Hydro gear - převodovka u zahradních traktůrků

host - 253.2 (?)
20.6.2008 8:31

Mam tuhle prevodovku na traktoru Gutbrot MTD, a mel bych dotaz jestli je normalni hluk pri zmenach rychlostise zni ozivaji dosti zajimave zvuky,  treba pri prutsim seslapnuti pedalu nez se rychlost jakobvy ustali to dost skripe ci co nedokazu to presne popsat.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
GeorgeTuma - (19) - 71.8 (?), 7.5.2008 9:41, zobrazeno: 35095x

Zajímalo by mne jestli jsou s tímto tipem převodovky nějaké problémy?

host - 87.129 (?), 7.5.2008 15:22

Mají velmi špatné chlazení oleje a přehřívají se, tudíž postupně ztrácí výkon až netáhnou pak vůbec. Jinak praskají ve spoji a tečou ale většinou chybou majitelů traktorů, kteří nefoukají pneu na traktorech jak mají. Nafoukají gumy jak na autě a jelikož traktory nemají žádná péra a tlumiče, všechny nerovnosti a rázy se přenesou na skříň převodovky a ta to jednou pak už nevydrží. 

GeorgeTuma - (19) - 71.8 (?), 7.5.2008 22:19

Že trpí převodovka s přefoukanými gumami bych věřil.Výrobce uvádí tlak myslím 1,1at.

Z vlastní zkušenosti jsem, ale nezažil, že by se mi převodovka přehřála a netáhla. A to jsem sekal v kopcovitém terénu půl hektaru na jeden zátah asi 2 hodiny.Převodovka musela dostat pěkně zabrat, ale vydržela to.

Děláte Partneru servis nebo traktůrek pouze provozujete?

rzamazal - (10) - 72.165 (?), 8.5.2008 7:28

Správný tlak v pneumatikách / zadní cca 0,6-0,8 a přední 1,0-1,2 atm dle výrobce a doporučení/ je nutné dodržet, jinak se nevyvarujete poškození skříně.Zadní gumy musí být trochu podhuštěné aby snesly právě nárazy a nerovnosti a nepřenášely je na skříň převodovky.

Co se týká přehřátí - zapojte za traktor některé příslušenství, vyhrabovač trávy, válec nebo aerátor na trávu a po 1/2-1 hodině práce stojíte, Při běžném sečení, kdy z 90% jedete na nižší a stabilní rychlost při sekání se to nestane, jen někdy, když sekáte při vysoké venkovní letní teplotě.Malá vrtulky na řemenici nestačí na uchlazení skříně.Řeší se to přidáním chladící vrtule s motorkem 12V např. z motocyklů a jejím zapojením do el. okruhu traktoru.Měl by tam výrobce dávat přímo chladič oleje. 

GeorgeTuma - (19) - 71.8 (?), 8.5.2008 8:36

Kupoval jsem si traktůrek na sekání né na tahání.!!!Na to mám traktor made in doma.U jednoůčelových strojů jako i zah. traktůrek je to vždy kompromis s používáním s přídavných zařízení.Výrobce v prvopočátku vývoje s tím jaksi nepočítal a nedimenzoval např. převodovky na takový záhul při používání př. zařízaní.To chce pak např. TK 14

rzamazal - (10) - 70.212 (?), 8.5.2008 15:17

Jeslti si myslíte, že zahradní traktorky jsou jen na sekání trávy, tak se podívejte na stránky výrobců a naleznete tam u všech doporučené příslušenství od zimních fréz na sníh, radlic, vertikutátorů, areátorů, válců, vozíků a drtičů a bůh ví čeho ještě.Pokud výrobce nedimenzoval převodovku na taková zařízení, proč je tedy nabízí jako příslušenství k těmto strojům?? Ptal jste se na zkušenosti s hydropřevodovkou - já Vám je z praxe popsal. TZ4-K14 mám taky a do zahrady kde mám upravený nádherný trávník bych ji nepustil ani omylem a asi tušíte proč. Pokud si myslíte, nebo někdo, že uděláte krásný trávník jen sekáním, tak jste na omylu a stačí si přečíst odbornou knížku a zjistíte, že přídavná zařízení travních traktorů jako je vyhrabovač, odmechovač, válec a děrovač / aerátor / jsou nezbytná pro profesionální údržbu. 

host - 253.2 (?), 20.6.2008 8:31

Mam tuhle prevodovku na traktoru Gutbrot MTD, a mel bych dotaz jestli je normalni hluk pri zmenach rychlostise zni ozivaji dosti zajimave zvuky,  treba pri prutsim seslapnuti pedalu nez se rychlost jakobvy ustali to dost skripe ci co nedokazu to presne popsat.

host - 107.93 (?), 14.2.2011 12:24

Mam stejny problem, ve chvili kdy ma rychlost jakoby "zabrat" vydava rachtavy zvuk, skoro az kovovy? znepokojuje me to. vite nekdo o co se jedna? dekuji mnoho. jiri@ceskasit.cz

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 15.2.2011 7:31

Zdravím, nejspíš se jedná o "orvaný" diferák. Lehce se to pozná tak, ře se nadzvedne zadek a otáčí se jedním kolečkem, druhé se musí bez odporu a divných zvuků otáčet opačně. Standa.

host - 224.13 (?), 17.2.2011 21:52

zdravim mel jsem na trakturku hydro gear ale po chvilce seceni cca 1-1,5h bylo jiz citit ze to neni jako kdyz jsem zacal v kopci nema silu a pri velkych vedrech ktera v lete jsou na zahradach mi odmitala vyjet svah s plnym kosem na vysypani proto bych jej do vetsich a svahovitejsich terenu asi nedoporucoval ale zalezi jiste asi i na modelu prevodovky sehnal jsem si misto teto tuf torq k 62 s uzaverkou a seceni je nadhera jede maka jak chcete zatizeni snese obrovsky a svah nesvah jede porad dobre kdybych kupoval novy trakturek chtel bych tam tuto prevodovku velka spokojenost

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz