Karburátor s jedním šroubem - seřízení
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 243.172 (?), 17.2.2017 21:25, zobrazeno: 32014x
Koupil jsem již druhý křovinořez, který má karburátor jen s jedním seřizovacím šroubem (nepočítám s šroubem volnoběhu - škrtící klapky).
A moje otázka zní - pokud nejsou šrouby L a H, ale jen jeden, tak co se jím vlastně seřizuje?
Křoviňák jsem zkoušel (bohužel při teplotě kolem 0°C) a při prudkém přidání plynu občas chcípne - asi chudší směs. Jinak reaguje i jede dobře.
Chudší směs v tomto případě nevadí, jelikož se jedná o čtyřtakt.
Myslíte, že se dá tím jedním seřizovacím šroubem nastavit bohatost směsi?
|
|
 |
|
 |
 |
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?), 17.2.2017 21:49
slúži to na nastavovanie bohatosti zmesy. predpokladám, že to ovláda prívod vzduchu (ale môžem sa mýliť), teda ked tým šrubom otočíte o 1/4 otáčky v smere chodu hodinových ručičiek, tak obmedzíte prívod vzduchu, pôjde viac paliva a mohlo by to ísť. v prípade, že problém bude horší, tak vrátiť šrubu späť o 1/2 otáčky, ale keď to nemáte veľmi ďaleko, tak do servisu by som to dal na nastavenie,
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.215 (?), 18.2.2017 8:03
Mohli by ste najako bližšie popísať ktorý vzduch sa nastavuje skrutkou na karburátore?
|
|
 |
|
 |
 |
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?), 18.2.2017 9:05
122.215: šrubkou na karburátore sa nastavuje prívod vzduchu do prázdnej predajne záhradnej a lesnej techniky, aby predavač netrpel nedostatkom kyslíka v prípade, že k nemu nikto nechodí. koniec žartom.
napísal som "predpokladám", teda nie som si istý a v závere som odporučil, že lepšie bude, keď to nastaví servis/predajca, ale skúsim vysvetliť. na karburátore nie sú šruby L, H. keby tak bolo, tak L by sa nastavil prívod palivo (low - nízke otáčky) a H prívod vzduchu (high - vysoké otáčky). tu máme len jednu šrubu a problém, že pri pridaní plynu pridusí stroj, teda podozrenie na malý prívod paliva. v prípade, že sa šrubom nastavuje prívod vzduchu, tak otočením doprava (v smere hodinových ručičiek) p 1/4 sa uberie vzduch a tým zmes bude bohatšia. v prípade, že sa problém nevyrieši, tak zrejme sa tým šrubom ovláda prívod paliva, tak to treba otočiť o 1/2 proti smeru hodinových ručičiek, čím sa zvýši prívod paliva a bohatosť zmesy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.228 (?), 18.2.2017 15:26
Zdar. Nastavuje se průtok paliva. Proti směru hod.ruček přidání a opačně. Dbát na to aby nebyl zašroubován víc než 0,8 otáčky od uplnýho zatažení. POZOR!!! Zatahovat moc opatrně jakmile se zastaví dál nezatahovat. Je třeba jemně. Jinak je po karbecu. Laslo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.172 (?), 19.2.2017 2:12
Mělo by přidání paliva pomoct proti chcípání z volnoběhu?
Myslím tím u tohoto karburátoru, kde není samostatná regulace L, která právě pro tento účel slouží. Předpokládám, že se tak obohatí směs pro celý průběh otáček a zase bych nerad karbonoval motor.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.167 (?), 19.2.2017 7:27
Ve 4 T křovinořezech jsou šoupátkové karburátory a ty se nedají seřizovat. Studený motor bych nechal chvíli zahřát, tráva se seče v teplejším období. Kdyby problém přetrvával, je potřeba vyčistit karburátor - trysku. A to bych Ti nedoporučoval, jsou v tom malé a přesné součástky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.172 (?), 19.2.2017 12:53
Dle fotek můžeš vidět, že karburátor je MEMBRÁNOVÝ. Šoupátkové se používají u sekaček, kde se nepočítá s velkým náklonem, ale křovinořez lze naklánět - i 4T, kde je na to (většinou) uzpůsobené mazání.
Objednal jsem seřizovací šroubovák na atyp šroub (pac-man) a vyzkouším to poladit.
Přesto počítám s tím, že se to v létě nejspíš upraví samo vyšší teplotou. Ten problém se chcípáním přetrvával i u zahřátého motoru. "Tůroval" jsem ho asi 15 minut. Chtěl jsem vyzkoušet, jestli vůbec funguje a taky jsem ho chtěl propláchnout. I po té chvíli se olej pěkně zašpinil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.167 (?), 19.2.2017 13:21
Aha, tak si prosím Tě zjisti, co sem píšeš. Membrány jsou na obou karbecích, jak pro 2T, tak pro 4T a sekačky do přenosného nářadí nepleť. Na sekačkách jsou jiné karburátory - plovákové. Ty můžeš naklánět a jisté omezení není v plováku, je v oleji v motoru.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.167 (?), 19.2.2017 13:24
Po sobě čtu, ať správně pochopíš Ty můžeš naklánět svůj křovinořez a jisté omezení je v oleji v motoru.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|