Zdravím,
mám zkušenost pouze se 4700BRV. Sekačka je opravdu vyšší hobby třída. Všechny funkční části jsou z kovu, seču s ní opravdu rád. Trochu mě dokonce mrzí že ráda seče i moje žena a sekačku mi bere 
Motor mám 161cmDOV. Motor je velmi silný pro tenhle záběr. Když je plný koš, sekačka se nedusí, ale klidně "mulčuje". Nastartuje ho i moje křehká žena. Daní za DOV technoogii je vyšší citlivost motoru na údržbu. Staré SV motory jsou hlučné, slabší ale nezničitelné. DOV motory zase poskytnou kultivovanější chod a vyšší výkon. Honda je dle mého názoru lepší, ale Alko podvozky jsou osazovány Honda motory vyráběné pouze v licenci. Takže žádný origoš Honda.
Sekačku mám novou, seču s ní první sezónu, takže žádné relevantní poznatky o spolehlivosti vám neposkytnu.
Při výběru sekačky jsem variátor ignoroval, nikdy předtím jsem ho neměl. Musím říct že je to silně návyková věc která značně zvyšuje komfort sečení.
To, že Powerline je lepší než Silverline vám potrvdí každý. Je jen otázkou jestli za to jste ochotná připlatit.