Jak seřídit spojku křovinořezu

host - 84.190 (?)
7.6.2017 6:23

Tyto problémy má každý, kdo dal pletivo hodně dolů a není mezi zemí a drátem mezera pro strunu.Nezlobte se na mě, ale to je zase hrozný dotaz.Čím hloupější, tím zase větší hádky.Copak jsem trotl abych upravoval broušením pružiny, nebo závaží spojky?K vůli čínskému poplastovanému pletivu?Buď se tam ta struna vejde a nebo se tam nevejde.Tak jestli toho mám kolem domu víc, jednou pro vždy mezeru rýčem zvětším a struna se tam vejde.Určite tam není beton, z toho tráva neroste.Možností je víc.Třeba elektrický vyžínač.Tím, že si koupím auto, které se nevejde do garáže, nebudu upravovat auto.Musím zvětšit garáž.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 86.40 (?), 6.6.2017 18:13

aha uz jsem doma teticka tam pracovala takze jste odbornik odtud asi i nazev selenoidni pruzina tak takovy odbornik ja nejsem ja znam jen selenoidni civky a pruziny jsem zeslaboval napriklad kdyz jsem potreboval dostat pruzinu z teleskopu pionyra do vzduchovky k zesileni ucinku a plno dalsich pripadu kdy se rozmerove nevejde a nechapu proc bych mel kalit pruzinu kdyz ji obrousim

host - 102.168 (?), 7.6.2017 18:33

SfK, můžete šířeji rozebrat a tím pádem přiblížit obsah věty tázací. Možná by to zajímalo více debatérů.

host - 199.94 (?), 7.6.2017 21:58
Spojka křovinořezu se neseřizuje. Je buď dobrá, nebo opotřebovaná. Snížením otáček sepnutï spojky budete zatěžovat motor, který bude v záběru pod přípustnými minimálními otáčkami pro zatížení. Důsledkem bude nadměrné opotřebení motoru.

host - 243.172 (?), 6.6.2017 21:29

Jedná se o dožínání strunou pod a na pletivu, kde stačí malé otáčky - na duté stonky, případně řídké kopřivy. Vysoké otáčky by zbytečně ničily strunu i povlak pletiva.

Pokoušel jsem se dnes povolit spojku, ale nepovedlo se mi to. Máte nějaký fígl na zaaretování motoru? Případně jak mám setrvačník-ventilátor uchytit na stroji, aby se mi neotáčel a zároveň, abych něco neohnul, či neulomil? Jen doufám, že závit tam není opačný?

Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.63 (?), 7.6.2017 0:25

Fígl?

Nasadím dva stejné klíče rovnoběžně (jako do U) a snažím se je dát k sobě (nebo od sebe). Ten co utahuje, nepovolí. Pak už víte. kterým směrem povolovat a aretujete pomocí náhradního šroubu zašroubovaného do polohy po již uvolněném.

SfK.

host - 84.190 (?), 7.6.2017 6:23

Tyto problémy má každý, kdo dal pletivo hodně dolů a není mezi zemí a drátem mezera pro strunu.Nezlobte se na mě, ale to je zase hrozný dotaz.Čím hloupější, tím zase větší hádky.Copak jsem trotl abych upravoval broušením pružiny, nebo závaží spojky?K vůli čínskému poplastovanému pletivu?Buď se tam ta struna vejde a nebo se tam nevejde.Tak jestli toho mám kolem domu víc, jednou pro vždy mezeru rýčem zvětším a struna se tam vejde.Určite tam není beton, z toho tráva neroste.Možností je víc.Třeba elektrický vyžínač.Tím, že si koupím auto, které se nevejde do garáže, nebudu upravovat auto.Musím zvětšit garáž.

host - 54.52 (?), 7.6.2017 6:35

yes laugh spojka má opačnej závit a vždy sem ji povoloval tak, že sem bloknul píst. Stando nevím, co s těma klíčama do U chceš kouzlit. Do spojky je spešl klíč. Ventilátor bych do svěráku neutahoval on je mrška křehkej a taky se něm obtiskne čelist svěráku. To já jen tak, rady tu nefrčí. Tu přijde dotaz na hova.dinu a chce se schválit za každou cenu. 

host - 175.210 (?), 7.6.2017 7:08

Až to doprasí k obrazu svému, tak zjistí, že to tak nejde. Musí napřed pochopit sečení strunou, ale to už bude pozdě. Nejlepší škola j vlastní chyba, ale po čertech drahá.

host - 155.38 (?), 7.6.2017 7:47

Vážení uživatelé 175.210 a 84.190, případně jim podobní rozumbradové.

Velmi bych jako zakladatel vlákna ocenil, abyste se vyjadřovali k tématu a nechali si své povýšenecké názory pro sebe. Já na ně zvědavý nejsem a myslím, že ostatní, kteří chtějí něco vyřešit nebo pomoct také ne. Hádky na fórech vznikají výhradně kvůli takovým reakcím, jakými se zde předvádíte.

Vůbec neznáte všechny důvody proč to zde řeším, ani jste nikdy neviděli plot, kolem kterého dosekávám a i kdyby, tak vám do jeho konstrukce a provedení nic není.

Důvodů, proč chci otáčky spínání snížit je víc - například jemné vyžínání kolem stromů, kdy jemné "šolíchání" struny kmen nepoškodí, ale trávu odstraní.

Takže prosím k problému, nebo se raději zdržte příspěvku. Děkuji.

host - 155.38 (?), 7.6.2017 7:59

Dobré rady tady frčí, když jsou k tématu. Poraďte mi tedy jak bloknout píst?

Nebude lepší uchytit nějak ventilátor, než zatížení přenášet na mechanickou skupinu motoru? Samozřejmě pokud nedisponuji spešl klíčem - nejsem ani servisák ani prodejce....

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz