Asi vás moje odpověď moc neuspokojí... Rují je spousta druhů - některé kultivary vlasy nevytvářejí. Já mám na zahradě 5 druhů, které se zdánlivě liší jen barvou listů. Tři z nich jsou "vlasaté", další dva ne.
Dobrý den, mám na zahradě Ruj vlasatou, každý rok kvete, ale po odkvětu se na ní neudělají " vlasy ", ale odvetlé květy opadají. Nevíte někdo, co jí chybí? Díky.
Asi vás moje odpověď moc neuspokojí... Rují je spousta druhů - některé kultivary vlasy nevytvářejí. Já mám na zahradě 5 druhů, které se zdánlivě liší jen barvou listů. Tři z nich jsou "vlasaté", další dva ne.
Tohle je docela zvláštní. Měla jsem zato, že když si koupím ruj vlasatou, tak by měla mít vlasy. Nevíte, jaké druhy jsou ty vaše bezvlasé? Ta moje bezvlasá je cotinus coggygria royal parple.
Já si to myslela také, kupovala jsem ji v malém zahradnictví, pán jich tam měl hodně, ale neměl je popsané, znala jsem ji od vidění, tak jsem si jednu vzala, vůbec mě nenapadlo, že může být i druh bez vlasů. Hezký den L.T.
My máme také tento výše uvedený kultivar a taktéž plešouna, již 3 roky. Takže pravděpodobně jsme koupili né ruj vlasatou, ale obyčejný červený listnantý keřík. Můžete mi, prosím, někdo napsat, jak se jmenuje kultivar vlasaté?
Podle mých zkušeností jsou nejvlasatější zelenolisté typy rují (buď původní druh, nebo odrůda Young Lady anebo Green Fountain); červenolistá Royal Purple a žlutolistá Golden Spirit sice vlasatě vykvetou, ale při odkvětu zase "vyplešatí" (asi netvoří plody anebo jen v malém množství?) - zato jsou po celou vegetační dobu podstatně výrazněji barevně olistěné. Prostě nemůžete mít u všeho všechno. (anebo: nikdo není dokonalý:-)). Josef.
tak to je v háji. v sobotu jsem koupila ruj s červenými listy. taktéž bez popisky. jsem zvědavá jak to s ní dopadne... má asi 30 cm, za kolik let by mohla začít kvést?