Husqvarna R152 SVH nebo něco jiného?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 54.180 (?), 31.5.2010 20:09
Ještě budu ve svém příspěvku pokračovat a dovolím se optat místních na zkušenosti s univerzálními mulčovacími noži Oregon. Právě jsem prolistoval letošní katalog a uvažuji nad nákupem některého z těchto nožů. Jak jsem napsal výše, tuto sekačku (Husqvarna R152SVH) používám pouze na mulčování - s výrobcem přiloženým univerzálním nožem. Předpokládám, že bude pro mulčování výkonější jednoúčelový nůž - pro účely mulčování tedy ten se zubatou lopatkou. Má někdo s těmito noži zkušenosti?
Oregon dělá 3 typy mulčovacích nožů - udělal jsem printscreen z katalogu.
Jde mi o to jaký z nich bude nejlepší (nejúčinější) pro mou potřebu - tedy pouze mulčování. První je úplně rovný, druhý má tvar lopatek (také je 3v1, pro mně nepodstatné), třetí je nějak prohnutý dolů, také 3v1.
Asi bych volil ten první - předpokládám, že když je jednoúčelový, že bude tento účel plnit dobře. V poslední době mám totiž dojem, že víceúčelové věci neumí nic pořádně. Ale možná se pletu - co byste doporučili, jaké máte zkušenosti?
Díky. Pavel
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 172.208 (?), 30.8.2014 20:26
Dobrý den, jsem majitel sekačky R152 svh od roku 2009. Prožil jsem si podobné sklamání jako předchozí majitelé, sběr trávy pomocí koše - nereálné, mulčování jen velmi malou trávu, boční výhoz - jediné použitelné i s výhrady. Sekačku používám na chalupě na Vysočině s periodou 2-3 týdny někdy i měsíc, jak se podaří dostat na chalupu. Louka je velkáa cca 2000m2 a lehce podmáčená. Sekačka by měla zvládnout vše bez problémů, nezvládala. Začal jsem pátrat na internetu, protože v odborných prodejnách jsem slyšel jen nejde, nemáme atd. Podařilo se mi najít řešení, výměna originálního nože, který má malá křidélka a žene málo vzduchu za jiný typ. Sekačka začala sekat jako ďas, plni koš i mokrou trávou a neucpává se tubus. Jistě odborník muže namítnout že nůž není testován se sekačkou, motor je možná přetěžován, atd. Za celou dobu sečení motor neměnil otáčky, nedusil se. Jediný rozdíl byl při startu že je třeba roztočit větší hmotnost startovacím motouzem. Mohu jen doporučit. Nevím jestli je možné uvěřejnit jméno výrobce, abych nebyl napaden za neplacenou reklamu, proto uvádím napovědu že se nachází kousek od Brna. Nuž jsem obdržel do dvou dnů po zaplacení. Jako ilustraci přikladám foto stareho a nového nože. Nevzdávejte to, jde to, i když to trošku trvalo. Marek S.
|  |
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 63.163 (?), 31.8.2014 11:03
Ano trojramenný nůž je super věc, také jsem si ho objednal k LC48e, super, koš na 100% plnil a tunel se neucpával. Až do doby kdy se mi urval šroub, to se pak mění celý unašeč a to není levná záležitost. Předem říkám že se nůž urval při pomalém startování na pokošené trávě a nikdy jsem s nožem nenajel na žádnou překážku. Šroub je prostě stavěný na menší zatížení... U Husqvarny se dá koupit dvouramenný nůž s křidélky a ten taky bohatě stačí, trojramenný nůž je prostě moc těžky! A ani motor si to moc neužívá, tím nechci dělat špatnou reklamu, ale na Husqvarny se prostě nehodí.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|