Bosch Rotak - znáte ji?

host - 83.89 (?)
11.1.2011 22:55

Dobrý večer, tuhle sekačku mám a jsem s ní moc spokojená. O tom svědčí i to, že když jsem ji zničila, koupila jsem si tu samou znovu. Doporučuji podívat se do internetových obchodů, oproti velkým řetezcům jsem dost ušetřila. Opravdu je lehká, dobře se přenáší, koš se dobře vysypává a má jakýsi "silný kroutivý moment", takže se s ní dá "běhat" docela rychle a nezahlcuje se. A když mi prasklo pérko k nastavování výšky, sehnala jsem náhradní za pár korun. I jiné náhradní díly jsou, pokud se bojíte krátké životnosti. S jinýma sekačkama zkušenost nemám, možná existují lepší, ale já na tuhle nedám dopustit. Blanka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Beruna - (40) - 97.78 (?), 11.1.2011 19:02, zobrazeno: 7786x

Dobrý den všem.
V loňském roce mi dosloužila el. sekačka Flymo 37 a tak vybírám nového pomocníka. Zaujala mne Bosch Rotak 37 (poř. 40) - váží jen cca 11,2 kg, koš má 40l (50l), měla by zvládat i přerostlejší trávník,... Ale v testech životnosti v létě 2009 propadla ve zkoušce životnosti - prasklo upínací ústrojí zadní osy. Výrobce údajně přislíbil provést konstrukční změny. Víte někdo víc? Máte prosím někdo zkušenosti s touhle sekačkou? Nebo znáte lepší s podobnými parametry? Díky za každou reakci. Beruna

host - 83.89 (?), 11.1.2011 22:55

Dobrý večer, tuhle sekačku mám a jsem s ní moc spokojená. O tom svědčí i to, že když jsem ji zničila, koupila jsem si tu samou znovu. Doporučuji podívat se do internetových obchodů, oproti velkým řetezcům jsem dost ušetřila. Opravdu je lehká, dobře se přenáší, koš se dobře vysypává a má jakýsi "silný kroutivý moment", takže se s ní dá "běhat" docela rychle a nezahlcuje se. A když mi prasklo pérko k nastavování výšky, sehnala jsem náhradní za pár korun. I jiné náhradní díly jsou, pokud se bojíte krátké životnosti. S jinýma sekačkama zkušenost nemám, možná existují lepší, ale já na tuhle nedám dopustit. Blanka

host - 132.45 (?), 11.1.2011 23:07
Dobrý večer, Bosch Rotak mám, bohužiaľ je neopraviteľná.Manželka s ňou kosila v auguste, v tých najväčších horúčavách a to nemala... Prehriala ju, monoblok-motor s remeňovým prevodom sa v plastovom šasi posunul cca o 1cm.Keďže práve skončila záruka, tak som to rozobral a zistil, že na tom vysávačovom motorčeku turbínka chladenia sa voľne otáča, čo bola príčina nedostatočného chladenia.Výmena monobloku s motorčekom+čierne plastové šasi by bola nerentabilná.Tak som vytiahol z pivnice už nepoužívanú, 15ročnú klasickú, no name, čínsku kosačku, nabrúsil karbobrúskou nôž a žena pokračovala v práci.Už nikdy kosačku s vysávačovým motorčekom, kde je ložisko hlavného hriadeľa uložené v 2mm plaste.Kontrola stavu, resp.napnutia remienka je prakticky nemožná, musela by sa kosačka rozobrať do poslednej skrutky... Za tie peniaze čo stála mohol som mať dve klasické ktoré by ma prežili...

host - 232.22 (?), 19.3.2011 22:39

Dobrý večer, sekačku Bosh Rotak 37 mám už několik let, kupoval jsem jako novinku. Po třech měsících od zakoupení se vysypalo ložisko, záruka nebyla uznaná, prý se jedná o běžné opotřebení(po cca. 50 hodinách provozu). Oprava - nový motor = cena nové sekačky. Vadné ložisko(beze jména) se mě po drobné úpravě povedlo vyměnit za značkové.  Druhá věc je, že opravdu potřebuje dokonalé chlazení(malý motor s vysokým výkonem). Pod horním krytem je filtr přes který motor nasává vzduch, ten se po nějaké době zanese a je třeba ho vyčistit(povolit šroubky a kryt dát dolu). Jinak se začne motor přehřívat a začne vypínat tepelná ochrana, alespoň u mé sekačky, takže žádné roztavení plastů se zatím nekonalo. Nevím jak u nového modelu. Jinak spokojenost, poseká i přerostlou trávu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz