Alko BC4125 - má to cenu opravovat?
|
|
 |
 |
host - 153.134 (?) 18.10.2011 22:11
Zdravím,
chtěl bych jen připojit příspěvek po sezóně s Jonseredem BC2235, jsem velmi spokojen, je s ním úplně jiná práce jak s Alkem, hlavně to není takové neergonomické,,heblo" a výkonově je taky úplně jinde. Káždému, kdo by si chtěl kupovat křovinořez mohu teď po mých zkušenostech doporučit, ať si raději připlatí... Jo a když Vás bude prodejce přesvědčovat na koupi nějakého typu, tak si to hodně nechte projít hlavou, protože na tom konkrétním doporučovaném má většinou největší vývar - teda pokud to není zrovna dobrý známý.
A ještě jedna poznámka: Nevím jak probíhá vývoj a testování výrobků a-la Alko a pod, ale tvar řidítek u BC4125 musel navrhnout nějaký křivoruký, měl jsem z nich vždycky křivici... To Jonsered je jiné kafe.
obr
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 242.128 (?), 15.6.2011 10:03
Dobrý den,
pan A.W. asi udeřil hřebíček na hlavičku a chci připojit ještě něco k tomu, jak jsem ten motor zadřel. Asi určitě to byla i moje chyba, ne-že bych použil nesprávnou směs (málo oleje), ale spíš způsobem sečení. K poruše došlo když jsem sekl trojzubcem vyšší trávu a tehdy asi docházelo k přetáčení motoru, protože trojzub má výrazně menší odpor při sečení než struna. Jak tak o tom přemýšlím, tak to bylo podporováno mnou, když už byl nůž tupější, tak o to déle jsem držel křoviňák v otáčkách a ten dostával zabrat (několikrát jsem ho sice lízl v přestávkách flexou...).Možná kdybych byl kuřák a přestávky byly delší... No, je to pro mne poučení pro příště a třeba ta zkušenost pomůže i někomu jinému.
Zdravím - obr
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.117 (?), 7.9.2011 15:57
Dobrý den,
rád bych připojil svoji zkušenost se jmenovaným křovinořezem, mám ho asi tři měsíce a ikdyž používám doporučovanou směs oleje a benzínu došlo k zadření motoru, při reklamaci mi bylo sděleno, že jsem motor málo mazal a je zamítnuta, doporučena oprava tj.výměna pístu, kroužků... Výrobek byl zakoupen v prodejně Bauhaus...
Zdravím Tonda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 101.220 (?), 6.10.2011 15:24
Dobrý den,
opět zdraví Tonda, má anabáze pokračujr, servis nemá náhradní díly ani po měsíci, vše bude trvat ještě další asi tři, trošku divný přístup servisu k zákazníkovi, takže pozor na značku Alko. Zdraví Tonda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.252 (?), 10.10.2011 20:52
Hm vítejte zpátky na zemi. Jsem zvědavý co budou dělat chudáci se sekačkami- vítězi jarních testů až se začnou sypat... Ne teď nemyslím motory B&S a Honda, ale ten zbytek made in al-ko. Před deseti lety jsme na servisu peskovali co to ti taliáni zase vyrobili (alko), dnes už jsou na pořadu dne frantíci (homelite), číňani, ale taliáni s číňanama dohromady to je teda dílo. Za ty prachy- nekupte to. Ostatním se platí jen za značky. Ale kdeže... Víte že sklady plné ND taky něco stojí?
Držím palce všem spokojeným majitelům všemožných Alk a přeju pevné nervy s jejich servisy a ať je potřebují co možná nejméně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.252 (?), 10.10.2011 21:28
Nevíte někdo co to Mtf namontoval do Castelů či čehoto za motory prý B&S se dvířkama co mají packy vzduchového filtru zepředu (Quantum má packy dole), papírovým filtrem užším než mají běžně 5-6hp (625-675), ale není to Sprint ani Quattro s molitanem? Ještě jsem to neviděl ale popis sem slyšel asi od pěti zákazníků ale ještě jsem ten zázrak neviděl.
Omlouvám se netýká se to AlKa ale nechtěl sem zakládat nové vlákno
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.134 (?), 18.10.2011 22:11
Zdravím,
chtěl bych jen připojit příspěvek po sezóně s Jonseredem BC2235, jsem velmi spokojen, je s ním úplně jiná práce jak s Alkem, hlavně to není takové neergonomické,,heblo" a výkonově je taky úplně jinde. Káždému, kdo by si chtěl kupovat křovinořez mohu teď po mých zkušenostech doporučit, ať si raději připlatí... Jo a když Vás bude prodejce přesvědčovat na koupi nějakého typu, tak si to hodně nechte projít hlavou, protože na tom konkrétním doporučovaném má většinou největší vývar - teda pokud to není zrovna dobrý známý.
A ještě jedna poznámka: Nevím jak probíhá vývoj a testování výrobků a-la Alko a pod, ale tvar řidítek u BC4125 musel navrhnout nějaký křivoruký, měl jsem z nich vždycky křivici... To Jonsered je jiné kafe.
obr
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|