Jaký křovinořez?

host - 25.2 (?)
22.5.2012 18:48

Sice ji nemam, ale pro prakticke použiti těchto stroju, by se měl použivat kabel 3x1,5(3x2,5).s uzemněnou zasuvkou.U kabelu delšich 50 m by se ještě měly spojky dodatečně zemnit.POZOR v běžnem obchodě jsou tyto prodlužovaky slabšich pruřezu a bez zemniciho kabelu.Sice většina vyžinaču maji plašt z izolantu, ale muže dojit k zavadě z přetiženi. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 103.213 (?), 21.5.2012 23:16, zobrazeno: 15253x

Zdravím,

chtěl bych si nechat poradit od zkušenějších s výběrem křoviňáku. Sekám cca 600-800m2 převážně svah i prudší, který je hrbolatý s vyšší a dost hustou mokrou trávou ve které se vyskytují sem tam napadané šišky a suché větvičky, krtince a jiné. Nyní to sekám elektrickou strunovkou Castor TR1000. Neustále ale odchází plastová spojka mezi elektromotorem a bowdenem. Možná kdyby se dala sehnat originál, bylo by to bez problému, protože ta vydržela tak 3 roky, teď měním několik za sezónu. Asi je to jen „kompatibilní“ náhražka. U křoviňáku váhám mezi Husqvarnou a Stihlem. Konkrétně se mi zdají být vyhovující Stihl FS 130 nebo FS 240CE či FS 310. Od Husqvarny je to 135R nebo 535 RX nebo 535 RXT. Chtěl bych poradit, zda není u těch strojů něco na co si dávat pozor a raději model vyřadit z výběru? Vyplatí se připlatit za omezení vibrací a popruh s bederní podpěrou u Husqvarny RXT? Optimální by bylo vejit se mezi 11-15tis., ale pokud by stálo za to něco málo připlatit, asi bych se nechal přemluvit. Nebo jsem zbytečně vysoko a pro moje potřeby budou stačit i levnější modely? Jde mi především o dlouhodobou spolehlivost. Další věc je, že je na netu spousta obchodů, kde je cena o dost nižší, než je doporučená cena. I zde je něco jako šedý dovoz u mobilů a následný problém s neuznáním záručních oprav u autorizovaných servisů, nebo jen prostě mají obchodníci nízkou marži? Doufám, že se tu najde někdo fundovaný, kdo poradí.

Díky

host - 166.206 (?), 22.5.2012 0:19

Ja bych si vybral fs 240, akorát mi tam chybí ten 4 bodový profi tlumič vibrací a lepší hřídel, které je u fs360 (ta ale není v akci...).

host - 63.119 (?), 22.5.2012 15:56

Prosim Vas a aky kabel pouzivate na tu elektricku strunovku Stigu na taku velku plochu.Myslim priemer kabla a dlzka kabla. Dakujem Peter

host - 25.2 (?), 22.5.2012 18:48

Sice ji nemam, ale pro prakticke použiti těchto stroju, by se měl použivat kabel 3x1,5(3x2,5).s uzemněnou zasuvkou.U kabelu delšich 50 m by se ještě měly spojky dodatečně zemnit.POZOR v běžnem obchodě jsou tyto prodlužovaky slabšich pruřezu a bez zemniciho kabelu.Sice většina vyžinaču maji plašt z izolantu, ale muže dojit k zavadě z přetiženi. 

host - 103.213 (?), 23.5.2012 17:57

Jelikož nemá zemnící kolík tak mám 2x1,5 možná dokonce i 2x1,0 je to už minimálně 6 let, tak si nepamatuju jaký kabel jsem tehdy kupoval. 

host - 25.2 (?), 22.5.2012 18:38

Řeknu to jinak, na vyměru 600-800 m, by měl stačit farmařsky křovinak v hornim vykonostnim rozděleni.Křovinak neni sekačka tu nějaka šiška nebo nerovnost nerozhazi, prostě Vam řiditka zvedne nad překažku.Husqarna i štilka jsou prověřene stroje běžně použivane profifirmami, tak jsou dobre.Ale pokud budete vyměru sekat v celku, radim zkuste si u obou ovladani plynoveho tlačitka, ono u jedne těž renomovane značky křovinaku diky kratkemu tlačitku běžně naskakuje mozol na ukazovačku a to je dost nepřijemne.Ještě k těm obchodum, nechci Vas zrazovat od e-shopu, ani nemam nic proti nim.ALE pokuste se poohlednout v okoli co kde prodavaji za značku, většinou maji prodej spojeny se servisem a to je bezvadne plus, A co se tyka slev tak mnohy prodejce prodava i v běžnem kamennem obchodě za netove ceny.- Většina zaručnich prohlidek je o navazani duvěry mezi servisem a zakaznikem, a ne vždy a každeho je to o oškubani zakaznika.Castorku mam 55DP a servis na ni mam 5km, a s oběma jsem naprosto spokojen.A Castorky se opravdu nebojim, slovaci uměji udělat spolehlivou mašinu. 

host - 103.213 (?), 28.5.2012 18:04

Takže myslíte, že by mi stačila bohatě např. STIHL FS90 nebo třeba Husqvarna 327Rx nebo ta 135R? Jde mi o to, aby to za ty peníze už něco vydrželo a abych nebyl pak po záruce pořád jen v servisu, že na tom bude pořád odcházet ten či onen díl...

tgsman - (5) - 217.34 (?), 30.5.2012 20:00

Ja mám HQ 535rx, kosim cca 800m2 každé dva týždne.Absolútna spokojnosť a STIHL tiež super, otec má, myslím FS85 ak sa nemýlim a nemá s ním žiadny problém, Takže,je to len na vás, čo si vyberiete, ale s týmito značkami určite neolutujete.

host - 219.5 (?), 7.6.2012 7:23

Také se rozhoduji mezi Stihl FS 130 a HQ 535RX. HQ je teď v akci a tudíž je levnější než Stihl. Ale znepokojují mě názory zde na fóru o snižující se kvalitě HQ. Je to pravda, máte s tím zkušenost?

host - 110.134 (?), 7.6.2012 8:35

Na tie názory o kvalite HSQ kludne zabudnite. Často sú za nimi ludia, ktorí by najradšej kupovali model pily H 162...    Pokial ide o ten krovinorez, zvážte Jonserd BC 2236. Ja ho mám tretí rok a stroj úplne bez problémov. A kosím ročne skutočne veľa. V základnej výbave je vyžínacia silonová hlava a nôž na kosenie trávy. Dufam že ho ešte predávajú...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz