salix caprea

host - 126.48 (?)
29.6.2012 11:14

Vrbičku jsem si koupila cca před 6 lety.Dosti jsem se s ní natrápila, nevím čím to je, ale jeden rok je nádherná a druhý rok je světlá, má pokroucené listy apod.. Já bych ji přece jen zkusila zachránit. Hodně bych ji zalila, přihnojila a event. postříkala proti škůdcům Já jsem letos použila, protože se mi na ní objevily mšice, mospilan. Mšice byly do týdne pryč, vrba je nádherná, obrovská, veliká a široká koule. Je dominantou předzahrádky a to musím říci, že tam není půda nic moc. Ještě jsem ji ke konci léta minulý rok zespodu vybrala všechny suché větvičky. Takže, abych to shrnula. Tuto vrbu mají i jiní na vesnici, kde máme chalupu a také jsem si všimla, že ji každý rok nemají stejně pěknou. Prostě možná některý rok nevyhovuje počasí. Já bych se pokusila ji zachránit, protože tyto rostliny - stromky jsou hodně životaschopné a Vy ji máte krátko.  Kdyby ta Vaše byla mrtvá, tak časem zjistíte, že jsou větve tvrdé a ulamují se už jen při doteku.  Časem dejte vědět. Zdravím. Jarka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 232.212 (?), 7.5.2008 9:21
asi pred mesiacom som si zakupila salix caprea pendulu v posledných dnoch začali na nej žltnuť a opadávať listy možete mi prosim poradiť čo s tým urobiť

host - 217.154 (?), 14.5.2009 14:27

mame take salix caprea zacali nam hnednout konce listu ty mensi do pulky diky za radu.

host - 32.65 (?), 12.7.2009 22:44

Prosím o radu: Na jaře jsme si koupili salix caprea naroubovanou na metrovém kmínku. Větve měla dlouhé asi 50 cm. Nyní se větve růstem prodloužily, ale zároveń se listy od středu větví k jejich koncům postupně zvětšily. Na roubu jsou tedy současně listy cca 2 cm u koruny a cca 8 cm na koncích metrových větviček. Nevypadá to hezky, co mám dělat, aby se listy směrem ke konci větviček nezvětšovaly? Děkuji za odpověď. E.A.

matkoo - (7) - 29.200 (?), 24.4.2012 22:50

Priatelia, mam problem s touto vrbou tiez... Kupil som ju cca pred mesiacom, hned som ju zasadil, mala uz "kocicky". Zial odvtedy sa nijak nezmenila, akurat par "kociciek" opadalo. Nerasi listy, nic sa nedeje. Mam blby pocit, ze je po nej :-(

Neviete prosim poradit? Podu mam skor mokrejsiu.

Vdaka
Martin

host - 126.48 (?), 29.6.2012 11:14

Vrbičku jsem si koupila cca před 6 lety.Dosti jsem se s ní natrápila, nevím čím to je, ale jeden rok je nádherná a druhý rok je světlá, má pokroucené listy apod.. Já bych ji přece jen zkusila zachránit. Hodně bych ji zalila, přihnojila a event. postříkala proti škůdcům Já jsem letos použila, protože se mi na ní objevily mšice, mospilan. Mšice byly do týdne pryč, vrba je nádherná, obrovská, veliká a široká koule. Je dominantou předzahrádky a to musím říci, že tam není půda nic moc. Ještě jsem ji ke konci léta minulý rok zespodu vybrala všechny suché větvičky. Takže, abych to shrnula. Tuto vrbu mají i jiní na vesnici, kde máme chalupu a také jsem si všimla, že ji každý rok nemají stejně pěknou. Prostě možná některý rok nevyhovuje počasí. Já bych se pokusila ji zachránit, protože tyto rostliny - stromky jsou hodně životaschopné a Vy ji máte krátko.  Kdyby ta Vaše byla mrtvá, tak časem zjistíte, že jsou větve tvrdé a ulamují se už jen při doteku.  Časem dejte vědět. Zdravím. Jarka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?21:24
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz