Kdo mi prosím poradí jaký zajímavý stromek si koupit do předzahrádky? Musí být užší, není tam moc místa.Slunce od 10 hodin dopoledne až do večera. Moc děkuji
Moc vám děkuji za nabídky, jilm mám vzadu na zahradě, cornus, jen controversa kousek od volného místa.Sakura nadělá na jaře nepořádek, tan platan okouknu jak vypadá. Co si myslíte o Liriodenronu tulipifera,,Fastigiatum"?
Zkuste se podívat na web na carpinus betulus monumentalis. U nás se dá najít zahradnictví, kde je hustý 40cm v průměru a cca 50cm vysoký za pár stovek.
Zkuste se podívat po Acer rubrum Green Pillar. Bude to asi v CZ horší ale vřele doporučuji, je to opravdu sloup. Jinak jako náhrady jilm wredei ano, habr monumentalis ano ale jilm časem rozšiřuje korunu, Liriodendron i kultivar fastigiata je později velmi velký strom, podobně platanus acerifolia alphens globe utváří korunu o průměru až 6 m (třeba v Londýně).
Ještě k bukům: golden dawyck je dobrá volba ale může mít i 4 m v průměru a 16 m do výšky, var. purpurea je o něco menší. Další červený sloupovitý buk je fagus sylvatica red obelisk. Je o něco menší než dawyck purpurea. A odkaz na jedine foto acer rubrum green pillar co jsem našel: http://www.szkolkarstwo.pl/article.php?id=227