Ruj vlasatá

host - 216.107 (?)
22.5.2009 23:00

Žádná ruj není plešoun!

Aby kvetla a měla vlasy, musí se min. 1x za měsíc přihnojit (březen - září), úplně stačí obyčejný Cererit, lepší je granulovaný kravský hnůj.

Původně ani mně nekvetla a prvních pět let neměla ani vlasy, ale zjistil jsem, že vlasy se vytvářejí až na tříletých větvích, zato v takovém množství, že se ohýbají k zemi. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 23.194 (?), 8.9.2008 13:55

Prosím, poraďte. Mám na zahradě ruj zelenou a červenou. Nejdříve u zelené a teď i u té červené začaly se svěšet a usychat listy od vršků a to pouze některé výhony. Nic na listech není. Je to přemokřené či naopak málo zalité či co? Všem děkuji za radu. Nerada bych o ně přišla.

host - 2.142 (?), 1.8.2009 23:14

Dobry den mám stejný problem, měla jsem zlatou ruj a červenou u té zlaté mi zacli zasychat vršky listu, až uschla uplně, čekala jsem že na jaře obrazi, ale bohužel se nekonalo.A ted mám ten stejný problem i s tou červenou obávám se že to bude stejné jako s tou žlutou.Všem moc děkuji za radu.Nerada bych o ni přišla.

host - 161.178 (?), 8.9.2009 16:15

Zdravím, právě včera jsem vysadila ruj vlasatou (royal purple) a ted jem se na netu dočetla, že vyžaduje "chráněné" stanoviště. Já ji vysadila solitérně do prostoru, tak to jsem asi neudělala nejlépe, co? SLuníčko by na ní mělo svítit celý den, což jí vyhovuje, ale bohužel bude na ní i foukat. Poradíte, co s tím? Dát ji jinam by byl maličko problém (i když ne neřešitelný), ale co kdybych k ní ještě něco vysadila, pomohlo by to? A co byste mi doporučili? Budeme na ni koukat z terasy, tak aby to bylo hezké;-) Děkuji moc za vaše dporučení. Šárka

host - 49.39 (?), 8.9.2009 16:57

Není nijak zvlášť náročná na chráněné stanoviště - pokud tedy nebydlíte třeba na Sněžce. nepíšete lokalitu, nadmořskou výšku, orientaci vůči světovým stranám... Foukat bude - jste úplně jako na vidrholci?

Porozhlédněte se po okolí, jestli ji u Vás někdo má anebo ne; není to nijak vzácně pěstovaná dřevina, abyste ji nemohla najít ve svém okolí.

Josef.

host - 161.178 (?), 9.9.2009 11:09

Děkuji za bleskovou odpověď:-) Lokalita je Vinařice u Kladna, takže cca 400 m n.m., ale maličko vidrholec to je (vyvýšená planina), orientace vůči světovým stranám je taková, že růj je uprostřed trávníku, takže nevím jak to specifikovat, sluníčko na ní bude svítit celý den a vítr má šanci také ze všech stran:-(Mám k ní něco ještě vysadit? Napadlo mě 2x Komule Davidova (1.ze SZ a 2. z JZ strany,  těším se na motýlky) nebo by se k ní hodilo něco jiného?? Děkuji.

host - 180.2 (?), 9.9.2009 12:19

Dobrý den. Pan Josef Vám zřejmě napíše, ale za sebe uvedu, že případné komule jsou nesrovnatelně náročnější, než vysazená Ruj. Ale u Kladna to bude všechno v pohodě, máte tam tepla dost. Snese dost sucho. Vítr nevadí, spíš ku prospěchu. Všechno v pohodě. Stanislaw

host - 49.39 (?), 9.9.2009 18:16

Naprosto souhlasím se Stanislawem.

Josef.

host - 216.107 (?), 22.5.2009 23:00

Žádná ruj není plešoun!

Aby kvetla a měla vlasy, musí se min. 1x za měsíc přihnojit (březen - září), úplně stačí obyčejný Cererit, lepší je granulovaný kravský hnůj.

Původně ani mně nekvetla a prvních pět let neměla ani vlasy, ale zjistil jsem, že vlasy se vytvářejí až na tříletých větvích, zato v takovém množství, že se ohýbají k zemi. 

host - 4.246 (?), 10.8.2009 14:10

Mám 4 druhy Růje, zelené jsou nádherně vlasaté, červená Royal Purple 4 roky nic a letos nádherně vlasatá, skoro tak, jako jsou ty zelené. Pak mám druhý rok zelenou s velikými listy - ta zatím nic a žlutou - ta nějak málo přirůstá a nekvete. Myslím, že je to otázka času a že vás ta vaše taky překvapí krásnými vlásky. Dáša

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz