Komule
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 103.29 (?), 17.4.2010 19:36
Jen stříhejte a hodně u země. Komule, které jsem stihla ostříhat před deštěm už skoro všechny raší od země. Dnes jsem dostříhala zbytek a i když to vypadá na mrtvé dřevo, myslím,že od země obraší jako ty první.Taky se vám samy vysévají? Já loni nechala ostříhané větve chvíli na záhonku a pak jsem se divila, co to leze.Mám je vyseté i po záhonech.Starší ale nemají moc rády přesazování, aspon ty moje.Mají také pořádné kořeny a je to docela fuška
Bláža
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 22.5.2010 0:47
Já se taky vložím. Mám tyhle barvy jak píšete, jen jste zapoměl na klasicky růžovou a pak takovou tu do vínova. Před měsícem mi přišly tři objednané,,flower power" - která by měla mít v sobě trochu fialové, trochu růžové i oranžové, tak jsem sama zvědavá Zatím jsou to jen 20cm chudinky, ani nevím, jestli už i letos uvidím květ, ale nevadí, ráda si počkám. Celkem zničená jsem ze starých 7letých keřů, které ač každoročně stříhané, dorůstaly v létě do tří metrů. Ani jeden výhon letos neobrašil výš, než pět cm nad zemí a to velice bídně. Všechno staré dřevo ještě musím vyřezat Myslím, že u mně k tomu dopomohly ještě nějaké potvory, co mi ožírají kořeny (larvy nějaké) - už jsem na to přišla a prakticky rozsypala chemii po celé zahradě. Snad je konečně zlikviduju podežírají mi i trvalky i keře.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 249.117 (?), 22.5.2010 7:59
Jak pročítám tuto diskusi, napadá mě paní Konvalinko, že ta bídnost, spočívají v letošním neobrašování některých dříve statných keřů, může spočívat v tom, že v letošní neobvyklé zimě byly keře víc jak dva měsíce nepřetržitě pod velmi vysokou vrstvou sněhu. Podobný problém jako s komulí mám s i s hortenzií, jejíž výška dosahovala 150 až 170 cm. Tahle hortenzie má už 25 roků a je to moje veliká pýcha. Letošní sněhová pokrývka na ní ležela ve výši 1 m a protože kraluje uprostřed dvora, tak do těch míst kde roste se přihazoval i odklízený sníh z cestiček udržovaných na dvorku, vedoucím k hospodářským stavením. Ze sněhu jí koukaly sotva špičky. Všechny větve jsou na ní mrtvé, obrazila jen v 10 centimetrech nad zemí. Tak teď právě uvažuji, jak ta vysokánská sněhová peřina některým rostlinám neprospěla.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.79 (?), 24.5.2010 21:13
Úplně bez zkušeností jsem koupila v zahrádkářské prodejně na podzim 2008 dvě docela malé sazenice komule.Zasadila jsem je na předzahrádku cca 2x5m a přes zimu na ně úplně zapomněla.Na jaře 2009 vyhnaly obě rostliny po třech vysokých výhonech a bohatě kvetly do podzimu k velké radosti okolních motýlů.Dokonce jedno dopoledne se na nich živil nevídaný motýl: babočka ovocná.Kytky jsem na zimu nijak nepřikrývala a sněhu na nich byla celou zimu spousta.Asi koncem března jsem klacky zkrátila na cca 30 cm a brzy se objevily výhony jednak ze země a obrazily i zbytky ostříhaných klacků.Teď jsou výhony asi do pasu a kromě toho se objevilo množství semenáčků, aškoliv jsem květenství poměrně pečlivě odstraňovala.Protože ten můj pozemeček je právě jen těch 10m2, vytrhávám a vytrhávám...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|