nekonečná likvidace škumpy
|
|
|
|
host - 204.34 (?) 14.10.2008 18:41
Běžně pěstované škumpy jsou nebezpečné jen pro zvlášť citlivé osoby.
Opravdu jedovaté škumpy velmi výjimečně pěstují v některých botanických zahradách a mají je důkladně ohrazené, aby se z nim běžný návštěvník nemohl dostat.
Nedémonizujte škumpy. Josef.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.34 (?), 14.10.2008 18:41
Běžně pěstované škumpy jsou nebezpečné jen pro zvlášť citlivé osoby.
Opravdu jedovaté škumpy velmi výjimečně pěstují v některých botanických zahradách a mají je důkladně ohrazené, aby se z nim běžný návštěvník nemohl dostat.
Nedémonizujte škumpy. Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 48.26 (?), 14.10.2008 19:57
My máme škumpu taky na zahradě, barva nádherná.Ten megadeštník není špatný nápad.My už ji máme asi 4-5 m vysokou, šířka koruny 5-6 m, stáří cca 15 let.Existují kultivary s,,vystřihovanými" listy, naštěstí odnožují méně, ale také slaběji rostou.My ji máme na školní zahradě, roční přírůstek 5-10 cm, výžka 2-3 m, připadá mi furt stejná.
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.9 (?), 25.5.2022 16:01
Dobrý den!
Je jen jediný způsob, jak se škumpy zbavit. Roudop nepomůže!
GARLEN 4EC (Škumpu uříznout u země a řez několikrát za sezonu natřít, event. navrtat a do děr vlít přípravek) a samozřejmě sekat znovu a znovu vyrůstající výhony. Ale pozor! Pokud je nespálíte v ohni nebo nevhodíte do popelnice, ale jen tak pohodíte na kompost, vyraší vám znovu tam, kde to budete čekat nejmíň. Je to nebezpečný nezmar. Krásný strom či keř, ale velmi zákeřně jedovatý. Hlavně pro malé děti.
Jarda
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.220 (?), 22.10.2008 10:54
Paní Zuzano dobrý den,
nevím, nakolik je dotaz ještě aktuální. Zkuste přípravek GARLON 4EC.
Hodně štěstí. Luboš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 179.181 (?), 18.1.2009 17:05
Použil sem silnější dávku randabu, ktery sem nastříkal jen na listy.Asi za 14 dní listy oschli, a na podzim už byl uschlý i kmen který se dal zlomit.Pokud uřežete brzo tak znova obraší.Já sem ho zlikvidoval během roku.Doporučil bych postříkat na jaře jak bude mít listy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 217.52 (?), 5.6.2009 12:01
Protože je škumpa na podzim krásná a věděla jsem o jejím agresivním rozrůstání, zasadila jsem ji do květináče (ani ne moc velkého) a každoročně ji přesazuji do o trochu většího a mám po starostech. Přes zimu nedávám květináč do země, nechám ji volně stát na zahradě a přesto nezmrzne. Mohu jen doporučit. Ivana
|
|
|
|
|
|
|
|