Jak zapojit rozběhový kondenzátor u el. sekačky?

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?)
3.4.2012 8:04

Zdravím, nejprve si vyjasníme kondenzátor, nemá čtyři "výstupy", ale pouze dva, když se pozorně podíváte, tak dvě a dvě svorky jsou spojené, jedna skupina svorek je od druhé oddělena takovou vystouplou přepážkou. Zapojte každý vodič od motoru na jednu svorku na kondenzátoru, to znamená, žlutý na jednu stranu přepážky a červený na druhou stranu přepážky. Hnědý vodič zapojte na jednu ze dvou zbylých svorek na kondenzátoru, zkuste sekačku zapnout a pokud bude směr otáčení správný, je hotovo. Pokud bude směr otáčení obráceně, hnědý přepojte na doteď volnou svorku na kondenzátoru, tím pádem zůstane volná ta na které byl hnědý. Standa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 120.85 (?), 2.4.2012 17:25, zobrazeno: 35632x

Prosím o radu, jak zapojit rozběhový kondenzátor u el. sekačky ER 1800. Ten starý se nahoře úplně zapekl a navíc jsem ho neodbornou manipulací ukroutil, když jsem si myslel, že povoluji ochranný kryt, a on to byl kondík. Nyní mám jiný (stejných parametrů) a chtěl bych ho zapojit a nevím jak na to. Kondenzátor má 4 výstupy a já mám jen 3 volné svorky, a to ani nevím, jestli některé káblíky nebyly spojeny a já je neukroutil, protože na některých zůstala stejná zapečená bužírka, jako u těch spojených.. Z motoru jdou tři káblíky - žlutý, červený a zelený. Od vypínače v rukojeti jde modrý a hnědý. Zelený a modrý je propojený, ty se mi kupodivu nepodařilo ukroutit. Žlutý, červený a hnědý káblík mají na konci svorky a já nevím kam s nimi, nechci jít metodou pokus - omyl. Přikládám ilustrační fotku a předem děkuji za radu, neo poslání fotky, jak to máte zapojené u stejného typu sekačky vy. (email jan.stanek.bruntal@seznam.cz)

ER 1800 a rozběhový kondenzátor
ER 1800 a rozběhový kondenzátor

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 3.4.2012 8:04

Zdravím, nejprve si vyjasníme kondenzátor, nemá čtyři "výstupy", ale pouze dva, když se pozorně podíváte, tak dvě a dvě svorky jsou spojené, jedna skupina svorek je od druhé oddělena takovou vystouplou přepážkou. Zapojte každý vodič od motoru na jednu svorku na kondenzátoru, to znamená, žlutý na jednu stranu přepážky a červený na druhou stranu přepážky. Hnědý vodič zapojte na jednu ze dvou zbylých svorek na kondenzátoru, zkuste sekačku zapnout a pokud bude směr otáčení správný, je hotovo. Pokud bude směr otáčení obráceně, hnědý přepojte na doteď volnou svorku na kondenzátoru, tím pádem zůstane volná ta na které byl hnědý. Standa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz