BS Intek PRO 65 OHV - info

host - 10.90 (?)
3.9.2009 12:26

Dobrý den,

záleží co od těchto sekaček očekáváte. Každý model má svoje plus.Nedávno jsem něco podobného řešil a měl jsem větší štěstí na prodejce.Podal mi dost obsáhlé vysvětlení. První je Blanice - tato sekačka umí pojíždět bez rotace (má dva řemeny) druhá Perla - má odstředivou spojku, takže pokud se neroztočí nože, tak nepojede (má jeden řemen) a třetí si již nepamatuji název, ale ta měla řídítka s možností vysunutí do strany (využijete při jízdě kolem plotu) a umí jezdit bez rotace.Tolik, co jsem se dozvěděl od prodejce.

Co se týče motoru Intek Pro tak ten má litinovou vložku. Tlakové mazání je dobré spíše do svahovitého terénu. Pokud budete měnit pravidelně olej tak není problém ani s motrorem bez tlakového mazání. Co vím o BS tak mají každý rok nějaké inovace, takže pokud je to motor z loňska, tak jej na netu nenajdete.

Náhradních dílů bych se nebál. Nedávno jsem sháněl ND na 6 let starý motor a bez problémů.

Závěrem. Já jsem si koupil Blanici (rozhodla cena a možnost najíždět na káru bez rotace) a jsem s ní zatím spokojen.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 207.234 (?), 3.9.2009 10:18, zobrazeno: 18775x

Dobrý den, byl jsem se zeptat v obchodě (Mount.) na bubnové sekačky - přicházely v úvahu 3. Jedna má motor B&S 650 SERIES - 5,5k dále druhá má osazen již zmiňovaný BS Intek PRO 65 - 6,5k, třetí pak Hondu GCV160 - 5,5k.

Docela se mi zalíbil prostřední model zdůvodu tlakového mazání - filtr oleje byl sice docela podivně vystrčen do prostoru, ale prodejce mi nebyl schopen sdělit žádné větší podrobnosti. Takže moje otázky:

Vyplatí si připlatit cca 2tis. na model s motorem intek pro? Neni tlakové mazání spíše zvýšením provozních nákladů a zdroj potenciálních problémů?

Má některý z motorů vložku válce nebo všichni tři jen nikasil?

Na us stránkách BS, jsem ho nenašel - není to tedy nějaký výběhový model se kterým bych měl problém se sháněním náhradních dílů?

Děkuji za odpovědí.

host - 26.58 (?), 3.9.2009 11:19

Předpokládám, že budete síct vysokou trávu, jinak byste nekupoval bubnovou sekačku. Potom jste nenapsal, zda se jedná o jedno nebo dvou bubnovou sekačku. V husté metrové trávě s jedním bubnem 56 cm jede 5,5k motor hodně často na plný výkon.

host - 26.58 (?), 3.9.2009 11:31

Ještě dodám, že dva bubny a 6,5 k se hodí nejvýše na nízký jetel. Běžně se dává alespoň 12 k.

host - 207.234 (?), 3.9.2009 11:52

Je to jednobubnová sekačka a užítí je sečení sena-vysoké trávy. Výrobcem všech tří typů sekaček je Jikov. Domnívám se, že to jsou všechno dobré stroje. Zrovna teď jsou za dobrou cenu, která mě donutila i přes neprofesionální obsluhu zajímat se o koupi. Jinak jsem měl vyhlínutou sekačku Vari - Líza s motorem GCV160.

host - 26.58 (?), 3.9.2009 11:39

Být Vámi, tak se raději podívám do jiného kamenného obchodu nebo přímo k výrobci (např. VARI). Ušetříte peníze i nervy.

host - 10.90 (?), 3.9.2009 12:26

Dobrý den,

záleží co od těchto sekaček očekáváte. Každý model má svoje plus.Nedávno jsem něco podobného řešil a měl jsem větší štěstí na prodejce.Podal mi dost obsáhlé vysvětlení. První je Blanice - tato sekačka umí pojíždět bez rotace (má dva řemeny) druhá Perla - má odstředivou spojku, takže pokud se neroztočí nože, tak nepojede (má jeden řemen) a třetí si již nepamatuji název, ale ta měla řídítka s možností vysunutí do strany (využijete při jízdě kolem plotu) a umí jezdit bez rotace.Tolik, co jsem se dozvěděl od prodejce.

Co se týče motoru Intek Pro tak ten má litinovou vložku. Tlakové mazání je dobré spíše do svahovitého terénu. Pokud budete měnit pravidelně olej tak není problém ani s motrorem bez tlakového mazání. Co vím o BS tak mají každý rok nějaké inovace, takže pokud je to motor z loňska, tak jej na netu nenajdete.

Náhradních dílů bych se nebál. Nedávno jsem sháněl ND na 6 let starý motor a bez problémů.

Závěrem. Já jsem si koupil Blanici (rozhodla cena a možnost najíždět na káru bez rotace) a jsem s ní zatím spokojen.

host - 207.234 (?), 3.9.2009 13:03

Děkuji za odpověď a přehledné shrnutí.

host - 26.58 (?), 3.9.2009 13:12

Tak tu třetí možnost mám asi doma. Pony II/a jezdí bez rotace nebo seče bez pojezdu a dají se natočit řídítka na obě strany a nohoru nebo dolů.

host - 58.160 (?), 3.9.2009 17:38

Na sekačce z Motoru Jikov určitě není Briggs Intek Pro - jedná se o Perlu BDR 581 SP, osazenou motorem Intek Edge (nyní 825 I/C series) bez oloejového filtru. Intek Pro je už vyběhlý motor, nahradil se novou řadou. Navíc má tlakově mazaná jen uložení kliky a ostatní části motoru jsou mazány rozstřikovým systémem.

host - 113.230 (?), 5.9.2009 15:56

Tak dneska, sme si přivezli bubnovku Bellu s motorem od hondy gcv-160. Musím říct, že z ní mam dosela radost a je to asi zatím prvně, co se těšim na sena Jinak všem díky za informace.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz