Japonský malotraktor Kubota
|
|
|
|
host - 169.187 (?) 19.3.2009 17:49
čistě náhodou jsem zabrousil na tuto diskusi a tak připojím nějaké info.Před rokem jsem si u pana Rygela koupi kubotu 1902Bs čelním nakladačem+rotavátor cca 900mh.Používal jsem ji 1 rok k naprosté spokojenosti-natočil jsem cca 120mh a po roce šla do světa za cenu o cca15% menší než jsem koupil.Prodal jsem ji pouze z důvodu koupě multifunkčního kloubového nosiče nářadí který je schopen pracovat cca s 70různými adaptéry.
Při uvažování o koupi jsem narazil i na firmu z Jaroměře a chvíli jsem s nimi i komunikoval, protože ale už jsem v byznysu pár let šel jsem od toho.Podvědomě cítíte, že je tam něco špatně, je mi sice jen 37let, ale na traktorech různých typů jsem si odseděl přes 10.000Mh a tak trochu vím jak vypadají stroje které jsou vpravidelném provozu.
Do Opavy jsem si tudíž udělal výlet, podíval se po firmě, promluvil si shodou okolností s kluky kteří tam stroje repasují, mezitím se vrátil majitel a dohodli jsme se.Bez ptaní mi nabídl slevu ke konci roku 10% + tažné zařízení a rotavátor a za týden jsem ji měl v rámci ceny na firmě v Poděbradech.
samozřejmě, že stroje jsou staršího data, nemají posilovač, automatické uzávěrky, powershift,a reverzaci, ale zase je to kus poctivého železa s velmi jednoduchou konstrukcí a přesto že to byl můj zatím nejslabší traktor ve firmě byl jsem spokojen.První moje práce byla rozvézt 50tun černozemě po ploše 7ha k jednotlivým stromům, které jsme zde sázeli-za 15hodin bylo hotovo.
Je paradox, že stroj si ode mne koupil nějaký pán z Náchoda, tedy v sousedství Jaroměře, asi věděl proč.Přijel, podíval se, ukzal jsem mu funce nakladače a domluvili jsme se.Nyní jsem si koupil další Kubotu, tentokrát sekací traktor s vyklápěním do výšky-21Hp,3válec, ale už nový ojetiny prostě nejsou, nebo za cenu blížící se novým strojům.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.83 (?), 15.3.2009 9:59
Pane tktz, zkušenosti od Jaroměře mám své i zprostředkované a protože jde o tzv.velmi ostrého týpka, tady o tom dál psát nebudu. Mrzí mě, že jsme se v tom minulém vláknu tak trochu "chytili",doufám, že dál bude vše probíhat v klidu.
Pochopil jsem, že vy jste někde od Hradce Králové, pokud chcete nějaké podrobnější info o tomto, rád se s Vámi sejdu osobně. Pokud mě teda nebudete chtít profackovat. Taky Vám můžu podobný traktor předvést v akci. A nejen můj. Pokud byste o setkání měl zájem, dejte vědět.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.83 (?), 15.3.2009 16:16
Jasně to počáteční výborné chování potvrzuji. Běda ale, když byste chtěl nějak víc v dané problematice šťourat a nebo snad zajistit nějaké servisní zázemí, byť jen dodávkami ND.Povšimněte si tam neuvěřitelné škály různých druhů, značek a typů strojů. To nakonec ani nelze na tomto dvorku servisně zajistit. Prostě jak za Vámi zaklapnou vrata po odevzdání příslušného obnosu a dovozu vytouženého stroje, skončil jste. To ponechávám s radostí mladším a otrlejším náturám.Ovšem inzerce a reklama excelentní. Počáteční a nezávazné jednání také.
Proto píšu o kus dál, mrkněte osobně na dílnu a sklad ND vícero prodejců.Ne nadarmo se ti nejlepší soustřeďují na dovoz pouze několika málo značek.
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.187 (?), 19.3.2009 17:49
čistě náhodou jsem zabrousil na tuto diskusi a tak připojím nějaké info.Před rokem jsem si u pana Rygela koupi kubotu 1902Bs čelním nakladačem+rotavátor cca 900mh.Používal jsem ji 1 rok k naprosté spokojenosti-natočil jsem cca 120mh a po roce šla do světa za cenu o cca15% menší než jsem koupil.Prodal jsem ji pouze z důvodu koupě multifunkčního kloubového nosiče nářadí který je schopen pracovat cca s 70různými adaptéry.
Při uvažování o koupi jsem narazil i na firmu z Jaroměře a chvíli jsem s nimi i komunikoval, protože ale už jsem v byznysu pár let šel jsem od toho.Podvědomě cítíte, že je tam něco špatně, je mi sice jen 37let, ale na traktorech různých typů jsem si odseděl přes 10.000Mh a tak trochu vím jak vypadají stroje které jsou vpravidelném provozu.
Do Opavy jsem si tudíž udělal výlet, podíval se po firmě, promluvil si shodou okolností s kluky kteří tam stroje repasují, mezitím se vrátil majitel a dohodli jsme se.Bez ptaní mi nabídl slevu ke konci roku 10% + tažné zařízení a rotavátor a za týden jsem ji měl v rámci ceny na firmě v Poděbradech.
samozřejmě, že stroje jsou staršího data, nemají posilovač, automatické uzávěrky, powershift,a reverzaci, ale zase je to kus poctivého železa s velmi jednoduchou konstrukcí a přesto že to byl můj zatím nejslabší traktor ve firmě byl jsem spokojen.První moje práce byla rozvézt 50tun černozemě po ploše 7ha k jednotlivým stromům, které jsme zde sázeli-za 15hodin bylo hotovo.
Je paradox, že stroj si ode mne koupil nějaký pán z Náchoda, tedy v sousedství Jaroměře, asi věděl proč.Přijel, podíval se, ukzal jsem mu funce nakladače a domluvili jsme se.Nyní jsem si koupil další Kubotu, tentokrát sekací traktor s vyklápěním do výšky-21Hp,3válec, ale už nový ojetiny prostě nejsou, nebo za cenu blížící se novým strojům.
|
|
|
|
|
|
|
honzauta1969 - (12) - 51.27 (?), 14.3.2009 20:28
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=iseki
http://www.allegro.pl/search.php?string=kubota&category=16704&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0
http://www.allegro.pl/search.php?string=mitsubishi&category=16704&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.243 (?), 14.3.2009 23:05
Chci se zeptat, jestli máte s Polskem osobní zkušenost. díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.83 (?), 15.3.2009 9:43
Zkuste mi trochu podrobněji vysvětlit, v čem nacházíte mezi mými zkušenostmi ve zmiňovaných vláknech podstatný rozdíl.
Vše na světě je o lidech, všude najdete ty dobré i špatné. Momentální situaci v naší zemi jsem Vám popsal výše a myslím, že snad poměrně objektivně.Taky tam píši, ať si prodejce objezdíte sami-kdo nevěří, ať tam běží. Nezapomeňte si ale prohlédnout u každého z nich přímo dílnu servisu v provozu a sklad ND.Pak suďte.Ty traktory jsou u nás opravdu drahé, ostatně tak jako všechno na co se podíváte.
Rozdíl v koupi na vlastní pěst je v tom, že pokud tyhle stroje dobře neznáte, tak na ně budete v Polsku i jinde koukat jako tele na nová vrata. Je to prostě u nás věc zatím málo obvyklá a tedy málo lidí má nějaké větší povědomí o tom, jaké fígle zde čekat. A pak to holt buď risknete, nebo ne.Každého věc.
Pro mě je důležitější jistota rychlé pomoci v případě nouze.Znáte to, většinou se něco může přihodit, když máte nejvíc práce a je vhodné počasí. A v tu chvíli je dobré mít jistotu, že když bude nejhůř a případná oprava by se z jakéhokoliv důvodu mohla nečekaně protáhnout, můj prodejce a servisman mi okamžitě po dobu opravy zapůjčí náhradní stroj.
Možná jsem už slabší povahy, ale mě tohle vědomí umožňuje tak trochu lepší a klidnější spánek. Podnikavějším a dobrodružnějším povahám disponujícím dostatkem volného času nic v rozletu po Evropě nebrání.Já mám radši svoji zaprděnou jistotu i když za o něco víc peněz.Asi stárnu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|