Bubnová sekačka s pojezdem

host - 72.94 (?)
5.3.2009 11:34

Loni jsem řešil stejný problém, co koupit za bubnovou sekačku. Adokonce na tomto foru. Nechal jsem si poradit Vari a Sekačku Dakr. Je to super a já velmi spokojen. Dnes mám dokonce přikoupené téměř celé příslušenství, takže seču, jezdím pro dřevo, obdělávám si políčko a doporučuji koupit. Samozřejmě, poruchy mohou nastat ale to u každého stroje.Je to přeci stroj.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 4.3.2009 12:53

Myslím, že rozdíl je velký. Bubnováí sekačka - s rotujícím bubnem či plechem seče vysokou trávu bez drcení a klade ji do řádků. Trávu lze usušit na seno. Většinou jsou na benzín
   Vřetenová sekačka trávu stříhá pomocí napříč uloženého nožového válce. Existuje i provedení bez motoru poháněné tlačením. Slouží pro menší plochy pro trávu nižší než nízkou. Nejčastěji jsou elekltrické
   Řekl bych, že bubnové jsou několikanásobně dražší.

host - 3.83 (?), 4.3.2009 13:20

Slušný popis, ale dodal bych s dovolením toto:  pokud nejste technický typ tak si vřetenovou sekačku představte jako poháněný (mechanicky tlačením, elektricky,benzínovým motorem) dutý vodorovný válec, sestavený z cca 5 spirálovitě kroucených nožů.Ty se při rotačním pohybu velmi těsně dotýkají ocelového pásku plechu a tím trávu doslova stříhají jako nůžky a zároveň se tím nože samy brousí(alespoň u těch mechanických).

Bubnová sekačka disponuje 2,3,4-mi maloplošnými noži otáčejícími se volně uloženými na svisle rotujícím bubnu.Jiné použití než na vyšší trávu určenou k usušení či následnému shrabání nemá.

Rozdíl v určení a kvalitě sečení trávy je propastný. Zatímco bubnovou sekačkou trávu spíš utrhnete a roztřepíte ji konečky takže ty pak žloutnou, vřetenové sekačky fungují jako ostré nůžky.Tráva nezasychá a je i na přesně střižených konečcích zelená.

Někteří lidé si dají tu práci a okrasný trávník nejprve posečou rotační sekačkou se sběrem trávy do koše (typ, který jsme zde ještě neprobrali), a následně celou plochu ještě jednou, nejlépe křížem, posečou,tentokrát vřetenovou sekačkou. 

Otázka ceny je poněkud obsáhlejší, některé anglické typy vřetenových sekaček cenu běžných bubnovek silně převyšují.

host - 168.167 (?), 5.3.2009 8:04

Souhlasím s názorem, že bubnová sekačka seče nejbezohledněji, její výkon je menší než např. u lištové sekačky, strniště vypadá nejhůře.

Ale pro sekání pozemků o velikosti řádově tisíce m2 na seno je jednobubnovka tím nejlepším řešením z následujících důvodů:

- poseká trávu jakékoliv kvality, hustoty, délky a stavu(např. polehlou trávu)

- snadná obsluha i údržba sekačky (vždy stačí jeden člověk)

- není problém ani v sadech či členitém terénu

host - 80.237 (?), 5.3.2009 9:24

Dotaz p.131.162 zněl prostě a jednoduše-jaký je rozdíl mezi bubnovou a vřetenovou sekačkou. Pánové 94.12 a 3.83 odpověděli tazateli téměř dokonale, otázku bubnu není třeba dále hrotit.

Ta vřetenová sekačka jakéhokoliv provedení je tedy z logiky věci určena na naprosto špičkovou konečnou úpravu okrasných trávníků u domů či např.golfových hřišť.Je s ní na rozdíl od jiných typů sekaček prostě nutno sekat zcela pravidelně a často. Sice tu v jiném vlákně kdosi psal, že mechanickou vřetenovkou firmy HQ zvládá bez problémů sekat trávu vysokou i 15 cm, ale to si lze těžko představit.Prostě je třeba s ní cvičit pravidelně a častěji, což jistě nikomu na malé ploše neuškodí.

Ten buben je na otrhání užitkové zahrady 2 až 3 krát za rok. Snad je již tazatel zcela uspokojen.

host - 72.94 (?), 5.3.2009 11:34

Loni jsem řešil stejný problém, co koupit za bubnovou sekačku. Adokonce na tomto foru. Nechal jsem si poradit Vari a Sekačku Dakr. Je to super a já velmi spokojen. Dnes mám dokonce přikoupené téměř celé příslušenství, takže seču, jezdím pro dřevo, obdělávám si políčko a doporučuji koupit. Samozřejmě, poruchy mohou nastat ale to u každého stroje.Je to přeci stroj.

host - 250.175 (?), 1.8.2011 7:08

Ja mám Vari + bubnová kosačka RZS 69-je to starší model, ale som veľmi spokojný.Pozrite sa na zostavu Panter alebo RZS tieto dva stroje majú výhodu, že dokážu utiahnuť aj obsluhu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz