké jsou, tak bych se mezi motory rozhodoval spíše podle jejich hodnocení lidmi, než podle hustoty servisu (-:

host - 174.70 (?), 1.2.2008 20:27
Honda GCV 160 je hobby motor, poloprofi je GSV 160.  Tyto motory znám a regulátor jsem nikdy nespravoval, klikovka je sekačce běžná. Kdybych volil já volil bych Kawasaki, jediná výtka proti ní je, že nemá tak početný servis jako Honda.

host - 66.137 (?), 10.4.2008 11:30
Zravím všetkých. Navštivil som značkovú predajňu záhradnej techniky za účelom obhliadky motorovej kosačky s motorom Kawasaki, o ktorú mám zaujem. Vybavený technickými vedomosťami z fóra ako aj zo stranky Kawpowr.com. som spolu s predajcom a mechanikom začal študovať motor. Na otázku kde je osadený olejový filter mi dali odpoveď, že motor je mazaný rozstrekom oleja, olejové čerpadlo nema. Opísal som štítok na motore, Kawasaki FJ 180 V, Made in U.S.A. typ kosačky MTD SPK 48 HW. Neveril som ich vypovedi, tel. som sa skontaktoval s hlavným dovozcom pre Slovensko, AGF INVEST vo Vrabľoch, potvrdili mi iste.Zo stranky WWW. KAWPOWR.Com. ako aj z fora informacie hovoria že uvedený motor ma tlakové mazanie. Z uvedeného usudzujem že jestvuje lacnejšia verzia motora bez olej.čerpadla, ktorá sa práve montuje do kosačiek dovažaných do východneho bloku. Ako je to? Aké su potom tech. parametre motora, do akej triedy je zaradený?

host - 180.190 (?), 11.4.2008 0:08

Dobrý.Samozřejmě se jedná o stejný typ motoru FJ180V který je vyráběn ve dvou verzích, a to verze s rozstřikem a verze s olejovým filtrem tzv. tlakovým mazáním.Nejedná se o žádnou tzv. verzi jak píšete pro východ méně hodnotnou nebo ošizenou. Každé z těchto řešení má své výhody a není pravdou, že vždy potřebujete nutně tlakově mazat a kupovat a měnit filtry. MB.

host - 94.65 (?), 16.7.2008 23:55

Dle mého je Kawasaki FJ180 OHV profi motor s tlakovým mazáním, kdežto Kawasaki FJ180 V OHV hobi motor s mazáním rozstřkem. Oba motory mají stejný výkon, motor bez tlakového mazání nelze použít v sekačkách do prudšího svahu.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 25.7.2010 19:18

Tlakové mazání je výhoda pouze ve velmi prudkém svahu a v použití profi. U kvalitního motoru, jakým Honda, nebo Kawasaki jsou se nemusíte obávat mazání rozstřikem, vlastně naopak. Bude to pro Vás výhoda, neboť jen vyměníte olej a nebudete muset kupovat ne levný olejový filtr. Hladinu oleje je třeba hlídat u obou provedení mazání. Rozstřik je bezporuchový, jeho nevýhodou je při velkém náklonu cca nad 30°(Honda, Kawasaki) se přelije olej na jednu stranu skříně a tím se sníží účinnost rozstřikování oleje. Pokud budete pracovat pravidelně na svazích nad 30°, je tlakové mazání v podstatě nutností.

host - 145.195 (?), 23.7.2010 17:08

ještě lepší je Suzuki nebo Yamaha

host - 120.6 (?), 25.7.2010 19:09
Záleži na aký druh pretekov, na okruhy Moto GP určite Yamaha.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?30.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika