Castel Garden nebo AGS Starjet

host - 200.122 (?)
10.9.2011 15:21

Sečou s nimi maximálně vedlejší plochy a možná i tréninková hřiště.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 20.11 (?), 3.9.2011 15:47

I když je zřejmě dávno rozhodnuto a koupeno, přesto bych se rád podělil o zkušenosti. Z mého pohledu jednoznačně domácí výrobek AGS Jičín, tedy Starjet. Jednoduchá a robustní konstrukce (začněte třeba přední nápravou a řízením), dobrá servisní síť, velmi sušný výkon motoru, přiměřené ceny náhradních dílů. Koupeno před dvěma roky, mimo sekání také převážení všeho možného i nemožného na vozíku, tahání bran. Pravda, traktůrek jsem kupoval na základě nejlepší zkušenosti s jičínskou sekačkou MF70, která je v provozu 35 let!!! a mimo dolití benzinu a výměnu nožů na kose, což je spotřební materálkl,  nezná poruchu.

host - 98.10 (?), 4.9.2011 7:25

Zdravím, také jsem váhal co koupit za traktor, nakonec jsem šel do Starjeta 17,5HP, koupil jsem ho letos v srpnu přímo v Jičíně u dealera, kde jsem dostal 10% slevu(zaplatil jsem 72tis.),sekal jsem s ním 2 krát, po 5 Mth jsem vyměnil olej (1,4lit.)a už se těším na další sekání.Spotřeba cca 2litry Mth, takže také dobrá.Ještě dokoupím deflektor, protože při sekání bez koše a bez deflektoru tráva lítá až k sousedovi a také uvažuji o zvedáku kvůli čištění a údržbě nožů, asi si pořídím šroubovici od Dakra, kde se traktor zvedá na bok.To jsou zatím mé postřehy.Pavel.

host - 239.112 (?), 4.9.2011 15:11

Až budete sekat 4 roky a nebudete sbírat trávu do koše, tak budete litovat jednoválce. Ledaže budete sekat v poledne, ale hustá tráva drží i tehdy vlhkost, (však to už brzo poznáte v říjnu, pokud budete sekat v podvečer) tak se Vám bude ucpávat tunel u AGS nebo Vám budou praskat řemeny na něm, pokud bude tráva vyšší a hustější. Jak tu někdo píše, že jednoválec P1 na 1 hektar pozemku stačí, tak to asi seče každý týden nebo jak tu jeden seče AGS fotlalové hřiště - asi každý týden, jinak radějí dvouválec.Ten je ovšem o dost dražší.

host - 37.218 (?), 5.9.2011 8:37

Sekám Starjetem 17,5hp i bezprostředně po dešti - toto léto to ani nešlo jinak, a s ucpáváním ani praskáním řemenů problém nemám.

host - 132.154 (?), 8.9.2011 12:57

Castel Garden a AGS nejde vůbec srovnávat, ne nadarmo mají všechny velké fotbalové kluby AGS

host - 44.75 (?), 8.9.2011 14:42

Všechny VELKÉ fotbalové kluby používají k údržbě svých trávníků úplně jiný typ sekaček. Konktétně motorové sekačky vřetenové. Kvalita střihu trávy s takovými stroji je úplně někde jinde. Takže výše uvedená informace je samozřejmě účelová.

host - 98.10 (?), 8.9.2011 22:24

Nemáte pravdu, třeba v Houslicích mají AGS, to vím naprosto přesně a ještě ho vyváleli v potoce...

host - 69.216 (?), 10.9.2011 10:12

To je zvláštní, tak proč tedy SECO na svých stránkách píše toto?

Mezi Vážené VIP zákazníky patří nejprestižnější fotbalové kluby jako je AC Sparta Praha‚ SK Slavia Praha‚ Bohemians 1095‚ FC Slovan Liberec‚ FK Baumit Jablonec‚ FK Mladá Boleslav a další.

No máte pravdu, vřeteny sekaný trávník je hezčí a pěkněji střižený, ale náročnost broušení a celková složitost (poskládat vřetena na šířku záběru 122cm, seřítit je tak všechny aby sekala stejně vysoko...) hraje zase víc pro traktory.

Z.F.

host - 200.122 (?), 10.9.2011 15:21

Sečou s nimi maximálně vedlejší plochy a možná i tréninková hřiště.

host - 210.249 (?), 27.9.2011 21:38

Zdrávím, nedávno sem řešil stejný problém, měl jsem v hledáčku výrobce AGS, Wisconsin, Honda... Po zhodnocení cen, servisů, dostupnosti, jakosti, využitelnosti jsme se rozhodli pro AGS, respektive Starjet AJ 102-23 4x4. Dnes musím říčt, že jsem rád za toto rozhodnutí, cenově je to sice výrazněji jiná kategorie než 102-17,5, ale chtěl jsem jen potvrdit robustnost a kvalitní spracování traktoru Starjet od AGS. Je to jak se řiká "stará škola" a v dnešní době je to v podstatě vyjímka, na nic si nehraje, nemá téměř žádné palubní ukazatele (které ani nejsou pořeba), ale za to má velmi silný dvouválec, velice robustní šasí a solídní žací ustrojí, sečteno a podrženo, je to opravdu dělník. Sekáme sním svahovitý terén a jeden sad o celkové výměře 3000 m2.

S pozdravem Jakub P.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024