Jonsered 2171 - problém s chodem motoru
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 56.249 (?), 12.5.2011 21:17, zobrazeno: 11180x
Dobrý den. Mám asi 4měsíce novou pilu 2171 po asi 10l benzínu sem ji nechal poštelovat na plný výkon a od té doby mám sní problém. První problém je že když na prázdno vytáhnu startovací šnůru tak se protáči řetez. Kontroloval sem spojku a ty Céčka jsou v pohodě nejsou prasklé. Dryhý problém je, že když podřezávám strom tak pila najednou změní otáčky začína zdychat, ale jen ve vodorovné poloze když ji vrátim do klasické polohy otáčky se zvednou. Tak došel jsem dnes do servisu a poštelovali mi ji znova, ale pořád mi to dělá. Nevím si rady jestli mám pilu reklamovat nebo nechat stravit v jiném servise i když je na ní záruka. Poradte mi sem stoho špatný a nevím co si mám o tom myslet děkuji všem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 12.5.2011 21:26
Jestli jsem to správně pochopil, tak když zatáhnete za starter, tak se pohybuje i řetěz. Pokud je spojka v pořádku, tak potom ještě jehlové ložisko na spojkovém bubnu - promazat. Sundejte lištu a řetěz a zkuste, jak se otáčí řetězové kolo spojkový buben, mělo by to jít jen s mírným odporem - pouze točte ve směru běhu řetězu, ten odpor je pohon olejového čerpadla. Pokud se pila po seřízení tak chová, tak je seřízena špatně, na příliš chudou směs. Zkuste o 1/8 otevřít L šroub (proti chodu hor ruček) a upravte - přidejte na volnoběhu, pokud to bude nutné. Při otáčení nastartované, zahřáté pily nesmí být změny otáček téměř poznat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.249 (?), 13.5.2011 22:36
Pane J.S. Tak sem sundal ten kryt spojky a namazal jsem ložisko a dělá to pořád. Když jsem zatočil s tím bubnem spojky tak odpor tam je řekl bych větší, ale nevím jak to má jít u druhých pil tak těžko soudit, ale co mě spíš překvapilo tak jak je ta vrtule na čerbadle tak ta jde strašně tuho otáčet to vím protože před tím sem měl 372xp a tam ta vrtule šla lehounce otáčet a tady nejde tak lehce. Když vezmu šrubovák a chci s ní otočit tak zároven otáčím i s bubnem spojky. tak nevím?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.249 (?), 29.5.2011 8:07
Tak pilu mám spravenou a bylo to čerpadlo špatné tak vyměnili ten šnek a vrtulku čerpadla. jinak mi pilu znovu poladili a zatím šlape dobře.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.249 (?), 1.6.2011 21:01
Ne neřekli mi nic aj když sem se ptal čím je možné, že se to stalo tak řečeno mi jen bylo, že to mám promazat. Sice nevím jak, ale asi nějak. Mažu jen jehlové ložisko a myslím si, že zase by ta pila měla něco vydržet i když ta údržba není někdy 100%. Já nemám ani čas to nějak přehnaně údržbovat. Jedíné co dělám tak čistím filtry a kompresorem vyfoukam celou pilu a jěště to ložisko jehlové mažu. A navíc už bych jsi tule značku nekoupil uvažuji o změně potřebuji pilu do těžby i prořezávek měl sem možnost jsi vyzkoušet stihl 260 a paráda. Můj známy co pracuje v lese už několik let tak používá tuhle pilu a bez problému zvláda i silmé kusy. Budu mít 2pilky, ale potřebuji hlavně lehou spolehlivou a univerzálni pilku.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.249 (?), 1.6.2011 21:32
Ani sem nepřemýšlel abych řekl pravdu, ale popřemýšlim. Pracuji už asi 10let v lesy a vždy sem preferoval HQ a Jonsereda, ale po této zkušenosti a hlavně rady mého kamaráda, který zase pracuje jen ze stlkou tak mě to přesvědčilo a změně značky. Nevím nikdy bych neřekl, že budu mít značku stihl vždy sem ji odsuzoval a né málo a ted ji chci. Jestli můžu vědět důvod že mě budou bolet ze začátku ty ruky? Myslíte tím než si na ni zvyknu?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|