H345e

host - 94.204 (?)
10.6.2008 6:18

Podle mého bezproblémová pila(mám 350), použitelná spíše pro přípravu palivového dřeva pro RD než do těžby tam spíš pro odvětvování ale porazit 40 cm tlustý strom není problém(vždy mít nabroušený řetěz), co se týče napínání řetězu tak to je boční, ale nechápu otázku jestli s tím máte nějaký problém, nebo jestli chcete srovnat rozdíl napínání bočním a předním, ale ještě se u mé pily nevyskytl žádný zádrhel. Podle mého uspokojivá pila která nezklame(samozřejmě chování obsluhy ke stroji je polovina úspěchu, ale to je se vším). Pokud si ji chcete pořídit tak za prvé zvážit na co pilu chcete používat pak už je na tomto fóru tolik příspěvků, že by neměl být problém s výběrěm.P.N.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 4.28 (?), 9.6.2008 22:51, zobrazeno: 7550x

Dobrý den,

prosím o zkušenosti s touto pilou, zejména s napínáním řetězu. Děkuji! Míra

host - 94.204 (?), 10.6.2008 6:18

Podle mého bezproblémová pila(mám 350), použitelná spíše pro přípravu palivového dřeva pro RD než do těžby tam spíš pro odvětvování ale porazit 40 cm tlustý strom není problém(vždy mít nabroušený řetěz), co se týče napínání řetězu tak to je boční, ale nechápu otázku jestli s tím máte nějaký problém, nebo jestli chcete srovnat rozdíl napínání bočním a předním, ale ještě se u mé pily nevyskytl žádný zádrhel. Podle mého uspokojivá pila která nezklame(samozřejmě chování obsluhy ke stroji je polovina úspěchu, ale to je se vším). Pokud si ji chcete pořídit tak za prvé zvážit na co pilu chcete používat pak už je na tomto fóru tolik příspěvků, že by neměl být problém s výběrěm.P.N.

host - 197.18 (?), 10.6.2008 9:38

Děkuji za reakci! Mám 14 let H40 a řežu cca 25 metrů ročně, vím, že co do výkonu budu spokojený. Ale tahle pila má oproti H350 napínání řetězu napínákem bez použití nářadí. (takové to kolečko na jednom šteftu) a o tom právě nevím co si myslet? Děkuji! Míra

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 10.6.2008 18:58

Zde bych upozornil - tento napínač rozšiřuje kryt lišty a řetězového kola, a to může vadit, např. při odvětvování, je širší i kryt ventilátoru, neboť je tam pomocná pružina ke startu, ale na této straně to nevadí. Jinak zase napnutí řetězu zvládnete na místě, bez nářadí. Obyčejně to není stejně problém a prodlužování řetězu souvisí se špatným mazáním - přehříváním, nebo nastavením malého průtoku oleje, nebo použitím nekvalitního oleje, případně záběhem nového řetězu.   

Bez názvu
Bez názvu

host - 4.28 (?), 10.6.2008 22:29

Děkuji moc! Nevydržel jsem a pilu už mám, akce je akce :) Měl jsem hlavně strach, jestli ten mechanismus opravdu dokáže řetěz napnout a lištu zafixovat. Prostě mě v Husquarně ukecali, že si ze stovek zákazníků zatím nikdo nestěžoval, tak snad jsem si nenaběhl. Mohu poprosit o radu, jak poznám správné mazání? Děkuji! Míra

host - 4.28 (?), 10.6.2008 22:32

Opss, omlouvám se, příspěvek ohledně mazání řetězu jsem už našel!!! Míra

host - 4.28 (?), 15.6.2008 7:06

Tak jsem včera řezal a velmi mě překvapilo, že jedna nádrž oleje na řetěz vydrží tři nádrže benzínu! Je to normální. Řetěz ani lišta se nevypalovali, ale... Je pravda, že pila dost času běžela na volnoběh, ale mám za to, že tahle pila maže (měla by mazat) pořád? Děkuji za názor! Míra

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 15.6.2008 9:28

Pila má mazání jen při běhu řetězu, potom je to možné. Jaký jste použil olej. Z obr. je zřejmé, že osazení na řetězovém kole(prstýnek pouze na spojkovém bubnu - dělitelné) pohání šnek čerpadla, proto mazání není možné při volnoběhu.

Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty