Jen bych dodala, že pokud na sluníčku, musí se udržovat vlhká zem. Mám je na slunci a už tři roky extrémní sucha, takže jsou rok od roku menší a budu ráda, když mi nezajdou úplně. Přírůstky nula
Dobrý den. Na jaře jsem si koupila latnatou hortenzii. Na obrázku byla vyobrazena červeno-bílo-růžová. Krásně se uchytila a teď začíná kvést. Ale květy jsou jen zelenkavé. Koupila jsem špatnou barvu nebo se ještě vybarví?. Nebo jí něco chybí? Děkuji za odpověď.
Také jsem si koupila latnatou hortenzii - MAGICAL SWEET SUMMER a DIAMANT ROUGE. Prodejce doporučuje pěstování na sluníčku. Na jiném webu ve fóru uvádějí, že jim svědčí spíše polostín. Kde a jak prosperují Vám? Chtěla jsem je na sluníčko, ale teď nevím... Děkuji, Lenča
Latnaté hortenzie mohou být na slunci, také ji tam mám (Pinky Winky), jak by se jí líbilo v polostínu, nevím - asi by se květy méně vybarvily. Velkolisté polostín vyžadují, ty na slunci živoří. Lída
Jen bych dodala, že pokud na sluníčku, musí se udržovat vlhká zem. Mám je na slunci a už tři roky extrémní sucha, takže jsou rok od roku menší a budu ráda, když mi nezajdou úplně. Přírůstky nula
Ano, to určitě máte pravdu. Hortenzie všeobecně potřebují pravidelnou zálivku. A ty latnaté já na jaře dost stříhám a jsou krásně bohaté a obalené květy. Marcela