Husqvarna 1200 pro

host - 4.43 (?)
8.3.2010 11:22

Typ neznám, takže je minimálně 10 let starý, z fota není poznat jaký má motor výkon a v jakém je stavu. Jak to vypadá se žacím ústrojí? Jakou má šíři záběru? Za ty roky dochází k tomu, že žací prorezne a nové (pokud by vůbec bylo k dostání je za cca 20.000,-), žací nože budou nespíš také na výměnu (cca 600,- jeden). Zkrátka chtělo by to více informací, protže za těch 50.000,- můžete mít i nový stroj 13AWD.

M.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
ride - (9) - 21.1 (?), 7.3.2010 23:37, zobrazeno: 12196x

Znáte tento rider někdo?Mohl by jste ho někdo doporučit?

Byl mi nabídnut za 50tis je ta cena dobrá?

Děkuji

Bez názvu
Bez názvu

host - 4.43 (?), 8.3.2010 11:22

Typ neznám, takže je minimálně 10 let starý, z fota není poznat jaký má motor výkon a v jakém je stavu. Jak to vypadá se žacím ústrojí? Jakou má šíři záběru? Za ty roky dochází k tomu, že žací prorezne a nové (pokud by vůbec bylo k dostání je za cca 20.000,-), žací nože budou nespíš také na výměnu (cca 600,- jeden). Zkrátka chtělo by to více informací, protže za těch 50.000,- můžete mít i nový stroj 13AWD.

M.

host - 4.43 (?), 8.3.2010 11:27

Kouk sem na ten obrázek ještě jednou, sice to nemůžu tvrdit na 100%,bohužel obrázek nelze zvětšit,  ale přijde mi, že zcela chybí parkovací brzda! Pod nožním pedálem co je natočen k nám je otvor ve kterém by se měl skývat pochrmovaný kolíček (pakrovací brzda), který drží pedál brzdy v dolní (sešlapnuté) poloze.

M.

ride - (9) - 21.1 (?), 8.3.2010 12:30

Tak motor má 18hp, hydro. převodovka, šíře sekacího záběru je 120cm.Prý je po celkovém repasu.

Ještě přidám další obrázky.

Diky

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 4.43 (?), 9.3.2010 9:58

Jak jsem psal, takhle to vypadá dobře, až na to že tam tůtově není parkovací brzda a nechápu proč, když si pán dal tu práci a sundal kryty motoru a řízení, nevyfotil žací zespodu. Zvednout žací do servisní polohy trvá u HQ 10-15 s.?!  18Hp je dostačující, ale ještě by to chtělo vědět jestli to má náhon na všechny čtyři! To že to má hydrostatickou převodovku je nasnadě. Ale jestli máte pozemek na rovině a nepodmáčený tak náhon na všechny čtyři řešit nemusíte. A nezapomeňte se podívat na internet na kolik by vás vyšel podobný nový. S 18 koňmi to bude alespoň 120.000,-Kč.

M.

host - 12.72 (?), 9.3.2010 10:56

Take jsem kdysi resil hledani pouziteho riedru od HQ, ale vse co jsem nasel z nabidek, bylo hodne drahe a ty levnejsi (tedy v uvozovkach), byly zase hodne stare. Vetsinou prodavajici vychazi z ceny nakupu noveho stroje kdysi davno kdy jej zakoupil, ale vsichni dobre vime, ze je to podobne jako u prodeje aut a je potreba prizpusobit cenu aktualni cene takovehoto stroje na trhu, nehlede na to, ze je potreba aspon vedet kolik ma stroj aspon zhruba najeto mH a jaka je opradu realna cena prodeje. Pokud stal tento stroj pred 10 lety 150.000,-Kc, tak pozadovana cena 50.000,-Kc je myslim si prehnana.

ride - (9) - 21.1 (?), 9.3.2010 20:10

Rider je pouze s náhonem zadní nápravy.Já jsem ho osobně na vlastní oči neviděl pouze z fotek.Nové nebo novější typy rideru od husqvarny jsem také zkoumal jak jejich ceny, tak i tech.parametry.

Náš pozemek není ni moc rovného a stromu je tam také mnoho=proto jsem chtěl rider.

Ta cena toho jetého stroje se mi zdá také přepálaná, ale jelikož rideru tohoto typu moc není a u jiných je mnohem vyšší, tak si myslím, že se prodá.

Děkuji za odpovědi a za zájem.

host - 46.111 (?), 13.5.2010 0:14

Přesně takový stroj řadu let vlastním, a sekám s ním pozemek ve svahu naprosto bez problému i po dešti. Je to pracant k nezaplacení. Cena je velice dobrá a rozhodně přiměřená. Nový stál cca 250 000,- Kč! Motor je 2válec a je mazán tlakově - ne jako u levnějších modelů rostřikem, což není do svahu vhodné. Parkovací brzda tam opravdu asi nemá tu aretaci, ale to je jen tyčka z nerezu. Dá se snadno dodělat (pokud opravdu chybí). Při parkování ale není brzda potřeba. Stroj je zabržděn převodem, který nemá žádný neutrál (jde táhlem "vyřadit" pro ruční manipulaci se strojem, ale jinak je převodovka trvale "zařazená". Žádnou "servisní polohu" tenhle model nemá. Žací ústrojí se po odjištění jednoduché pojistky (vepředu upostřed) a páky nastavení výšky sečení (na pružinovou závlačku) celé odendá (vysune kus dopředu a vypadne i vzadu z úchytu). Zabere to tak 20 sekund. Vrácení zpět přibližně stejně tolik. Je to velmi dobrý profi stroj. Snese i drsnější podmínky (je na ně stavěný) a poseká doslova cokoliv. Můžu ho jedině doporučit ;-).

PS: zmíněný stroj 13 AWD stojí cca 125 000,- ale jedná se o rozstřikem mazaný jednoválec 125HP. Stroj srovnatelný s tímto (model 17) stojí 135 000,- bez sečení!

host - 46.111 (?), 13.5.2010 0:15

12,5HP pochopitelně ;-).

host - 11.105 (?), 13.5.2010 8:28

Ak jen stroj v dobrom stave tak neváhajte a kúpte ho. Je to veľmi dobrý a bezporuchový stroj a pomocník k nezaplateniu. Ukosí opravdu všetko i mokrú trávu.

Prajem šťastnú ruku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025