Je nutné kupovat benzinovou sekačku za 25 tisíc?

host - 164.238 (?)
24.5.2007 13:17

Děkuji velice za odpověď. K prodejci jen podotknu, že jsem na něj čekal 20 minut v průběhu pracovní doby u cedule přijdu hned a k ochotě již raději nic říkat ani nebudu.... Křovinořezem jsem začal proto, že pozemek byl skutečně několik let absolutně neudržovaný a je velice zarostlý a sekačka by zřejmě neměla vůbec šanci. Moje představa je jinak taková (nevím zda-li uvažuji správně), že nejdříve pozemek  vyčistím a pokosím křovinořezem a poté již budu z větší části sekat sekačkou s tím, že na zbytek stále využiji křovinořez. Sekat budu jinak nejen já, ale i má drahá polovička, takže by stroj měl být i pro ni "komfortní". Rád bych univerzální stroj s pojezdem, nastavitelnou výší střihu, možností mulčování, se silným a "tichým"  motorem a kvalitním skeletem. Nevím jestli jsou mé informace dostatečné? Můžete mi prosím poradit i nějaké konkrétní sekačky?

Děkuji Josef

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 164.238 (?), 24.5.2007 11:54, zobrazeno: 11589x

Dobrý den,

rozhoduji se nad koupí benzinové sekačky.  Mohl by mi někdo poradit? Pozemek cca 1800 m2, několik let neudržovaný, svažitý, nerovný. Z různých diskusí jsem vyrozuměl, že se mám poohlédnout po stroji s motorem Honda. Obrátil jsem se přimo na prodejce v kamenném obchodě Honda a bylo mi řečeno, že s ohledem na charakter pozemku (viz výše) budu muset fakticky vybrat stroj za nejméně 25 tisíc... Ačkoli jsem připraven tuto sumu zaplatit, je to skutečně nezbytné? Můžete mi někdo doporučit nějaký konkrétní stroj nebo alespoň jaké by měl mít parametry? Předem velice děkuji za každou dobrou radu.  Josef

P.S. Tímto rovněž děkuji za odpovědi u mého příspěvku křovinořez Honda vs Dolmar, které mi také pomohly!

host - 4.243 (?), 24.5.2007 12:23
Je to nějaký divný. Když už vám prodejce doporučil tak drahý stroj, proč nezohlednil vaši rozlohu. V cenové relaci 25.000 kč. není sekačka doporučovaná na 1800m2. Protože nepíšete nic o stromech a jiných překážkách podumejte o nějakém traktoru se záběrem kolem 90 cm.  Jinak se nachodíte jak pošťák.

host - 164.238 (?), 24.5.2007 12:38

Děkuji za odpověď. Stromů je tam hodně a jsou tam i různé rybízy apod. O traktoru jsem abych se přiznal neuvažoval. Nebyl by třeba problém kvůli těm stromům,svažitosti a členitosti terénu? Jinak chození mi nevadí, alespoň si vyčistím hlavu z práce... :o)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 24.5.2007 12:50
Úvahu o serióznosti nabídky prodejce ponechám stranou, pouze si myslím, že nemohu takto objektivně posoudit, jak mu to bylo od Vás vysvětleno a jaký měl na to názor, to bych u toho musel být. Nicméně potřebujete něco, co to poseče. Dle Vašich úvah - od motorové kosy - teď jsme u sekačky, bych si položil otázku - mám na to fyzicky ?Pokud ano ,mohu mít sekačku, za kterou se neunavím, trávu chcete ponechat - a potom co? Motorovou kosou tam zůstanou pokosy, takže jaká je představa co by měla umět sekačka? Mulčování + pojezd a lehce nastavitelnou výšku sečení s bezproblémovým skeletem, nebo má mít vše a ještě variabilní pojezd? Potom je to rozdílná výše ceny. Pozemek umožňuje použití takové sekačky? Nejsou tam výmoly, pařezy, kameny - svažitost? Motor Honda není zárukou užitných vlastností stroje, jako celku. Jestli budete sekačku provozovat v nevhodných podmínkách, tak  se na bezproblémový motor budete dívat, jako na samozřejmost, ale do popředí vystoupí jiné problémy - např. použití na neudržovaném pozemku je pro takovou sekačku vždy problém. Je nutno odstranit nebezpečné překážky a teprve potom kosit na nejvyšší možnou výšku strniště, kterou dalším sečením snížíte, ale to je lepší varianta, než přetěžovat pojezd i motor velkým množstvím hmoty a nutností se ohýbat před skeletem sekačky, dále je menší nebezpečí poškození na zapomenutých kamenech a pod. Po takovém zákroku je již další pravidelné sečení podstatně méně zejména časově náročné a samozřejmě to posečete nahotovo. Já bych rozhodně nekupoval na toto sekačku  - pokud se pro ni rozhodnete za 25 tisíc. Nyní máte možnost koupit silnou sekačku s pojezdem a plechovým skeletem kolem 15 tisíc kolem 6 PS výkon a odvede stejnou práci.  

host - 164.238 (?), 24.5.2007 13:17

Děkuji velice za odpověď. K prodejci jen podotknu, že jsem na něj čekal 20 minut v průběhu pracovní doby u cedule přijdu hned a k ochotě již raději nic říkat ani nebudu.... Křovinořezem jsem začal proto, že pozemek byl skutečně několik let absolutně neudržovaný a je velice zarostlý a sekačka by zřejmě neměla vůbec šanci. Moje představa je jinak taková (nevím zda-li uvažuji správně), že nejdříve pozemek  vyčistím a pokosím křovinořezem a poté již budu z větší části sekat sekačkou s tím, že na zbytek stále využiji křovinořez. Sekat budu jinak nejen já, ale i má drahá polovička, takže by stroj měl být i pro ni "komfortní". Rád bych univerzální stroj s pojezdem, nastavitelnou výší střihu, možností mulčování, se silným a "tichým"  motorem a kvalitním skeletem. Nevím jestli jsou mé informace dostatečné? Můžete mi prosím poradit i nějaké konkrétní sekačky?

Děkuji Josef

host - 233.55 (?), 24.5.2007 13:44

Pokud se Vám líbí Honda, tak z její nabídky je pro Vás asi nejvhodnější model HRZ 536 - 5,5 hp motor, 53 cm záběr, natáčecí přední kola, ocelový skelet, 3 rychlostní pojezd. Nemá boční výhoz ani mulčování, ale mulčovací sada lze dokoupit samostatně. Cenově je za necelých 20.000,-- Kč. Výrobce ji doporučuje na pozemky o rozloze do 1.500 m2, ale těch 300 m2 navíc určitě taky zvládne.

Zdraví A.R.

host - 42.144 (?), 24.5.2007 14:17
Jsem zena a sekam benzinovou sekackou s motorem honda zahradu o rozloze rovny jeden hektar, cili 10000m2. Cast zabiraji trvalkove zahony a zhruba 400 m2 dum a jine stavby. Nedela mi to problem. Teren je svazity, nerovny, byvala louka, zadny anglicky travnicek. Zabere mi to vzdy jeden cely den. Premyslim si u toho nebo posloucham mp3. Sekacka stála 19000 pred ctarmi lety. Ze by pan musel kupovat traktor...to jse silní muzi? Tanecnice

host - 162.128 (?), 24.5.2007 14:43

my jsme zvolili Stigu a pri volbe vhodneho typu jsme pak meli jako kriteria sirka zaberu a pojezd.  Mulcovani nas netrapi, protoze mame zavlahovku (pokud zavlazujete a nechate posekanou travu tak vam zplesnivi).

Stiga ma dokonce i modely s motorem Honda.

Travnik  1000 metru je posekan za hodinku, takze vam to zabere maximalne dve. Nase sekacka stala kolem 20 000 a sekacku bez pojezdu si nedovedu predstavit. Volili jsme klasicky model, nebot model s hlinikovym chasi byl pro nas jiz trochu drahy a na sekani jednou tydne je asi skutecne luxus. Podle me to spis potrebuje nekdo, kdo seka denne - treba zahradni firma co dela udrzbu.  

jako dalsi kriterium bych pridala blizkost prodejce, protoze aspon jednou za rok je dobre zajet na servis, tak at to nemate daleko. Nerudny prodejce bude navic i nerudny servisman.

host - 45.133 (?), 24.5.2007 14:46

To je jasný, já taky sekám 5000m2 křovinořezem a zvládnu to, ale de o to že někdo prostě nechce sekat celej den za 1. to někoho nemusí bavit a za 2. já se chci rekreovat popřípadě dělat něco jiného a ne sekat celej den trávu...)))

S pozdravem Mára

host - 45.133 (?), 24.5.2007 15:02
Jinak abych se vrátil k původnímu dotazu tak jako rozumný kompromis bych viděl Al-ko 520BR ať už s motorem BS či Honda za ceny od 12 000 - 14 000. Dražší sekačky bych volil od Dolmara, Stigy a HQ.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz