Baterie do traktůrku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 157.105 (?), 11.6.2006 8:52, zobrazeno: 13882x
Ahoj,
prosím o radu. Mám zahradní traktůrek a včera se mi ho nepodařilo nastartovat. Otočím klíčkem a udělá to jen crrrrr. Světla svítí, ale motor se neroztočí. Takže to asi šacuju na baterii. Zkusil jsem jí dát na pár hodin na nabíječku, ale vůbec to nepomohlo. Už je stará cirka 3 roky, takže už je asi na čase pořídit novou. Chtěl jsem se zeptat na parametry takovýchto baterií. Protože ona je o dost menší, než ta, co mám v autě a jediné co je na ní uvedeno je U1R9. Taky by mne zajímalo, kolik taková věc asi stojí. Díky za radu Jarda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.101 (?), 11.6.2006 14:12
A to crrrr nejde náhodou ze startéru? Kdyby byly slabá baterka, tak se bude snažit otočit motorem a budeš slyšet slabé otáčky. Takové to huu huu huu. Pokud to dělá crrr tak je buď velmi slabá baterka, tedy tak slabá, že ani pořádně nevysune pastorek do věnce, anebo je v háji vidlička, která pastorek vysouvá. Baterka stará tři roky zas tak stará není, ale záleží jakou měla údržbu. Pokud jsi ji na nabíječce nabil a pastorek se nevysouvá a přitom startér se točí-to je pravděpodobně to crrrrr, tak bych to typoval nejspíš na oběhanou vidličku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
sepaby - (2), 23.6.2006 21:37
v zásadě je pravda co napsal kolega ,ale htím hu hu moc nesouhlasím dost často to dělá špatná vůle ventilů. Pokavaď je špatná tak motor neroztočí ani baterka z traktoru
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.101 (?), 2.7.2006 15:40
Jenomže ventily se nerozštelujou z večera do rána.
|
|
 |
|
 |
 |
|
sepaby - (2), 2.7.2006 18:57
to je pravda je to postupné,ale pořád to jde nastartovat až najednou je konec. Ještě bych zkusil solenoid. je to vlastně takové relé, najdete ho většinou někde poblíž baterky.Když půjdete zpět po kabelu od starteru (větsinou červený tlustý)k baterce tak na něj narazíte.Nejjednodušší je ho spojit nakrátko, pokud se začne točit starter tak je to jasné.Zkuste taky připojit jinou baterku ,třeba z auta
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.105 (?), 3.7.2006 10:41
Tak jsem tam připojil baterii z auta a traktor hnedle nastartoval. Takže je baterka v traktůrku v háji. Nevíte někdo kolik asi stojí baterie do traktůrku. Je taková menší než do auta, ale je taky na 12V. Díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.101 (?), 4.7.2006 15:17
Poslechni, nechci být vulgární, ale odborníci jako ty by snad měli chodit do servisu i když jim dojde benzín. Sháníš baterku a kritérium je pro tebe malá-velká-jako do auta... Pořádně si tu starou prohlédni. Měl bys na ní najít údaje o napětí. Pokud je nenajdeš tak aspoň spočítej články. Třeba podle počtu těch štuplíků nahoře. Tři články=6V, šest článků=12V. Potom bys tam měl najít údaj o kapacitě akumulátoru. Typuju, že na tom tvém by to mohlo být 30-40Ah. Takže abych to shrnul. Kup se stejnou, nebo s vyšší kapacitou. Rozměrově tak, aby se ti vešla do kastlíku nebo na určené místo. A hlavně na stejné napětí. Při koupi se zeptej, jestli je nalitá a naformovaná. Mělo by to být samozřejmé. Mělo... Pokud si netroufáš koupit aku ani podle této kuchařky, požádej souseda, nebo prostě přines tu starou baterku do kšeftu a oni už ti nějakou vyberou.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|