Fréza Fortschritt

host - 180.152 (?)
13.6.2011 17:49

Nazdárek pánové,

mě naše fréza taky občas nechce jít do otáček, při sečení lištovkou je to časté, ale udělalo mi to i při tahání vozíku s mokrým popelem do kopce. Ale dělá to jen když je to přehřáté. Mám vyčistit karburátor a nebo spíš nechat při delší práci stroj odpočinout?

Honza

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

manas08 - (4) - 157.17 (?), 25.3.2011 10:38
Ten stahovak ste si koupil anebo delal??Dekuji

host - 224.123 (?), 26.3.2011 12:59

Ten stahovák mi půjčil můj známý, který opravuje jako koníčka Malé motorky -Simson atd.Pane já mám tu nevýhodu, že si nepamatuju postupy.Jednou ten hudebník Petr Hapka říkal, že má fotografickou paměť.Rozebere motorku do šroubku a ví kam co přijde.Já ani nevím jak ten stahovák vypadal.Schováte ho do dlaně.Jen vím jak jsem študoval hladinu plováku, kterou jsem udělal velmi dobře.Díky té výměně těch simeringů to velmi dobře chytá.Celou tu spojku co máte na pravou ruku jsem měl rozebranou.Jsou tam kuličky.Jedna se zakutálela a to byl mazec.Je to dobrý stroj ale škoda že necouvá.Teď jsem sázel brambory, dost náročné na otáčení.Chtělo by to točnu, něco jako motocykl.stojan.Otočit a sklopit.

manas08 - (4) - 157.17 (?), 26.3.2011 19:02
Moc dekuji za informace.Ja mam doma stahovak na spojku babety tak uvydime.Jeste jednou dekuji za informace

host - 157.17 (?), 6.4.2011 20:44

Dobry vecer vam preju. V sobotu se chystam na to gufero pod zapalovanim a chtel bych od vas poradit nejakej figl. Mam stahovak a odvahu do prace. Jak moc to prosim musim rozdelat-musim uplne vyhodit motor.pisete ze bylo za 20minut hotovo.manas08-dostalmira@centrum.cz

manas08 - (4) - 157.17 (?), 7.4.2011 19:43
Dobry veces Vam preji.Prosim vas timto o radu-v sobotu se chystam na to gufero pod zapalovanim.Mam stahovak a odvahu ale vy pisete ze steto udelal za 20minut -nemate prosim nejakou radu jak nato anebo nejakej figl??Musim vyhodit motor uplne ven anebo jak prosim nato?!DEKUJI MOCKRAT ZA RADU.manas08

host - 128.159 (?), 13.6.2011 13:10

Dobrý den

Také mám tuto frézu a také s ní bojuji. Nedávala jiskru, když dávala, tak za tepla a při vyšších otáčkách začala vynechávat. Vyměni jsem elektronické zapalování a za studena fungovala bez problémů. Problém za tepla v otáčkách zůstal. Teď jsem vyměnil "fajku" a vynechávání zmizelo. Poslední problém se projevil o víkendu. Asi dvakrát během dne mi fréza nechtěla jít do otáček. Na přidávání plynu nereagovala. Toto trvalo třeba minutu a pak se zase rozběhla a dál pracovala normálně (sečení trávy s lištou). Tak se asi vrhnu na karbec.

host - 180.152 (?), 13.6.2011 17:49

Nazdárek pánové,

mě naše fréza taky občas nechce jít do otáček, při sečení lištovkou je to časté, ale udělalo mi to i při tahání vozíku s mokrým popelem do kopce. Ale dělá to jen když je to přehřáté. Mám vyčistit karburátor a nebo spíš nechat při delší práci stroj odpočinout?

Honza

host - 107.123 (?), 30.10.2011 19:52

zdravim vsechny majitele tohoto strojku. mam 3 kusy a nemuzu si je vynachvalit. navod k pouziti a katalog dilu si muzete stahnout zde.  

ke zminenym zavadam: pokud freza nehaze jiskru ani po vymene civky, VN kabelu atd... byva nejcasteji zavada v zapalovani na klice. vyresil jsem to vymenou celeho zapalovani na klice. demontaz je trochu komplikovanejsi, ale da se to zvladnout bez vymontovani celeho motoru. je potreba opatrne demontovat drzak vypinani pojezdu, potom ventilator. pod nim je rotor, ktery je potreba stahnoiut stahovakem. pod nim se nachazi zakladova deska se 3 civkami, kterou je potreba vymenit.. nekdy  (malokdy) je chyba v plastove, obvykle hnede skrince zapalovani pod riditky vedle zapalovaci VN civky.

to, ze nechce do otacek, je zpusobeno nejcasteji necistotami nebo vodou v plovakove komore karburatoru. tyto stroje jseou totiz velmi citlive na cistotu benzinu. je potreba po kazde praci vycistit odkalovaci jimku pod nadrzi. staci odsroubovat a vyplachnout cistym benzinem a obcas (tak 2x za sezonu)  vycistit plovakovou komoru

pri stavbe snehove radlice nedoporucuji montovat ji na nahon sekacky. zaves na to neni staveny. je to litina a pusobi zde bocni sily, ktere by mohly ty oka vylomit. lepsi je prisroubovat radlici primo na predni zaves misto prevodu.

host - 31.193 (?), 9.2.2016 9:18

Dobrý den. Mám prosbu. U Fortschrittu mě zlobí startování, a když se to povede tak  to nereaguje  na přidávání  plynu.Vyměnil jsem gufero pod elektrikou a nějaký čas to fungovalo. Teď budu asi muset vyměnit i to druhé pod převodovku. Má někdo z vás zkušenost jak se postupuje při demontáži A co všechno musím sundat abych se k tomu guferu dostal?Děkuji moc za radu

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz