Chodím již 2 měsíce ráno a večer sbírat. Plocha malá cca 600m2 a denní úlovek minimálně 100 kousků. Já jich tedy nasbíral dobrých 6000 kousků a nemá to konce. Nemám povahu je vraždit a tak je sbírám s igeliťákem v ruce a když jich tam je cca 20 udělám uzel a další pytlík a to vše do velkého pytlíku a do popelnice. Dělali se mi na ruce boláky, něco jako spálenina. Uvažoval jsem i o možné reakci po očkování, ale nyní si myslím, že se mi trochu slizu dostane na ruku a ten sliz je asi pěkné svinstvo a hned řeknu proč. Strašně mi začala smrdět popelnice. Voda kua a jak se tam dostala? Asi z rostlin, které tam občas dám. Tak umyju popelnici a nechám vyschnout a za týden zase ta smradlavá voda. Jak dávám ty slimáky do popelnice oni jak slizují, tak sliz prožere ty 2 igeliťáky a vyteče to do popelnice. Tak to je sakra humus, že ten sliz projde dvojitým igelitem...
Vám již zbývá jediné, protože ostatní babské rady jsou k ničemu. Zkoušel jsem vše možné a zelenina sežraná. Máte k tomu asi i podmínky. Ty kačeny. Pořídit 2,4 kousky a vidělo by se co dokážou. Na yut je toho plno a mě zaujal tento, obyčejné kačenky.
Granule jsem použil asi jen 5x a pouze pro jednotlivé rostliny, které jsem potřeboval. Mám doma kočky a neumím si představit, kolik granulí bych spotřeboval a zamořil si pozemek. Ty slimáci chcípají 6 hodin a sliní a ty granule co tam jsou jsou částečně poslizovaný a stanou se neúčinný.
Tak ať se daří v tomto roce, kdy nám slimáco ničí úrody.