Lípa - ořez

host - 206.169 (?)
22.1.2013 10:38

S tím předpisem o minimálním odstupu je to zajímavá myšlenka, možná by to chtělo navrhnout některému z europoslanců. Možná by tento předpis mohl řešit i případné zakřivení kmene a osobně navrhuji uzákonit i to, že pokud bude mít lípa více než 7000 listů, je nutno ji okamžitě pokácet.

Zdeněk

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 206.169 (?), 22.1.2013 10:38

S tím předpisem o minimálním odstupu je to zajímavá myšlenka, možná by to chtělo navrhnout některému z europoslanců. Možná by tento předpis mohl řešit i případné zakřivení kmene a osobně navrhuji uzákonit i to, že pokud bude mít lípa více než 7000 listů, je nutno ji okamžitě pokácet.

Zdeněk

host - 220.186 (?), 22.1.2013 15:46

Zřejmě asi nějaký předpis na minimální odstup vysokého stromu od domu existuje. Když nám lezl do ložnice stříbrný smrk (vysazený naším předchůdcem u paneláku) a už nestačilo ořezávaní větví, abych mohla otevřít okno, přišli z městské zeleně a nejdříve měřili vzdálenost od domu. Konstatovali, že je příliš blízko a pokáceli ho. Byl krásný, ale holt v ložnici jsem ho mít nemohla...           Lída

host - 23.224 (?), 28.2.2013 9:19

Pane Zdeňku, kdybyste řešil stejný problém-co s příliš narostlým stromem, asi by vám to nepřipadalo tak směšné. Mám úplně stejný problém-nevhodně zasázenou lípu na dvorku - už zbořila stodolu a teď se pustila do studně.  Lípa je krásná, ale bohužel zasazená na naprosto nevhodném místě. Myslím si, že nějaký předpis o minimálním odstupu opravdu není od věci. Jinak na tuto diskuzi jsem narazila, protože hledám řešení jak lípu upravit a aby strom ve zdraví přežil. 

Mirka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025