Castel Garden nebo AGS Starjet

host - 25.2 (?)
30.7.2011 15:34

Trochu odbočim, ani s jednim jmenovanym travnim trakturkem zkušenost nemam.Malotraktor nepouživam jen k sečeni, tak nemam travni ale komunalni malotraktor se přidavnym sekacim zařizenim.S travnimi pneumatikami se v zimnim obdobi obtižně odstranuje snih, a klasicke induzaběrove na malotraktoru toto zvladnou bez problemu.A pokud v ramci sousedske vypomoci budete někde s timto strojem pracovat nikde nemusite mit jistotu idealniho pozemku.nic ve zlem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Pošták - (1) - 242.29 (?), 25.7.2011 23:57, zobrazeno: 41590x

Dobrý den. Vím, že se tu už toto téma objevilo mnohokrát. Ale rád bych přesto poprosil o radu. Mám velké dilema, zvolit mezi těmito zahradními traktory Castel Garden XT 190 HD (Mountfield) nebo AGS Starjet 102-17,5 (P1). Cena u Mountfieldu v akci 74900 Kč a u Starjetu 79900 Kč. Něco k tomu, jak chci traktor používat. Mám k sekání asi 5000m2 louky, s malým dolíkem a kousek kopeček. Takže žádný parkový trávník. Také mám možnost jet občas na melouch. Takže traktor by byl vytížen. Původně jsem uvažoval o AGS Starjet 102-22(P2). Ale asi na tento tip nedosáhnu peněžně. Castel Garden i AGS jsem si prohlédl. Castel Garden má dost věcí v základu, pěknou palubní desku, docela slušnou konstrukci a o jednoho koně silnější motor. Také cena je dobrá. No ale mám strach z ceny náhradních dílů a servisu (Mountfield mám 34 km). Starjet na mě působil jako chudší bratr. Všechno za doplatek, žádná kontrolka a na palubce skoro nic. Ale pro Starjet mluví jeho mohutná konstrukce. Třeba přední uchycení žacího ústrojí se nedá s Mountfieldem srovnávat (prodejce mám 10km). Musím se rozhodnout rychle, protože mě tráva už přerůstá a část pozemku budu muset sekat vícekrát a s deflektorem.Předem děkuji za všechny rady.

host - 154.78 (?), 26.7.2011 1:04

Tedy nemám ani jeden z vámi uváděných traktůrků, ale předloni jsem kupoval AGS Starjet 102-18 P2. Proti Castelu jsem ocenil právě tu robustní kontrukci, servis do 15 km. Pokud jsem se poptával ve firmách na jejich zkušenosti tak většina lidí říkala: Palubovka a různé jiné fičury nesekají.Já seču okolo baráku v mírně kopcovitém terénu tak 4000 metrů /proto jsem taky kvůli mazání chtěl Vanguard/. Pravda předloni jsem to koupil v akci za cca 89 tis.. Dnes setsakra Jičín podražil. První rok jsem byl ještě vyplašenej a tak jsem to dal po sezoně na seřízení, nabroušení nožů atd - asi za 1500,- Kč. Po loňské sezoně jsem si sám přibrousil nože, vyměnil filtr a olej a jedu dál. Zatím se nic nepokazilo a ani se nevyplnily hrozby některých diskutujících o praskajících řemenech atd. To je moje zkušenost s AGS. Snad někdo napíše i o Castelu aby bylo pro srovnání

Taky musím napsat, že vše seču do koše, jednou jsem zkusil ten mulčovací klín a nějak jsem nebyl spokojený a tak vůbec nemulčuji. Ale třeba je to jenom moje pitomost, nevím.Jarda

host - 239.112 (?), 29.7.2011 23:55

Také jsem řešil stejné dilema. Soused má AGS 17,5 HP jednoválec, za 79.900 Kč - 5 let s ním seče - jeden prasklý řemen pohonu nožů, ale vyměnil si ho sám. Já Castel 20HP, dvouválec,za 78.500 Kč - 4 roky, servisní prohlídka i s dopravou loni 620 Kč, předloni 820Kč. Zatím žádný problém.Oba sečeme zatravněná pole, on cca 25 arů, já cca 35 arů, která jsou vedle sebe.On seče jednou za 2 - 3 týdny, já méně častěji za 3 až někdy 4 týdny. Loni v říjnu jsme sekali spolu vedle sebe v podvečer, tráva už byla navlhlá - jemu se ucpával tunel, mi ne. Castel trochu pěkněji seče. Možná je to nabroušením nožů - mi to dělá firma on si to dělá sám. On má servis 20 km daleko a já 3 km. On myje sekací ústrojí vodou, já ne. Při spuštěné sekačce je slyšet rozdíl hluku.

host - 19.98 (?), 30.7.2011 12:59
Konečně srozumitelná a leccos vypovídající informace.A schopnost sběru vlhké trávy je velmi důležitá, nemusím sekat po dešti ale navečer či na podzim je "nevlhká" tráva pouhá utopie.Castel ji bude sbírat asi jako Honda, jsou si podobní. Jen bych asi celkem nic o spolehlivosti neusuzoval z výměry 35 arů jednou za měsíc.To je plácek na kterém bude po 4 letech plně funkční asi kdeco.

host - 254.95 (?), 26.7.2011 7:58

Já doporučuji Starjeta nebo Karsita oboje je domácí produkce. Tyto stroje jsou jednoduché, snadno opravitelné a levné nd. Hojně používané u obecních ůřadů. Uvádím příklad cen Karsita K17/102H 76990,-, K 20/102H 89990,-, K22/102HX 102990,-. Mantfild si třeba ůčtuje za převodovku pojezdu 30 000,- Tu samou identickou však pořídíte na Starjeta za 10 000,-.Ještě uvádím, že s zákazníkem to málem seklo tak rozdílná cena!  KK

host - 112.226 (?), 29.7.2011 8:18
a to měníte každou sezonu převodovku na traktoru?:).

host - 25.2 (?), 30.7.2011 15:34

Trochu odbočim, ani s jednim jmenovanym travnim trakturkem zkušenost nemam.Malotraktor nepouživam jen k sečeni, tak nemam travni ale komunalni malotraktor se přidavnym sekacim zařizenim.S travnimi pneumatikami se v zimnim obdobi obtižně odstranuje snih, a klasicke induzaběrove na malotraktoru toto zvladnou bez problemu.A pokud v ramci sousedske vypomoci budete někde s timto strojem pracovat nikde nemusite mit jistotu idealniho pozemku.nic ve zlem.

host - 252.68 (?), 1.8.2011 13:03

Převodovku neměním jen jde o porovnání ceny uvedeného dílu a o radu na výše položený dotaz!

host - 37.218 (?), 1.8.2011 14:46

Zdravím,

vlastním 4 sezonu Starjet 17,5hp / 102 cm (P1). Sekám ca 2500m udržovaných rovinnatých ploch a dále ho používám s přívěsným vozíkem na dopravu všeho možného do vzdálenosti ca 2km...

Traktor má natočeno asi 220 mth. Letos na jaře byl poprvé na servisním seřízení přímo v AGS (bydlím 3km od Jičína). Na stroji dochází k pravidelné výměně olejového filtru, oleje,...nože jsou původní pouze přebroušené, pneu původní (travní vzorek)...letos na jaře jsem vyměnil baterii a byla vyměněna jedna vodící řemenice na pojezdu z důvodu hučení (ca300kč), řemeny jsou stále původní... bylo seřízeno a promazáno řízení

Stroj má velmi robustní konstrukci, tahání káry plné štěrku či suti - ca 450kg, není problém, nic není nikde ohnuté, dokonce jsem traktůrkem "pěchoval" štěrk pod zahradní domek, který jsem traktůrkem navážel ze 500m vzdálené skládky - traktůrek navozil a upěchoval celkem 10t štěrku během dvou víkendů bez jediného problému.. Vožení zahradních hmot jako je kompost, hlína, hnůj, tráva, dřevo, atd je bez debat.

Sekání udržovaných ploch je i s motorem 17,5hp v pohodě, tráva vysoká 60cm pro motor není problém, ale rotační žací zařízení na to prostě není vhodné. S ucpáváním tunelu jsem neměl problém ani při sběru mokrého listí z ořechů.

Celkově traktůrku nemůžu nic vytknout, za 4 sezony jsem měl pouze asi 2 okamžiky kdybych využil uzávěrku dif., případně šipovité pneu, ale jinak jsem vždy projel všude kde jsem potřeboval, motor v pohodě, sekání v pohodě. Na úklid sněhu ho nepoužívám, tyto zkušenosti nemám.

host - 69.216 (?), 1.8.2011 16:51

Přesně tak, kontrolky nesekají!!! Podívejte se na čepy nápravy, šířku rámu a ceny ND no a co Vám vychází jako vítěz? Na Seco se dají koupit vysokosběrné nože (s většími lopatkami) a s těmi není problém sekat ozumně vysokou mokrou trávu klidně ihned po dešti (vyzkoušeno). Vše záleží na rychlosti pohybu trávou a nastavení otáček motoru (3.200-3.300ot/min). Se Starjetem sekáme čtyři roky a letos sem osadil právě vysokosběrnými noži a je to super. Je potřeba co nejvíc rozšířit štěrbiny pro nasávání vzduchu na plošině jinak vysokosběrné nože nechávají uprostřed kohouta. Se standartními noži se občas tunel přicpal a hrabky byly nutností, nyní se přicpal jen jednou a to protože sem jel rychleji vysokou trávou (cca 50cm). No jak říkáte, je to jak s chudým příbuzným za všechno se doplácí, ale když si spočítáte že i ten nejmenší jednoválcový traktor za 79tis stojí na stejném rámu s komunálním za 130tis kdo vám dá vlastně víc?

Po obměně předváděcího traktoru za letošní 22hp s aut. uzávěrou diferenciálu můžu porovnat že s uzávěrou to vyjede neuvěřitelné kopce, je to spíš o strachu, ale samozřejmě že pokud traktor zůstane viset za plošinu ani uzávěra nepomůže. Negativum automatické uzávěry bych viděl že když se zamkne nechce traktor zatáčet a zadní kola ho tlačí za podpory pomocných koleček sekací plošiny dopředu, bez uzávěry to občas pozlobilo a teď ještě víc. Při výběru traktoru sem nechtěl manuální uzávěru protože máme sekaný pozemek ve svahu a když visím v bočním náklonu na traktoru s prokluzjícím vrchním kolem nemám čas hledat padál uzávěry aby mě vytáhla...

17.5hp je pro domácí použití akorát, pokud tedy nemáte v plánu sekat přerostlou trávu. Běhají mi dva na fotbalových hřištích a ač jsou tam oba přibližně stejně dlouho jejich rozdílný stav je do očí bijící. Jeden stále jako nový, čistý umytý, nepoškozený a druhý má věčně potrhaný řemen, přeskákaný ozubený řemen a celkově vypadá žalostně. Záleží jen na přístupu obsluhy.

Za mě SECO. Mám možnost si vybírat co budu prodávat a Seco bylo dobré rozhodnutí, ať se bavíme o minimu reklamací, nebo vysvětlování proč tohle stojí tolik přitom konkurenční to mají za...

Z.F.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024