Bubnová sekačka s variátorem pojezdu
|
|
 |
 |
Jurko - (15) - 4.166 (?) 11.6.2014 19:31
Postupem času se odvracíme od myšlenky pořídit "pouze" jednoúčelový stroj na sečení a více se přikláníme k řešení zakoupit sestavu Dakr Panter FD-2H spolu s bubnovou sekačkou RZS 70K. Protože jsme však měli jisté pochybnosti žacímu talíři, položil jsem dotaz obchodnímu zástupci z Dakru, zda neplánují osadit celoplošným splazem i bubnovou sekačku RZS 70K a dozvěděl jsem se, že pro stavebnici Panter dvojitý talíř vyrábět nebudou. Řešením je sestava talíře s kluzákem viz přiložený obrázek. Tohle řešení je údajně odolnější a nahrazuje z části celoplošný podběh. Dvojitým talířem je osazen pouze stroj Tekton.
Dále jsem vznesl dotaz k odhadované životnosti motoru řady 850, kterým je osazen Panter bez hydrostatické převodovky a motoru řady 950 pro verzi s hydrostatikou. Bylo mi odpovězeno, že motor řady 850 jistě vydrží déle. Podstata je však taková, že základ vždy tvoří údržba. Budete-li měnit olej včas anebo raději častěji, budete tím svůj motor dostatečně chránit. Pak je taky důležité, abyste měl v pořádku i vzduchový filtr, ten je dvoustupňový, papírová vložka + molitanový předfiltr. Budete-li vše udržovat v čistotě a motor nebudete vystavovat například celodenní práci (což se v některých případech skutečně děje), stroj vydrží mnoho let. Těžko odhadovat, jaká je skutečná výdrž. Myslím si však, že to bude v řádu stovek motohodin. Toliko vyjádření obchodního zástupce firmy Dakr.
|  | Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 130.165 (?), 3.6.2014 19:59
tak som nepozorny... Lucina B ma motor B&S, ale 850. mam obavu, aby to nebolo slabe, mam kopcovity svah.
Asi dam 2 papieriky do klobuku a vytiahnem...
Este raz dakujem za vsetky tipy a reakcie (a JURKOvi za zalozenie diskusie)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.6 (?), 3.6.2014 20:42
Motoru BS850 se nebojte. S Lucinou B jsem sekal několikrát a sám mám mulčovač F-550B. Ten motor na to bohatě stačí, u Luciny Max můžete časem i dokupovat příslušenství, budete-li chtít a cena je docela OK.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 130.165 (?), 3.6.2014 22:42
tak pokial sa nam podari zohnat tak kupime tu Lucinu Max + VM-580 a potom uz len si veselo vykracovat po svahu...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.1 (?), 7.6.2014 10:47
Je to trik, 40000,- "to" nikdy nestálo. Uměle nafouknutá cena, která i po slevě převyšuje tu skutečnou.
J.S.
PS: Lucina MAX vypadá velmi atraktivně, potkal jsem u silnice billboard ;-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jurko - (15) - 4.166 (?), 11.6.2014 19:31
Postupem času se odvracíme od myšlenky pořídit "pouze" jednoúčelový stroj na sečení a více se přikláníme k řešení zakoupit sestavu Dakr Panter FD-2H spolu s bubnovou sekačkou RZS 70K. Protože jsme však měli jisté pochybnosti žacímu talíři, položil jsem dotaz obchodnímu zástupci z Dakru, zda neplánují osadit celoplošným splazem i bubnovou sekačku RZS 70K a dozvěděl jsem se, že pro stavebnici Panter dvojitý talíř vyrábět nebudou. Řešením je sestava talíře s kluzákem viz přiložený obrázek. Tohle řešení je údajně odolnější a nahrazuje z části celoplošný podběh. Dvojitým talířem je osazen pouze stroj Tekton.
Dále jsem vznesl dotaz k odhadované životnosti motoru řady 850, kterým je osazen Panter bez hydrostatické převodovky a motoru řady 950 pro verzi s hydrostatikou. Bylo mi odpovězeno, že motor řady 850 jistě vydrží déle. Podstata je však taková, že základ vždy tvoří údržba. Budete-li měnit olej včas anebo raději častěji, budete tím svůj motor dostatečně chránit. Pak je taky důležité, abyste měl v pořádku i vzduchový filtr, ten je dvoustupňový, papírová vložka + molitanový předfiltr. Budete-li vše udržovat v čistotě a motor nebudete vystavovat například celodenní práci (což se v některých případech skutečně děje), stroj vydrží mnoho let. Těžko odhadovat, jaká je skutečná výdrž. Myslím si však, že to bude v řádu stovek motohodin. Toliko vyjádření obchodního zástupce firmy Dakr.
|  |
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.146 (?), 11.6.2014 14:49
Vlatnim BDR Vario. Upozornil bych ne nektere dulezite veci: 1. Je to pro seceni na rovine, dejte pozor pri presunech pres kopec - do kopce kdyz zhasne motor, muze vas to prejet nebo zranit. Take pozo rz kopce, nelze to nijak brzdit. 2. Sasi je dost chabe, stazi, aby se zasekl nuz do pne, potahnete sekacku zpet a mate pokrivene chasi tak, ze vam hnana remenice zapira o chasi a noze sekaji bocni chranice, nasledne padne remen a to vse je pak zabava. 3. Problem je se zarostlou loukou, 6 nozu reze dobre, ale trava se omota kolem bubnu az vam zastavi motor. Po case to znici klinovy remen. Zdaleka to nesplnuje moje ocekavani, ted uvazuji o mnoha konstrukcnich upravach, aby z toho byla skutecne sekacka odpovidajici reklame. Dle me, je to vhodne pro pravidelne secene plochy, ackoliv motor a noze nemaji problem useknout i vetsi kroviny, ale konstrukce chasi neodpovida sile a kvalite motoru, ktery je dobry..
libor.slavik@external.t-mobile.cz
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.218 (?), 11.6.2014 15:23
Sekali jsme s tím kopcovitý terén a stroj funguje. Za stak těžký není. Šasi je dostatečně tuhé a masivní. Stroj jsem měl dost dlouho na vyzkoušení, abych mohl hodnotit. pro mě velmi solidní stroj.Na ohromné trávě prorostlé jetelem i pýrem se nám nikdy nestalo, aby se hmota namotala na disk, principiálně je to nemožné, protože dřív než by se natočila na buben, je odhozena do řádku vedle stroje.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.6 (?), 15.7.2014 12:46
Vypadá to, jako by jste nebyl moc znalý produktů na trhu. Zkuste se podívat kolem sebe a uvidíte, že Lucina Max je opravdu dobře zpracovaná. A to nejde jen o materiály. Podívejte se na propojení hřídelů - je to drážkovaný systém, přičemž celá sestava má v součtu min. tři ložiska, což může konkurence jen závidět, navíc často je řešen celý přenos síly přes jedno pero na hřídeli, takže to z hlediska mechaniky znamená vyšší cyklické namáhání nejen ložisek, ale i hřídele samotné. Lucina to má po všech stranách řešeno lépe. Samotné zpracování můžete vyčíst i podle hmotnosti - například DAKR šetří kde může, takže zapomeňte na dvojitý disk s podběhem na ložisku bez příplatku, chybí taktéž pořádné krytování, řemenice jsou plastové s použitím nejlevnějších řemenů co jdou jen použít. Brzda je tam jen ostudou - kus řemene, zasouvajícího se do řemenice. Lucina naproti tomu už v první generaci používala dvoučelist, šikovně skrytou do hnací řemenice sečení. Pokud s tím jednoduchým diskem zaberete do země, disk se zdeformuje. Najednou si asi říkáte, překvapující že? A to nemluvím o změně rychlostí, kterou udělám u Luciny mnohem rychleji, protože, jak je vidno, tady konstruktér přemýšlel. Bez použití nářadí, jen odstraním vrchní kryt převodovky a spodek je na vycvaknutí. Jediné, co je z plastu, jsou rolny kladek. A věru i rukojeti, kde nemusím,,bejčit" dvě slabé hrazdy, jsou pro mne mnohem lepší.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 19.60 (?), 15.7.2014 17:31
Ale to co píšete přeci nevyvrací to, co jsem napsal. Asi jsem si Lucinu Max koupil kvůli tomu, že jsem byl toho názoru, co Vy. Prostě mě vadí, že velmi dobře zpracovaný stroj má tak blbé nedostatky. Zkusil jste si výměnu adaptéru? Jestli jste alespoň trošku technicky zdatný, musí Vás napadnout nejméně jeden lepší způsob, jak to vyřešit. Nechci Vás podezřívat ze zaujatosti zaměstnance (nebo přímo konstruktéra). Připomíná mi to odpověď pana Šetka z Vari, který mi na prosbu o radu, proč Lucina nechává nepravidelně neposečený proužek trávy ať dělám, co dělám, odpověděl, že tísicům jiných zákazníků ten proužek nedělá a že mi přeje, abych byl stejně spokojený jako oni ...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|