Dolmar MS 4510 nebo Solo 154?

Tomáš T. - (6) - 240.8 (?)
22.9.2011 20:59
Děkuji za všechny reakce. Ještě by mne zajímalo srovnání spolehlivosti (pokud to lze). To beznářaďové upínání řídítek se mi zdá jako výhoda. U mého starého Stihlu ho mám a často ho využívám.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 22.9.2011 22:20

To nic, to je u vás běžné a normální, že namísto praktických pohledů koušete do dávno známého, tedy že si výrobci "přilepšují" a hlavně pokud se to týká konkurence. Tak nám ještě povězte co je na MS 4510 a upínání řidítek "beznářaďového", když je potřeba použít kombi klíč na přestavění? Jo, jinak zatím jsem se nesetkal s jedinou obsluhou, co by přestavovala hlavu při sekání svahu, nebo v příkopu, ale ta možnost u Dolmaru je zajímavá, třeba při použití na živé ploty si nastavit na úhel 45°. 

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.102 (?), 22.9.2011 22:34
To jsem nevysvětloval Vám, ale jednoduše dokázal, že u 3 modelů může být stejná hmotnost. Je zajímavé, že to natočení zde dříve někdo obhajoval, že to jde nahradit samo doma úpravou, a nebyl to amatér, ale servis. Asi proto, že to není třeba. Prakticky jste popsal páčku, která se někdy zachytne a jinak nastavení řídítek není o zkušenosti, ale o seznámení se s přístrojem, třeba podle návodů, oba jsou cz na netu a jinak jsou srovnatelné, pro koho je to plus je zřejmé. Jen tím naznačuji, že velmi úspěšná řada 3310-4510, i když dávno žádná novinka, je pořád srovnatelná se současnými profi modely. Jinak platí, co jsem napsal na začátku a bylo by zajímavé srovnání dle KWF a spotřeby a pod v tech údajích výrobců.

Tomáš T. - (6) - 240.8 (?), 22.9.2011 20:59
Děkuji za všechny reakce. Ještě by mne zajímalo srovnání spolehlivosti (pokud to lze). To beznářaďové upínání řídítek se mi zdá jako výhoda. U mého starého Stihlu ho mám a často ho využívám.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 22.9.2011 21:14

Tady musím na rovinu srovnat oba vedle sebe, až na ten "háček" s páčkou sytiče. Faktem ale je, že zatím vždy vydržela! Jaký STIHL máte nyní?

host - 173.20 (?), 24.9.2011 14:47

A dočkáme sa v dohľadnej dobe novej generácie profi kroviňákov konečne aj od Dolmaru? Viem, že sú to staré, časom overené stroje, ale predsa len Stihl je už dnes o dosť ďalej. Podľa mňa profi MS-ky sa už len dopredávajú, lebo nespĺňajú emisné limity a teda by to chcelo zbrusu novú radu, ale postavenú na rovnakých kvalitách dožívajúcej rady.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 210.126 (?), 24.9.2011 15:12
To souhlasím, zejména s použitím osvědčené konstrukce. Ale toto musí posoudit výrobce, jak jsou jeho výrobky konkurence schopné.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz