Komatsu BCZ4500DW a BCZ4500CL

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
12.3.2009 10:08

Rozdíl je v systému připojení trubky na motor, antivibračním systému! Model DW je vybaven centrálním silentblokem v připojení k motoru (farmář), řidítka jsou na samostatné kostce. Model CL má "trubku" z plastu s držákem řidítek, s několika silentbloky (Profi). Motory jsou shodné, GZ45N.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 5.232 (?), 12.3.2009 8:40, zobrazeno: 6697x

Dobrý den,

Uvažuji o koupi nového křovinořezu pro udržbu pozemku cca3000 m2. Pozemek je z části zarostlý trávou a z části náletovými dřevinami do průměru 5cm. Po dlouhém výběru a zvažování pro a proti jsem vybral tyto dva ( BCZ4500DW KOMATSU a BCZ4500CL KOMATSU). Zajímalo by mě jaký je mezi nima rozdíl, protože dle podkladů co mám k dispozici jsem našel jenom rozdíl v ceně. Dále by mě zajímalo jestli jde pro tyto křovinořezy dokoupit pilový kotouč a jestli jde i používat. Mám na mysli to jestli je křovinořez na to stavěný, protože v předchozích diskuzí to u nějakých typů nešlo ačkoli výkon motoru by tomu odpovídal. Samozrejmě se nebraním i jinému výrobci a vím, že i některé příspěvky už na toto téma tady byly. Jaký by jste doporučili minimální výkon nového stroje. Proto prosím Vás zkušenější o radu můj cenový strop je do 13000 Kč. Děkuji za opovědi eda

host - 224.1 (?), 12.3.2009 8:49

podle mě by měl být rozdíl v rukojeti... CL je bike rukojeť (řidítka) DW držadlo... zavolejte si do V-GARDENu, jinak Komatsu Zenoah je dobrá volba... venca

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 12.3.2009 10:08

Rozdíl je v systému připojení trubky na motor, antivibračním systému! Model DW je vybaven centrálním silentblokem v připojení k motoru (farmář), řidítka jsou na samostatné kostce. Model CL má "trubku" z plastu s držákem řidítek, s několika silentbloky (Profi). Motory jsou shodné, GZ45N.

host - 5.232 (?), 12.3.2009 10:15

Děkuji všem za odpovědi nevíte něco o používání pilového kotouče. Díky

host - 216.69 (?), 12.3.2009 13:07
Pilový kotouč je původně určen na prořezávku mladých stromků, křů s průměrem do třech cm. Při prořezávce tak velkých průměrů se na úhlovou převodovku namontuje přípravek, který zajišťuje aby nás kotouč nemohl tzv. kopnout. Tak tolik teorie. V praxi se namontuje holý kotouč, který čím je větší, tím je lepší a mydlí se kolem sebe vše možné i nemožné. Přesto jsem ještě neviděl rozbitou převodovku používáním kotouče (80z.) a to jakýmkoliv způsobem. Viděl jsem ale již několikrát zkroucenou náhonovou hřídel, která vypadala tak jako by jste násilím natáhli pružinu, až se již nedokáže sama vrátit zpět. Křovinořez měl výkon 3,5kw a namontovaný třízub. Obsluhující tvrdil že narazil na skrytý zdravý pařízek. Kupodivu převodovka i nyní přežila. Převodovky jsem měnil jen proto, že neměli mazání a to už ať z důvodu že obsluze mazání vyteklo špatnou montáží nástroje, nebo doslova žádnou údržbou. Myslím si, že některé firmy z bezpečnostních důvodů nedoporučují práci s 80ti zubím kotoučem protože na převodovku nelze namontovat přípravek k těmto účelům.

host - 5.232 (?), 13.3.2009 7:37

Děkuji všem za odpovědi ještě jednou všechno pořádně zvážím. eda

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.3.2009 15:28

On se tam ten kovový kryt dává také pro to, aby se obsluha mohla o něj opřít a pomoci tak kotouči do řezu! Zejména u větších průměrů stromků. Pilových kotoučů se atké dodává celá řada, rohodující je tvar a počet zubů.  Na lesnické prořezávky a slabé probírky se používá kotouč EIA se zuby podobnýmy jako u řetězu pily. Viděl jsem i kotouč od Italů s nanýtovaným řetězem!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz