Jak vypadá?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 176.57 (?), 29.7.2008 2:20
Nerozumím Vám.
Hroznovník různolistý lat. název Coccoloba diversifolia to tedy není?
(viz můj příspěvek výše)
|
|
 |
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 29.7.2008 5:25
Promiňte, asi jsem se špatně vyjádřila, když zadám ten název, tak pod ním nic nenajdu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.122 (?), 29.7.2008 13:20
Mě to najde něco přes deset tisíc výskytů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 29.7.2008 13:33
Zadařilo se, našla jsem to, bohužel nevypadá to jako to, co mám doma.Díky všem za snahu. L.T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.34 (?), 30.7.2008 17:22
Tak přidejte fotku, ať i my osttní vidíme, co máte doma - třeba to máme nebo známe taky, ale pod jiným jménem. Předem děkuji i za ostatní zvídavé přispěvatele. Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 31.7.2008 5:43
Fotku najdete, když se podíváte v tomto oddělení o pár řádků níž u otázky "Co to je za stromek?". Bylo mi právě řečeno, že by to mohla být Coccoloba uvifera, ale to není, našla jsem tam ale právě jiný druh diversifolia - různolistý a ta má rostlinka má každý list jiný, tak jsem si říkala, jestli by to nemohlo být ono, ale taky není, tak teda fakt už nevím.Už jsem si říkala, že bych to poslala někam na fakultu, prostě mi to nedá. Včera jsem mluvila s tím známým, od kterého jsem ji dostala a říkal, že to byl strom na ulici v Barceloně, měl kulaté plody velikosti bukvice a v nich malá kulatá černá semínka. Z těch je ten stromek vypěstovaný. Byl to prý středně velký strom s korunou spíš trochu do špičky. Mně to i trochu připomíná nějaký druh topolu, má to takové suché kožovité listy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 6.8.2008 8:12
Tak se do toho také vložím, dle mě je to lahvový strom - Brachychiton, bohužel neřeknu, o který konkrétně, mám ze semene také jeden, ale z původně ze 4 vysetých druhů, takže nevím, který mi zůstal. Listy jsou skutečně různé, některé spíše do šířky, jiné trojlaločné podlouhlé. Jen dole by měl být kmínek viditelně silnější /baňkovitý/. Pokud se mi po víkendu podaří, pošlu snímek, ale je zrovna ořezaný - vyháním 1 hlavní výhon, ostatní pryč, ale listy to má. Jako 1000 jiných, i já si myslím, že se nemýlím. Tak zatím...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 6.8.2008 9:29
Ještě ohl.toho lahvového stromu, vyhledejte si na Google... v obrázcích, tak určitě objevíte i tento, teď jsem na to koukala.
|
|
 |
|
 |
 |
|
palava - (23) - 229.90 (?), 6.8.2008 10:15
Díky moc, jsem šťastná jako blecha, myslím, že to bude ono, jak budu mít chvilku, hned se podívám na internet, ale myslím že je to ono, ten kmínek byl opravdu dole do takové baňky, akorát jsem ji při přesazování zasypala, tedˇ akorát nevím, jestli jsem udělala dobře.Ještě jednou díky, hezký den, Tomanová.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 6.8.2008 13:28
Také to teprve zkouším, i když ho mám už 4.rok, tak moc neporadím, ale ten lahvový /baňkový/ tvar kmene je vlastně parádou /výjimečností/, takže by měl být vidět, jen kořeny v zemi. Listy se mi přes léto ustálili - trojprsty, pěkné, tuhé a lesklé s výraznější žilnatinou. Určitě je to ono, pak jen dohledat konkrétní druh, pokud to potřebujete nutně znát. Mně to nevadí, že přesný název nevím, hlavně když poroste. Tak růstu zdar.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|