Vlastní výroba nástrahy na slimáky

host - 28.103 (?)
27.9.2021 9:10

Já se slimáky problém ve foliáku nemám. Zabydleli se mi v něm ropuchy =). Teď jsem zjistil, že ropuchy žerou slimáky...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 204.6 (?), 15.7.2021 18:10

Je to důsledek posledních dvou týdnů. V červnu hlávky ožrané nebyly, poctivým sběrem v kombinaci s pivními pastmi jsem slimáky držel dál od záhonu. Teď už je zelí atraktivnější, než pivo.

host - 28.103 (?), 15.7.2021 18:28

Já jsem na kompost vyhodil spodní listy od salátů a ta smečka slimáků, co se tam objevila...

Napočítal jsem jich 64

host - 60.217 (?), 15.7.2021 19:48

Se slimáky mám také problém. V úterý jsem vysazoval sazenice květáků a dal jsem je do takových límců z kelímků od jogurtu. Okolo jsem nasypal dusíkaté vápno, které by snad mělo slimáky zabíjet. Je to jed, ale mám květáky zakryté tunelem, takže se tam žádné zvířectvo nedostane. Uvidím jak to dopadne.

Vladimír

Květáky Beta
Květáky Beta

host - 28.103 (?), 27.9.2021 9:10

Já se slimáky problém ve foliáku nemám. Zabydleli se mi v něm ropuchy =). Teď jsem zjistil, že ropuchy žerou slimáky...

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 99.186 (?), 16.7.2021 0:21

Chodím již 2 měsíce ráno a večer sbírat. Plocha malá cca 600m2 a denní úlovek minimálně 100 kousků. Já jich tedy nasbíral dobrých 6000 kousků a nemá to konce. Nemám povahu je vraždit a tak je sbírám s igeliťákem v ruce a když jich tam je cca 20 udělám uzel a další pytlík a to vše do velkého pytlíku a do popelnice. Dělali se mi na ruce boláky, něco jako spálenina. Uvažoval jsem i o možné reakci po očkování, ale nyní si myslím, že se mi trochu slizu dostane na ruku a ten sliz je asi pěkné svinstvo a hned řeknu proč. Strašně mi začala smrdět popelnice. Voda kua a jak se tam dostala? Asi z rostlin, které tam občas dám. Tak umyju popelnici a nechám vyschnout a za týden zase ta smradlavá voda. Jak dávám ty slimáky do popelnice oni jak slizují, tak sliz prožere ty 2 igeliťáky a vyteče to do popelnice. Tak to je sakra humus, že ten sliz projde dvojitým igelitem...

Vám již zbývá jediné, protože ostatní babské rady jsou k ničemu. Zkoušel jsem vše možné a zelenina sežraná.  Máte k tomu asi i podmínky. Ty kačeny. Pořídit 2,4 kousky a vidělo by se co dokážou. Na yut je toho plno a mě zaujal tento, obyčejné kačenky.

Granule jsem použil asi jen 5x a pouze pro jednotlivé rostliny, které jsem potřeboval. Mám doma kočky a neumím si představit, kolik granulí bych spotřeboval a zamořil si pozemek. Ty slimáci chcípají 6 hodin a sliní a ty granule co tam jsou jsou částečně poslizovaný a stanou se neúčinný.

Tak ať se daří v tomto roce, kdy nám slimáco ničí úrody.

host - 114.184 (?), 16.7.2021 8:39

Tu reakci na očkování mám také, ale jen na jednom prstu. Za vším slimáky nehledejte. Já na ně používám nůž, v popelnici nemám tolik místa a je to rychlejší, praktičtější. Život je nekonečný boj.

host - 243.226 (?), 2.1.2022 12:21

Slimáci přejí všem mnoho štěstí v roce 2022. Foceno včera v 18 hodin večer.  A to bylo v pondělí -12°C a žádný sníh.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz