Magnolie - pěstování a střihání
|
|
|
|
host - 149.66 (?) 7.11.2008 8:54
Magnolie se z důvodu rozkošatění nebo násady na kvetení zásadně nestříhá!!! Řez u magnolie se provádí pouze z důvodu odstranění suchých větví nebo když nám přerůstá do nežádoucího prostoru. Snáší řez v každém období. Já jej provádím po odkvětu a rány ošetřím stromovým balzámem.
Podotýkám, že dnes se prodávají magnolie s menším vzrůstem pro ty, kdo jsou nějak v zahradě prostorově omezeni. Naše školky je dováží, tuším z Holandska. Je pravda, že i květy jsou menší.
Dále bych chtěl podotknout, že magnolie nasazuje na květ již v létě
Jadrný
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.160 (?), 3.11.2008 0:32
Mam Magnolii stellatu a magnolii stellatu rosea-nádherně kvetou hvězdicovitymi bilymi a něžně ružovymi květy tak začatkem dubna, špatně obrustaji když jsem zastřihnul.Mam je už 7 let, jsou asi 2m vysoke a tak metr na široke.Už moc nerostou zato bohatě kvetou.Mnoho zdaru.Franz
|
|
|
|
|
|
|
host - 149.66 (?), 7.11.2008 8:54
Magnolie se z důvodu rozkošatění nebo násady na kvetení zásadně nestříhá!!! Řez u magnolie se provádí pouze z důvodu odstranění suchých větví nebo když nám přerůstá do nežádoucího prostoru. Snáší řez v každém období. Já jej provádím po odkvětu a rány ošetřím stromovým balzámem.
Podotýkám, že dnes se prodávají magnolie s menším vzrůstem pro ty, kdo jsou nějak v zahradě prostorově omezeni. Naše školky je dováží, tuším z Holandska. Je pravda, že i květy jsou menší.
Dále bych chtěl podotknout, že magnolie nasazuje na květ již v létě
Jadrný
|
|
|
|
|
|
|
host - 70.240 (?), 24.12.2008 15:21
Prosím o radu ohledně přesazení asi 5 ti letého stromu magnolie.děkuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 106.106 (?), 12.5.2010 13:06
Alžběta, tak tomu nerozumim jeden píše stříhat druhý nestříhat, tak nevím
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.113 (?), 13.8.2010 10:04
ja mam magnolii 2 roky a ted pred mesicem jsem ji musela, kvuli prostoru, ostrihat po nove vyhonky a ted mi nadherne ty nove vyhonky kvetou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.202 (?), 13.8.2010 15:05
Dobrý den! Stříhat-nestříhat, také mě to zajímalo. Máme dvě velké magnolie, jednu fialovou a druhou bílou cca 15 let a nikdy jsme je nestříhali. Akorát během roku občas zakrátím drobné větve, které zasahují do cesty, pěšiny. Magnolie mají bohaté koruny a kvetou nám každoročně. Letos nám kvetou podruhé. Roman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 17.8.2010 21:22
Přesně tak, v literatuře je nestříhat - je náchylná na plísňové choroby, které ji řeznou ranou můžou infikovat. A už vůbec ne, aby víc kvetla. Magnolie kvete tím víc, čím je starší. Já mám magnolií 5 a nestříhám nic. Šestou mi štěňata zakrátila z metru dvaceti na dvacet centimetrů - a bylo po ní, přesto, že jsem ji zarovnala nůžkama a zavoskovala, už neopučela Tchánům ji vandalové polámali, další rok vyhnala plno dlouhých prutů a oni si pochvalovali, jak se hezky rozkošatila. No nevím, z hezkého stromku je pometlo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 17.8.2010 22:30
|
|