Elektrická rotační sekačka s mulčováním

host - 118.194 (?)
26.9.2007 9:44
Hnojivo s postupným uvolňováním živin používám 3x ročně. Na vaši plochu celkem 3x 500-600Kč. 
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 84.189 (?), 25.9.2007 14:49
Elektricke SOLO 589 ma mulcovanie a jednu velku vyhodu, ktoru pri koseni ocenite, nasavaciu turbinu pre dokonale vycistenie travnika.

host - 64.186 (?), 25.9.2007 21:59
Tady je ta slíbená rada. Chcete-li pěkný hustý trávník, budete ho muset hnojit. Investujte do pomalurozpustného, vyplatí se. Teď k tomu sekání, jsou sekačky a sekačky. Jedny jsou na sekání a vyplatí se, ty další mají různé voloviny. Nezlobte se, ale jsou i lepší sekačky než elektrické. Můžu vám doporučit sekačku která seká, sbírá a mulčuje. Dokonce nesmrdí, ale nebude elektrická. Hlučnější je, o 6 dB.

host - 117.170 (?), 26.9.2007 7:31

Díky za názor :-) Hnojivo aktuálně používám, ale osobně se mi ten koloběh živin na vlastní zahradě líbí mnohem víc než varianta prznění pozemku nějakou pravidelně nakupovanou chemií. Jak jsem uvedl už na začátku - netrvám na golfovém trávníku a nechci se stát otrokem této zelené plochy. Sekání trávy beru jako relax a stávající šmejdí sekačka mě spíš rozčiluje.

Jinak skutečně trvám na elektrické variantě - motorová varianta vyžaduje mnohem víc údržby, starosti se skladováním paliva apod. a nejde postavit nastojato do kůlny.

host - 153.130 (?), 26.9.2007 7:51
Obavy z náročné údržby motorové sekačky jsou liché, mám motorovou sekečku asi pět let, jediná údržba, kterou na ní provádím je, že na jaře vyměním olej a propláchnu vzduchový filtr. A skladování paliva? Pětilitrový kanystřík stojí vedle sekačky, takže taky žádný problém. Pro elektriku hovoří ,že provoz elektrické sekačky je určitě levnější, na měsíc potřebuji tak jeden kanystr paliva, to je 150 Kč, to za elektriku asi nedáte. Taky sekačka bude výrazně levnější.

host - 118.194 (?), 26.9.2007 8:14
Mulčování je velmi dobrým doplňkem. Spočítejte si ale kolik živin potřebuje tráva na růst a kolik živin jí vrátíte mulčováním. Chcete mít pěkný trávník, nebo takový, který má po letech většina v okolí? Trávník je dlouhodobá záležitost. To samé s tou sekačkou, nebudu vás přesvědčovat. Obávám se, že máte na sekačku nároky, které vám nakonec dovolí omezenou funkci. Navíc budete pořád "uvázaný" na kabelu. Jsem s pozdravem.

host - 117.170 (?), 26.9.2007 11:25

Mulčování je velmi dobrým doplňkem. Spočítejte si ale kolik živin potřebuje tráva na růst a kolik živin jí vrátíte mulčováním. Chcete mít pěkný trávník, nebo takový, který má po letech většina v okolí? Trávník je dlouhodobá záležitost. To samé s tou sekačkou, nebudu vás přesvědčovat. Obávám se, že máte na sekačku nároky, které vám nakonec dovolí omezenou funkci. Navíc budete pořád "uvázaný" na kabelu. Jsem s pozdravem.

Ad hnojení - to si právě neumím spočítat. Můžete to prosím rozvést?

Kabel je skutečně nevýhoda. Moje předpoklady jsou, že v rámci omezeného rozpočtu bude kvalitnější elektrická sekačka než benzinová za stejnou cenu.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 26.9.2007 12:16
Já teda nevím, ale podle sdělení zadavatele  jde o trávník v zatravněné zahradě na vsi, kde pobíhá "turboštěně", nikoli kobercová dekorace u vstupu do luxusní vily. Zatravněnou zahradu mám a jako všichni sousedi hnojím občas (spíš statkovými hnojivy) záhony, stromky, zeleninu. Ale trávník? Aby mi rostl rychleji a musel jsem jej častěji séct? Sekl jsem jej dříve kosou, nyní sekačkou. Tam kde se často chodí a sedává, seču do koše, pod stromy pak  mulčováním. Ne ani tak kvůli hnojení, spíš abych nemusel zastavovat, vysypávat koš a sekačka byla lehčí. Jistě, v trávě roste leccos, od pampelišek, přes chudobky, jitrocel, jetel. Vůbec mi to nevadí, posečené vypadá všechno pěkně.  Horší je, že náš "turbopes" vyhrabává jámy hledaje myši.
   Chápu, že v příměstské  kolonii  by měl trávník před novostavbou vypadat jinak. Včetně hnojiv, bez kterých se trávník na hlíně rozhrnuté z vykopaných  základů neobejde.

host - 48.30 (?), 19.5.2011 10:07
tak jsem se na konci diskuze dočkal :-)) řeším podobný problém... končící elektrická sekačka, trávník, kde roste vše (zelený beton u baráku nechci, na jaře to třeba moc hezky kvete..jak na louce), sečení tak 2x týdně a roční bernský "turbosalašník" k tomu. a taky jsem to dřív sekl kosou :-)) takže hledám nějakou zkušenost s elektrickou mulčovací sekačkou, a tady jsem se tedy dočetl. i když je zajímavé, jak se někteří diskutéři snaží "znásilnit" diskuzi směrem k motorovkám a nebo hnojení..ale nic proti nim, každý má to své gró. jdu s emrknout na to Al-KO a díky za názory. bohuš

host - 121.238 (?), 19.5.2011 11:56

schvalujem, na 3 are staci elektricka, ak to nemate 200 m dlhy pozemok... Alko je lacne a dost dobre za tie peniaze.

host - 118.194 (?), 26.9.2007 9:44
Hnojivo s postupným uvolňováním živin používám 3x ročně. Na vaši plochu celkem 3x 500-600Kč. 
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz