Čištění trávních traktorů

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?) 
15.4.2014 15:41

Jj. profistroje i jejich napodobeniny mají tu vymoženost, že do prostoru žacích nožů přivedete proud vody a průvan vyvolaný chodem na pracovní otáčky vodu dostane tam kde se také předtím dostala špína.

Problém je v tom, že když je špíny moc, tak 10 minut nestačí. druhý problém je v tom, kam se znečištěnou vodou. Je jí potřeba asi tak 0,5 litru za sekundu a tedy 300 litrů na jedno čištění. Když to mechanicky očistíte, tak se to mytí zkrátí na 2 minuty = 60 litrů. Když to mechanicky očistíte a rozumně vezmete VAPkou, tak se dostanete na 5 litrů vody.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 15.4.2014 16:05

Nemám travní traktor,ale sekačku(tedy příbuzné téma), nějaký typ HQ, a jsem s ní několik let spokojený.Do koše nesbírám, pouze týden co týden mulčuju.Vím, že se to tak nemá dělat, ale obkošovat necelých sto stromků na zahradě s plným košem, to je větší námaha, než si tak lehce baletit bez koše.

Potřebuju dokonale vyčištěný pracovní prostor skeletu zespodu.V opačném případě se dostatečně dimenzovaná pracovní síla sekačky lidově řečeno "dusí".

Je projektovaná na vodní čištění.Nasadí se hadice, a nastartuje motor.Po práci jsem několikrát takto čistil, než jsem zjístil, že to už tak dělat nebudu.Proudem vody se zbytky po sekání neodstraní dočista, ale po uschnutí zůstane ze spodu nalepený límec.

Takto jsem se při mulčování několikrát trápil, než jsem přišel nato, že sekačka o mnoho lépe seče, když se pracovní prostor po práci vyčistí ručně.Sklopím sekačku, a prostor vyčistím dřívkem, pak smetáčkem.

Chtěl jsem tedy říci,že mě se vodní čištění nasazenou hadicí neosvědčilo.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 15.4.2014 17:34

ukázka jednoho "speciálního" čističe made by dřevotvar.

cheeky

a vyčistí dočista-dočista...

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 15.4.2014 17:46

...ano,myslel jsem to tak nějakyesdočista do čista.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz