Jaký vertikutátor

host - 208.166 (?)
30.4.2011 13:23

Já jsem si před třemi lety zakoupil, jako správný patriot ETU a při prvním vyjetí cca 4 m2 schořel motor. Po reklamaci další běžel cca 1500 m a taky schořel, takže byl přesne 3 x použitý. Myslím si, že je úplně jedno, kde je to vyrobeno.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 43.166 (?), 11.4.2011 20:45

K tym krajinam kde sa co vyraba. Je rozdiel ked Werco nakupi to co cinan ponuka a ked Stihl, Dolmar a SOLO si daju vyrabat u niekoho ineho. Na rozdiel od Werca tieto firmy maju svoje vyrobky projektovane a tazko testovane v Nemecku. Je tu jeden podstatny rozdiel..ten ich vyrobok ktory si zadaju u ineho vyrobcu vy nemate sancu ako Werco a nik iny dostat od tohto vyrobcu. Ak aj ano, ale v modifikacii ktoru tento vyraba pre trh a nie v upravach pozadovanych a navrhnutych Stihlom a inymi. Predsa nie je mozne aby cely sortiment tychto firiem bol produkovany v ich priamej rezii zavodu v Nemecku, presne tak ako nevyrabaju valce, karburatory,zapalovania a pod. Tu ale maju rozhodne slovo o tom v akych parametroch napreduje ich vyvoj. Ziadny cinan v tomto nema rozhodne slovo, lebo si neplati tento vyvoj, ale jednoducho bud kopiruje alebo len kupuje co mu ponuknu. Na poziadavky od vaseho Werca Cinan nebude reagovat pri par stovkach odberu a uz vobec nebude garantovat ze nedoda inemu ten isty vyrobok. A este nieco. Budte si isty ze keby tieto firmy co spominam nerobil vyvoj, co stoji nemale peniaze, tak kopirujuci cinania by stagnovali pri prvom vyrobku co okopirovali. Nakupom takychto plagiatov ideme sami proti sebe, zmensujeme v EU zisk firmam ktore su cielene zamerane na vyvoj zahradnej a lesnej techniky, potom sa cudujeme ze hladaju lacnejsie riesenia a stazujeme sa na to ako im pada uroven kvality, pritom zabudame ze hlavne pada nasa uroven uvedomenia kde maju ist zisky z nasich nakupov.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.31 (?), 11.4.2011 21:12
Souhlas, problém uvědomělosti spotřebitele je v tom, jak hluboko má do kapsi a jak se nechá ovlivnit před a při nákupu. Zákazník nikdy nebude tak uvědomělý, aby plošně podpořil výrobce, kteří investují do vývoje na úkor levné neznačkové produkce. Ale, že zde taková nabídka je, je v pořádku. Neměla by být nabízena cestou dezinformace zákazníka, který je po nákupu přesvědčen, že koupil to stejné, jako značkové, ale o hodně levněji.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 11.4.2011 21:46

Koupil jsem si nejsilnější elekrtrický Wolf Garten UV 34 E. Pokud ho mohu srovnat s těmi levnějšími modely:  Mnohem lépe je vyšešené je vedení kabelu při otáčení stroje a hlavně zapínání motoru Nepraktický spínač systémem páčka s tlačítkem, kterým jsou osazeny víceméně všechny levné čínské stroje, vyžadující obě ruce na jedné straně rukojeti, je nahrazen mnohem lepší spínací hrazdičkou. Co se týče práce se strojem, na rovném trávníku je komfort, rychlost, plnění koše na kvalitativně jiné úrovni. V nerovném terénu se rozdíl trochu stírá. Stroj je přeci jen těžší a je vybaven pojistkou, která při nárazu na nerovnost (krtinec, kořen, ale i drn)motor zastaví. To do jisté míry eliminuje výhodu silnějšího motoru.

host - 208.166 (?), 30.4.2011 13:23

Já jsem si před třemi lety zakoupil, jako správný patriot ETU a při prvním vyjetí cca 4 m2 schořel motor. Po reklamaci další běžel cca 1500 m a taky schořel, takže byl přesne 3 x použitý. Myslím si, že je úplně jedno, kde je to vyrobeno.

host - 224.123 (?), 30.4.2011 16:26

Tomu patriotismu nerozumím.Proč by se ETA nemohla dělat v Číně.

maramara - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 96.2 (?), 2.5.2011 6:04

Mě by zajímalo, kde jsou ty půjčovny, které si za půjčení vertikulátoru účtují 300Kč za den...!?

Bydlím 30km od Prahy, mám 4 půjčovny v okruhu 30km a všechny chtějí 900-1100Kč za den! Při ploše 2000m2 se tak půjčovat vertikulátor nevyplatí.

host - 140.133 (?), 22.5.2011 4:34

Po dlouhém bádání jsem nakonec pusil žilou a pořídil vertikutátor Bosch AVR 1100. Teď vím, že jsem udělal víc než dobře a že jsem měl pustit už dávno. S funkcí jsem maximálně spokojený, jak co se týče vertikutace na mém pozemku tak i po převozu (krásně se složí) k rodičům na chatu, kde proběhlo jen vyčesání užitkového trávníku na vyšší polohu. Soused vedle pořídil tu levnejší atrapu vertikutátoru s těmi malými zadními kolečky a bohužel to nezvládlo ani jedenkrát celý jeho pozemek... Takže Bosch mohu jen doporučit.

Jarda.Vysocina - (48) - 162.2 (?), 27.5.2011 12:05

Zdravím, já jsem před třemi roky koupil AL-KO 32 VLE s košem ještě jedno náhradní "koště " a dělám zahradu třikrát ročně a tolik mechu, co ta mašinka dokáže vyhrabat jsem nikdy z trávníku nedostal. Pravda je, že ta malá kolečka vzadu nejsou idealní, ale já jsem je upravil a otočil, aby se do plastové výztuhy nedostávala hlína a v pořádku. Jen se nesmí vjet do trávníku brzy po zimě, kdy je země ještě hodně měkká aby se nevytrhala i tráva. To ale platí obecně pro všechny .

Jarda

host - 106.250 (?), 14.6.2011 10:26

Dobrý den, může mi někdo doporučit nějaký dobrý vertikutátor okolo 12 000 Kč?? Koukal jsem na tenhle YM 3516 VO Yard man, ale nerad bych koupil špatně. Děkuji

host - 152.147 (?), 5.11.2011 19:05

Dobrý den.Zakoupili jsme si s manželem přes internet vertikutátor AL -KO 38 VLE.Jsem maximálně spokojená.Dnes jsem pracovala na zahradě celý den.Vřele doporučuji.Škoda, že jsme si ho nepořídili již dříve.Trávník je jako nový, ale byla to práce.Už se těším na jaro až se zazelená.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz