BDR 700

host - 77.50 (?)
25.2.2009 15:40

Nevim, jestli to bude údržbou - není problém sehnat držák na vrtačku, do kterýho se upne lišta a broušení jde rychle a snadno. Ostří jako meč. Lištovku jsem měl (starou rakouskou) a pokud si dobře vzpoomínám, tak strniště nebylo nikdy menší než nějaký cca 3, - 4 cm (podle druhu trávy), kromě případu, kdy byla tráva podehnilá (po přeplavení plochy), ležela a vzala se lištou proti. Pak strniště bylo do 1 cm, ake to je extrém, vyjímka.

Ad plastová okna: když se udělá povrchová úprava (tj. nejsou čistě bílá) a citlivé dělení, tak mi nevadí. Ono pořídit si dřevěná okna je pěkný, ale následná údržba (nátěry) není rozhodně neljevnější.

P.S.: Přístup firmy Al-ko. Tím že nenabízí lištovky na českém trhu (i když prodejny tu má), dává najevo asi opovržení tímto trhem. Vždyť by nebyl přece problém v případě zájmu je dovézt, nemusely by je mít na skladě, když poptávka není velká asi, jak by si představovali (tak by nebyla hned, ale třeba za 2 týdny), ale to je pro managment asi nepochopitelná věc. Podle mě to vypovídá o firmě docela dost - Jikov taky nabízí pořád dvoutakty, i když je in používat čtyřtakty z dovozu (o ceně opravy čtyřtaktu z dovozu převyšující i s prací cenu nového na sekačce jednoho velkého prodejce radši nemluvit - to je taky jeden z důvodů, proč čtyřtakt nechci)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 11.107 (?), 24.2.2009 20:13

Nebral bych moc v potaz jak vysoká je tráva, ale jak je hustá, protože stodvacítka řidina není bujná osmdesátka. Protahování posečené trávy mezi bubnama je problém sekaček, které mají nízký poměr rozdílu průměru mezi žacím diskem a průměrem unášecí nohy. Divili by jste se co sežere a v pohodě projde mezi bubny BDR 1200. Myslím si také, že pro vás bude nejvhodnější jednobubnovka. Počkal bych do konce měsíce března, třeba se objeví nějaká novinka.

host - 80.237 (?), 25.2.2009 10:34

Ještě mi dovolte vrátit se k diskuzi o něco výše o tom, proč se v ČR prodávají dnes téměř výhradně bubnové a ne lištové stroje.

Ono to bude asi fakt tou nechutí běžného uživatele věnovat více času údržbě více nožů na liště. Ta vysoká tráva je prostě téměř vždy useknuta!!!-ne utržena!!!  a padne na místě(předpokládáme odborně seřízený stroj),je s ní méně následné práce při dalším jemnějším rozhazování do nižších vrstev a co se týče strniště- tam opravdu platí, že kdo otáčí při sušení hráběmi tak je z výšky strniště u bubnu nešťastný. A s tím mechem to také platí.

Prohlížel jsem inter.stránky výrobce Al-ko a co nevidím-3typy lištových sekaček-jedna dokonce na dvojmontážích.Do naší země se ale s dovozem letos nepočítá-navykli jsme přemýšlet jen o rotačkách. Asi ti němci vědí co dělají a jejich trh si lišty žádá.  Aby to nebylo jako s plastovými okny-v ČR děsná móda ale v německu se jede zase opět ve dřevě!!!???

host - 77.50 (?), 25.2.2009 15:40

Nevim, jestli to bude údržbou - není problém sehnat držák na vrtačku, do kterýho se upne lišta a broušení jde rychle a snadno. Ostří jako meč. Lištovku jsem měl (starou rakouskou) a pokud si dobře vzpoomínám, tak strniště nebylo nikdy menší než nějaký cca 3, - 4 cm (podle druhu trávy), kromě případu, kdy byla tráva podehnilá (po přeplavení plochy), ležela a vzala se lištou proti. Pak strniště bylo do 1 cm, ake to je extrém, vyjímka.

Ad plastová okna: když se udělá povrchová úprava (tj. nejsou čistě bílá) a citlivé dělení, tak mi nevadí. Ono pořídit si dřevěná okna je pěkný, ale následná údržba (nátěry) není rozhodně neljevnější.

P.S.: Přístup firmy Al-ko. Tím že nenabízí lištovky na českém trhu (i když prodejny tu má), dává najevo asi opovržení tímto trhem. Vždyť by nebyl přece problém v případě zájmu je dovézt, nemusely by je mít na skladě, když poptávka není velká asi, jak by si představovali (tak by nebyla hned, ale třeba za 2 týdny), ale to je pro managment asi nepochopitelná věc. Podle mě to vypovídá o firmě docela dost - Jikov taky nabízí pořád dvoutakty, i když je in používat čtyřtakty z dovozu (o ceně opravy čtyřtaktu z dovozu převyšující i s prací cenu nového na sekačce jednoho velkého prodejce radši nemluvit - to je taky jeden z důvodů, proč čtyřtakt nechci)

host - 77.50 (?), 25.2.2009 15:43

Koukal jsem na video BDR 1200 i na specifikaci. Stroj pěknej, ale pro mě moc velký, nevyužil bych ho. Já potřebuju něco obratnějšího, objet stromy na zahradě atd, ne sekat obdélníkovou půl ha louku bez překážek

P.S.: Maximální výška trávy 1 m, při šířce záběru 120 cm - taky musí mezi bubnama taky protlačit slušný objem trávy.

host - 77.50 (?), 25.2.2009 15:44

pro 73.78 (?), 24.2.2009 19:36

Asi to tak bude nejlepší. Vzhledem k tomu, že značkový prodejce Jikovu má do konce března akci (možnost získat velmi zajímavý slevy), pořídím teď jen pohonnou jednotku s motorem 1447, v létě půjčim celou BDR 700 a pokud to bude OK, dokoupím dvoububen, pokud budou problémy, vemu žací BDR 550 adaptér.

host - 40.193 (?), 21.5.2009 23:21

Dobrý den. Přidám také zkušenosti s BDR 700. Tuto sekačku jsem zakoupil s motorem Jikov označení přesně nevím, ale obsah 133 cm a mohu říci, že tento motor s tím má velké problémy. Sekačku mám po generálce (výměně včech ložisek, řemene a nožů). Sekačka jinak seče krásně a strniště je nádherné oproti lištovce (samozřejmě musí být ostré nože). Pokud budete kupovat tuto sekačku tak jedině s motorem o výkonu 6 hp a více jinak budete litovat. Nezbývá mi ji buď prodat, nebo koupit silnější motor. Jinak s ní seču nebo se trápím denně seču trávu pro koně.   

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 174.65 (?), 22.5.2009 7:41
To je zvláštní. Já mám jikov iskra 1433, který má pouze 3,5 kW, a s touto sekačkou sekal velmi dobře, a to i když se přidíral. Teď jsem dokončil částečnou GO (válec pouze honován) a motor se, řekl bych, skoro fláká. Zeptám, se: Jak vysokou trávu sekáte?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz